Seminar de Planificare strategica in cadrul EVANetwork
29 Septembrie 2015

 

_X8C0027In urma constientizarii problemelor discriminarii de gen si a dorintei de a fi alaturi de femeile din Romania pentru a le facilita accesul pe piata muncii si in mediul de afaceri, pentru a beneficia de drepturi egale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb-Galbena, SC GREEN TEAM ACTUAL SRL, Centrul de Consultanta si Studii Europene, Fundatia de Sprijin Comunitar au creat proiectul EVA-Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii.

In cadrul proiectului, a luat nastere comunitatea EVANetwork, prima retea interprofesionala a femeilor antreprenor din Romania.

Membrele EVANetwork sunt femei active, care lucreaza in domenii diferite, cu dorinta de a se dezvolta atat personal, cat si profesional. Accesarea resurselor oferite in cadrul comunitatii EVANetwork si oportunitatea ca membrele grupului sa realizeze proiecte impreuna sunt motive puternice care pot aduce noi membre in comunitate.

In linii mari, scopul comunitatii EVANetwork este promovarea solidaritatii ca model de cooperare feminin si crearea contextului in care femeile se pot asocia, pot construi impreuna, aducand valoare comunitatilor din care provin.

In perioada 25-27 septembrie 2015, a avut loc, la Predeal, primul seminar de Planificare Strategica in cadrul proiectului EVA. 13 din cele 15 membre ale retelei EVANetwork au fost prezente si pe parcursul celor 3 zile de activitate, au identificat nevoile si problemele care pot fi adresate in comunitatile din care fac parte si, pastrand aspectele care merita continuate din proiectul EVA, au gandit pasi in vederea dezvoltarii retelei EVANetwork si initierea de noi proiecte pentru alte femei beneficiar.

Seminarul a fost facilitat de trainer Florin Ghinda, fondator al platformei de informatie si educatie pozitiva, RomâniaPozitivă.ro.

_X8C0051Prima etapa a evenimentului, a avut in centru colectarea intentiilor si asteptarilor fiecareia dintre participante vizavi de desfasurarea procesului de planificare strategica. Viziune, inspiratie, oportunitati, cunostinte, idei noi, avant, sustinere, implicare sunt doar cateva dintre gandurile impartasite.

Ulterior, discutia a fost indreptata catre colectarea de exemple pozitive din cadrul proiectului EVA si totodata catre identificarea nevoilor femeilor apartinand comunitatilor din grupul tinta – Bacau,  Bucuresti, Galati.

A doua etapa a presupus generarea de idei, solutii si actiuni pentru problemele identificate, precum si identificarea resurselor ce ar putea fi angrenate.

Plecand de la intrebari-cheie (Pentru cine?; Cum?; De ce?; Ce?; Cand?; Cu cine?) s-a lucrat intens, participantele fiind implicate in grupe de lucru diferite, functie de activitatile propuse. Aceasta a condus la o inchegare si mai puternica a legaturilor dintre membrele comunitatii EVANetwork, aducand in acelasi timp, plusvaloare seminarului, datorita expertizei fiecareia din domenii de activitate diverse.

Seminarul s-a incheiat cu succes, intrucat obiectivul propus initial a fost atins – generarea de minim 3 idei de proiecte si drafturi ale planurilor de actiune, in care majoritatea dintre membrele EVANetwork prezente si-a asumat un rol, in functie de disponibilitate si motivatie.

Echipa Four Change multumeste doamnelor prezente pentru disponibilitate, seriozitate, creativitate si pentru ca sentimentul de apartenenta la grup, „suroritatea” pe care si-o doreau initiatorii proiectului, a nascut in fiecare dintre membrele EVANetwork!

Suntem mandri de voi toate!

_X8C0228

*****

Material realizat in cadrul proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii implementat de către  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundatia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org