Ne-am înscris la Gala Premiilor Participarii Publice cu acțiunea Vocea Copiilor din Cosoba
31 Martie 2022

Membrii clubului „Vocea Copiilor” din comuna Cosoba (județul Giurgiu) au început să se uite cu mai multă grijă și atenție în jurul lor. Au identificat o parte din nevoile și problemele cu care se confruntă, pe care le-au surprins în fotografii utilizate în cadrul unei expoziții Photovoice, la sfârșitul lui martie 2021. Astfel, fotografiile și mesajele care le însoțesc au devenit mijlocul prin care copiii aleg să transmită un mesaj puternic comunității și, în mod special, autorităților locale.

La expoziție au fost invitate persoane care puteau ajuta la găsirea și implementarea de soluții – conducerea școlii, profesori, autorități locale, asistenți sociali, antreprenori din comunitate, părinți ai copiilor de la Club.

Lipsa unui loc de joacă sigur și frumos și a marcajului trecerii de pietoni către școală au fost cele 2 probleme adresate cu prioritate.

În linii mari, scopul campaniei de advocacy a fost să creeze conștientizare asupra unor nevoi pentru a determina autoritățile locale și comunitatea să se implice în activități concrete de îmbunătățire a vieții din localitate. 

Ne mândrim cu realizările elevilor: sute de fotografii, mesaje, expoziția, identificarea și prioritizarea nevoilor, depunerea petițiilor pentru revopsirea trecerii de pietoni din fața școlii, a planului de lucru pentru reamenajarea spațiului de joacă de la foișorul din centrul comunei, entuziasmul și dedicarea cu care au făcut posibilă ecologizarea și transformarea acestuia. 

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org