O alta intalnire reusita cu bunicii din Cosoba
21 Februarie 2020

Clubul “Vocea Bunicilor” organizat in cadrul proiectului “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!” a reusit sa aduca din nou impreuna, o parte din bunicii din comuna Cosoba, judetul Giurgiu. Intalnirile facilitate de catre expertii Asociatiei Four Change sunt destinate dezvoltarii comunitare si implicarii civice.

Persoanele din grupul tinta sunt persoane varstnice in situatii de dependenta si/sau in risc de excluziune sociala, ce urmeaza a fi sustinute prin activitati concrete care sa conduca la depasirea situatiei de vulnerabilitate a acestora.

Pe langa asistenta medicala acordata, prin intermediul acestui program ne propunem sa crestem gradul de implicare comunitara pentru un grup de beneficiari a caror implicare in comunitate este de obicei scazuta. “Participarea cetateneasca si responsabilitatea sunt competente care se insusesc ca urmare a unui proces educational si sunt cel mai rapid asimilate ca urmare a unor activitati practice. Avand in vedere varsta beneficiarilor, cat si nivelul lor de instruire, am considerat ca cea mai buna abordare este una bazata pe metode experientiale, aceasta fiind strategia noastra in dezvoltarea si implementarea masurilor care fac parte din programul de dezvoltare comunitara.” (Aurelia Pasare, Presedinte – Asociatia Four Change)

Astfel, in cadrul cluburilor se organizeaza diferite ateliere tematice, iar periodic vor avea loc intalniri dedicate unui anumit subiect, cum ar fi seara de film sau de muzica.

Este bine stiut faptul ca retragerea varstnicilor din viata sociala, determina un sentiment de marginalizare, izolare, inutilitate si depresie, care agraveaza si mai mult starea sanatatii lor. Astfel, prin acest tip de intalniri din cadrul cluburilor “Vocea bunicilor”, ne dorim sa crestem nivelul participarii sociale active si demne a persoanelor varstnice prin implicarea lor in viata comunitatii din care fac parte. Pe termen lung, varstnicii vor deveni o resursa pentru comunitatile lor si se vor simti utili si apreciati, recapatandu-si stima de sine.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org