COMUNICAT DE PRESA – Peste 1000 de femei au beneficiat de cursuri de calificare si formare profesionala
27 Noiembrie 2015

header EVA

COMUNICAT DE PRESA

 

Peste 1000 de femei au beneficiat de cursuri de calificare si formare profesionala

                                                                                                27 noiembrie 2015, Bucuresti

  • 1017 femei au participat la programe de calificare si formare profesionala;
  • 653 ore de consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri dezvoltate in cadrul cursurilor acordate;
  • EVANETWORK – Prima retea interprofesionala pentru sprijinirea integrării femeilor pe piaţa muncii și a parteneriatului;
  • 5 premii pentru initierea de activitati independente acordate;
  • 15 femei membre EVANetwork instruite si certificate ca mentor-formator;
  • 23 persoane participante la o vizita de studiu in Suffolk, UK.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 impreuna cu partenerii sai Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL anunţă rezultatele proiectului „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”, ID 125842.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada mai 2014 – noiembrie 2015 si s-a adresat femeilor din judetele Bucuresti, Ilfov, Bacau, Galati.

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea unui model unitar, integrat, funcţional şi sustenabil pentru a facilita accesul femeilor pe piaţa muncii şi în mediul de afaceri la nivelul comunităţilor din cele 3 regiuni (Sud-Est, Nord – Est şi Bucureşti – Ilfov), asigurând promovarea egalităţii de gen şi combaterea discriminării.

Prin intermediul proiectului, s-a facilitat accesul la instruire si consultanta de specialitate pentru 1000 de femei care pot deveni competitive pe piata locurilor de munca, avand sanse sporite de a accesa un loc de munca mai bine remunerat sau de a avansa in cariera.

Totodata, a fost infiintata EVANETWORK-prima retea interprofesionala a femeilor antreprenor, a carei misiune este sprijinine integrarea femeilor pe piata muncii și a parteneriatului în vederea initierii de afaceri. Membrele EVANetwork sunt femei active in domenii diferite, caracterizate de dorinta de a se dezvolta personal si profesional, prin accesarea resurselor oferite in cadrul retelei. Interactiunea cu membrele grupului poate conduce la realizarea de proiecte in comun, contribuind la dezvoltarea comunitatilor in care activeaza si promovand solidaritatea ca model de cooperare feminin.

Pentru DGASPC Sector 6, finalizarea activităților din proiectul EVA înseamnă un nou început. Ca parteneri în cadrul acestui program ne-am asumat o responsabilitate care depășește termenul limită al proiectului și care le vizează pe toate femeile din comunitate. Sustenabilitatea pe care suntem determinați să o promovăm presupune atât continuarea activităților de îndrumare și inserție pe piața muncii a beneficiarelor noastre, cât și atragerea în acest tip de programe a altor femei care se confruntă cu probleme de marginalizare socială. Într-o societate complexă, afectată de schimbări majore și rapide, instituția noastră are rolul de a  deveni un punct de reper și stabilitate, iar programul EVA ne-a permis să punem în practică acest deziderat.​” Gabriela Schmutzer, Director General Adjunct DGASPC Sector 6

Mai mult, în cadrul proiectului s-a realizat o brosura ce cuprinde informatii culese in urma unei vizite de studiu in Anglia, privind modele de afaceri de succes locale, impactul in comunitate, gradul de replicabilitate in Romania.

Proiectul aduce o serie de beneficii pentru grupul tinta: premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri; calificarea unui număr de 1000 femei în diferite ocupaţii (frizer, manichiurist, pedichiurist, babysitter, lucrător social, îngrijitor bătrâni la domiciliu, florar-decorator) sau certificarea prin absolvirea de cursuri de formare profesională de scurta durata (manager de proiect si competente antreprenoriale); creşterea calităţii vieţii unui număr de 1017 persoane care au fost informate cu privire la oportunităţile de calificare şi la şansele pentru participarea activă pe piaţa muncii a femeilor; consultanţă pentru elaborarea şi implementarea planurilor de afaceri dezvoltate în cadrul cursurilor.

Pe termen mediu proiectul va deveni un reper de succes în regiune şi o bună practică ce va putea fi replicată şi în alte zone, iar pe termen lung proiectul îşi aduce o contribuţie directă la imbunătăţirea calitatii vietii femeilor din cele 4 judeţe vizate.

Proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Notă pentru redactori:

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6 este instituția publică înființată  la data de 01.03.2005, aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6. DGASPC Sector 6  realizează, la nivelul sectorului, măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.Instituția are rolul de a asigura, la nivelul sectorului 6, aplicarea politicilor şi strategiilor guvernamentale de asistență socială în vederea prevenirii şi combaterii marginalizarii sociale şi a sărăciei.

Asociatia Four Change este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2012 de o serie de experti ai societatii civile romanesti care si-au propus sa produca schimbari pozitive, majore in sectorul neguvernamental, dar si in cadrul comunitatilor in care actioneaza. Prin activitatile sale, asociatia contribuie la cresterea nivelului de profesionalizare a organizatiilor neguvernamentale oferind sprijin in domenii precum: cercetare, promovare, planificare strategica, management de proiect etc. Misiunea organizatiei este sa sprijine organizatiile societatii civile pentru a deveni actori relevanti in dezvoltarea societatii romanesti.

Centrul de Consultanţă şi Studii Europene ( înfiinţat în 2005) are ca obiect principal de activitate – organizarea de cursuri de calificare, perfectionare si specializare, fiind autorizate la nivel naţional de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Ministerul Educatiei şi Cercetarii prin Consiliul National de Formare Profesională. Pana in prezent, este autorizat pentru un numar de  peste 70 de cursuri de formare profesionala si inregistreaza un numar de 13781 absolventi.

Fundatia de Sprijin Comunitar este o organizatie nonguvernamentala, cu statut de utilitate publica, apolitica si nonprofit, fara caracter religios, infiintata in iunie 1997. Prin programele sale contribuie imbunatatirea vietii semenilor aflati in situatii de marginalizare si risc social. FSC se bucura de recunoastere nationala si internationala avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Franta, Germania si peste 25 de premii castigate in cadrul principalelor Gale si evenimente ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul ONG.

Fundatia Crucea Alb Galbena activeaza in zona Bucuresti-Ilfov de16 ani. Si-a inceput activitatea sub indrumarea Fundatia Crucea Alb-Galbena din Belgia si ofera servicii de ingrijire medicala si paliativa la domiciliu, fara costuri pentru anumite categorii de pacienti. Misiunea Fundatiei este de a oferi calitate si de a fi alaturi de semeni.

SC GREEN TEAM ACTUAL SRL, firmă cu capital românesc înființată în anul în anul 2010, este furnizor de formare profesională și de măsuri active de ocupare (consiliere și orientare profesională, mediere în muncă) acreditat în conformitate cu legislația în vigoare. O companie tânără care se concentrează pe: dezvoltarea resurselor umane, creşterea competitivităţii pe piaţa muncii, promovarea educaţiei iniţiale, formarea continuă a adulţilor, dezvoltarea regională şi promovarea principiilor economice şi sociale europene.

footer EVA

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org