Fii schimbarea in comunitatea ta – seminar pentru persoane vulnerabile din Bucuresti
24 Noiembrie 2015

In luna noiembrie 2015, la Bucuresti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocupare si informare pentru 1140 de persoane din 3 regiuni (Bucuresti-Ilfov, Sud-Est si Nord-Est), in vederea combaterii excluziunii sociale si marginalizarii persoanelor vulnerabile.

Cei prezenti au fost informati cu privire la: drepturile pe  care le au ca cetăţeni, maniera in care se pot implica in comunitate, precum și efectele pozitive pe care acțiunile lor le pot genera.

Pe parcursul intalnirii, beneficiarii au aflat ce inseamna o comunitate, ce presupune voluntariatul, ce este o organizatie non-guvernamentala si cum se pot implica ei insisi in dezvoltarea comunitara. Au fost incurajati, in acelasi timp, sa identifice problemele din comunitatile lor şi maniera in care le pot adresa, contribuind la rezolvarea acestora.

Dintre nevoile identificate de cei prezenti, mentionam: lipsa locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati, nevoia de consiliere in cariera si facilitare a procesului de angajare din partea ONG-urilor, lipsa curateniei la bloc si in parcuri, numarul mare al cainilor fara stapani, iluminat stradal deficitar si lipsa limitatoarelor de viteza.

***

Proiectul “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate” este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org