Proiectul Educația Urbană în Permacultură: Status și Planuri de Viitor
17 Iunie 2024

Ziua 1: Conectare și jocuri educative

În prima zi, echipa s-a reunit la Dom Mladih, situat în inima orașului Split. Participanții au avut ocazia să consolideze relațiile prin activități de teambuilding și jocuri interactive bazate pe principiile permaculturii. Atmosfera a fost plină de entuziasm și dorință de colaborare.

 

Ziua 2: Prezentarea platformei educaționale

A doua zi a fost dedicată lansării platformei electronice menite să inspire profesorii de liceu în predarea lecțiilor și atelierelor de permacultură. Discuțiile s-au axat pe identificarea celor mai bune soluții tehnice și vizuale pentru a asigura o experiență utilizator eficientă. După sesiunea de lucru, echipa a explorat frumusețile orașului Split și a vizitat o grădină urbană comunitară, un exemplu remarcabil de spațiu comun destinat celor pasionați de grădinărit.

 

Ziua 3: Vizite educative și reflecții

Ultima zi a întâlnirii a început la Liceul Braća Radić din Kaštel, unde participanții au vizitat grădina și serele școlii, admirând diversitatea plantelor cultivate acolo. Discuțiile au continuat în biblioteca școlii, concentrându-se pe utilizarea instrumentelor digitale pentru a sprijini profesorii în predarea permaculturii. Ziua s-a încheiat la Nove Starine, unde echipa a vizitat proiectul ecologic al lui Ivan, axat pe conservarea naturii și promovarea expresiei artistice.

 

Experiența a fost extrem de valoroasă pentru toți participanții, consolidând angajamentul echipei față de educația în permacultură și stabilind direcțiile pentru viitoarele etape ale proiectului.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org