În mijlocul seniorilor noștri în cadrul Cluburilor “Vocea Bunicilor”
14 Septembrie 2020

În perioada 7-11 septembrie, ne-am bucurat să îi reîntâlnim pe bunicii din proiectul "Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România" derulat în parteneriat cu Fundația Crucea Alb Galbenă Filiala Buzău.

Calendarul activităților s-a desfășurat după următorul grafic: 7 septembrie – Cosoba (Giurgiu), 8 septembrie – Brădeanu, 9 septembrie – Smîrdan și Mitropolia (Buzau), 11 septembrie – Crevedia Mare (Giurgiu).

La nivel național, cele 3 mari probleme cu care se confruntă bătrânii, sunt: probleme de sănătate, resurse financiare limitate și izolare socială. Cu precădere, pe aceasta din urmă, încercăm să o adresăm, prin organizarea de ateliere.

Aici abordăm diverse teme de interes pentru ei (de ex. vorbit în public, cunoașterea și exprimarea emoțiilor, sănătatea mea și a celor din jur, metoda photovoice), în vederea combaterii fenomenului de marginalizare cu care aceștia se confruntă, pentru creșterea calități vieții și a speranței de viață.

La finalul fiecarei întâlniri, prin exerciții de autoevaluare, seniorii sunt direcționati spre a găsi și menționa aspecte din viata lor unde ar putea aplica ce s-a discutat la atelier.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org