Proiecte finalizate

Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania

Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania

Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania Demarat in luna Martie 2014 proiectul realizat de catre Asociatia Caritas Alba Iulia - Asistenta Medicala si Sociala în parteneriat cu Asociatia Four Change isi propune promovarea modelelor de bune practici si exemple de succes obtinute în regiunea Centru în contractarea si înfiintarea de servicii de îngrijiri la domiciliu în 4 judete din sudul si sud-estul României si în rândul a peste 70 de autoritati, ONG-uri si grupuri de initiativa. Detalii
EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii

EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii

EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii 1000 de femei au participat la programe de calificare si formare profesionala; 653 de ore de consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri dezvoltate in cadrul cursurilor acordate; infiintarea EvaNetwork - Prima retea interprofesionala pentru sprijinirea integrarii femeilor pe piata muncii si a parteneriatului; 5 premii pentru initierea de activitati independente acordate

Acestea sunt doar cateva dintre rezultatele proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii.

Derulat in perioada mai 2014 – decembrie 2015, proiectul s-a adresat femeilor din judetele Bucuresti, Ilfov, Bacau, Galati si si-a propus sa dezvolte un model unitar, integrat, functional si sustenabil pentru a facilita accesul femeilor pe piata muncii si in mediul de afaceri la nivelul comunitatilor din cele 3 regiuni (Sud-Est, Nord – Est si Bucuresti – Ilfov), asigurand promovarea egalitatii de gen si combaterea discriminarii.
Detalii
Antreprenoriatul rural – Dezvoltare sustenabila a comunitatii din Regiunea Sud Muntenia

Antreprenoriatul rural – Dezvoltare sustenabila a comunitatii din Regiunea Sud Muntenia

Antreprenoriatul rural – Dezvoltare sustenabila a comunitatii din Regiunea Sud Muntenia Judetul Giurgiu se afla situat intr-o regiune preponderent agricola iar statisticile arata ca mai mult de jumătate din populatie este activă în agricultura de subzistentă. Prin intermediul proiectului a fost facilitat accesul la cursuri adaptate nevoilor de formare astfel incat persoanele cuprinse in programele proiectului sa detina atat abilitati relevante pentru piata muncii sau pentru propria afacere dar si sa investeasca in dezvoltarea comunitatii.

Fundatia Estuar in parteneriat cu Asociatia Four Change si RD Global Project Consulting SRL a derulat in perioada martie 2014 – septembrie 2015, proiectul „Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia”. In cadrul proiectului 432 de persoane din mediul rural au beneficiat de programe de informare, consiliere si formare care au contribuit direct la dezvoltarea abilitatilor locuitorilor din mediul rural dar si la stimularea acestora de a fi mai activi la nivel comunitar.
Detalii
Calificarea femeilor in meseria de infirmier o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate

Calificarea femeilor in meseria de infirmier o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate

Calificarea femeilor in meseria de infirmier o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate Conform Programului National de Reforma 2011-2013,din punct de vedere al structurii pe sexe a populatiei ocupate,rata de ocupare la nivel national a femeilor din grupa de varsta 20-64 ani variaza in intervalul 2010-2013 intre 55.9-57%, cu 18% mai putin decat rata barbatilor angajati in aceasta categorie varsta. Conform Indexului Egalitatii de Gen lansat in Mai 2013 de Institutul European pentru Egalitate intre Femei si Barbati in Bruxelles, diferentele de tratament intre femei si barbati sunt cele mai mari In Romania raportat la cele 27 state membre.

Asociația Caritas Alba Iulia Asistență Medicală și Socială in parteneriat cu Asociatia Four Change si Centrul Diecezan Caritas Iasi, a implementat in perioada mai 2014 – decembrie 2015 proiectul „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”.
Detalii
SANSA – Sprijin pentru autocunoastere  si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate

SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate

SANSA – Sprijin pentru autocunoastere  si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate Pe parcursul celor 19 luni de implementare, proiectul SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate a facilitat accesul la instruire a peste 840 de persoane vulnerabile din cele 3 regiuni care au fost calificate in domenii precum: lucrator in comert, ingrijitor batrani la domiciliu, confectioner asamblor articole textile, tehnician maseur, florar–decorator, lucrator in cultura plantelor (agricultor), ospatar (chelner), lucrator instalator pentru constructii, frizer, etc.

O componenta importanta a proiectului a reprezentat-o stimularea implicarii civice a grupului tinta pentru a combate disfunctiile sociale. Mai mult, au fost finantate 30 de initiative de implicare civica prin premii acordate la concursul Comunitatea se schimba prin tine.

Proiectul a fost implementat in perioada mai 2014 – decembrie 2015 si s-a adresat persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile din regiunile Bucuresti – Ilfov, Sud – Est si Nord – Est: familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, femei, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma si tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului Detalii
Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil

Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil

Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil Peste 1200 de persoane din judetele Buzau si Mures au beneficiat de informare si consiliere profesionala privind elaborarea de CV-uri conform normelor pietei muncii si scrisori de intentie si au învatat sa utilizeze website-uri de recrutare a fortei de munca; peste 200 de persoane s-au angajat in urma participarii la activitatile proiectului; 25 beneficiari au participat la un schimb de experienta organizat în Italia si 10 dintre acestia au primit sprijin in bani si consultanta pentru deschiderea unei afaceri.

Acestea sunt doar cateva dintre rezultatele proiectului Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil, derulat in perioada aprilie 2014 – decembrie 2015.

Proiectul a avut ca si obiectiv principal cresterea capacitatii de angajare pentru 840 de someri, în special someri de lunga durata, persoane inactive sau aflate în cautarea unui loc de munca, precum si a persoanelor care au parasit timpuriu scoala, din regiunea Sud-Est, Judetul Buzau si regiunea Centru, judetul Mures Detalii
SenioriNET – Retea ONG de servicii dedicate persoanelor varstnice

SenioriNET – Retea ONG de servicii dedicate persoanelor varstnice

SenioriNET – Retea ONG de servicii dedicate persoanelor varstnice Proiectul SenioriNet - Retea ONG de servicii dedicate persoanelor vârstnice realizat in perioada 2013 -2015 a creat la nivel national prima retea informala de organizatii active in domeniul serviciilor pentru vârstnici, cu precadere cele care furnizeaza ingrijiri la domiciliu.

Initiatorii SenioriNet sunt Confederatia Caritas România, Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb Galbena, Asociatia Habilitas si Asociatia ADAM.

Reteaua SenioriNet si portalul www.seniorinet.ro, create in cadrul proiectului, sprijina organizatiile neguvernamentale care furnizeaza servicii de ingrijire la domiciliu pentru vârstnici, pentru ca acestea sa deserveasca mai bine interesele beneficiarilor si sa dobândeasca o voce comuna puternica in relatia cu autoritatile publice centrale si locale.
Detalii
Prin ochii seniorilor!

Prin ochii seniorilor!

Prin ochii seniorilor! Initiat in anul 2012 de Asociatia Four Change in parteneriat cu Asociatia Habilitas – Centrul de Resurse si Formare Profesionala, proiectul Prin ochii seniorilor! este primul proiect al organizatiei si a presupus desfasurarea unui proces de organizarea comunitara cu seniorii din Bucuresti care a implicat peste 70 de vârstnici care locuiesc in Cartierul Drumul Taberei si zonele conexe. Acestia au identificat problemele comunitatii din sectorul 6 si au participat la intâlniri si traininguri de dezvoltare comunitara. Detalii
"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org