COMUNICATE DE PRESĂ 2023 - 2024

28.05.2024 - Comunicat de presa poiect CartoonED

Începând cu luna martie 2023, Asociația Four Change a colaborat cu RITE - Research Institute for Technological Evolution din Cipru și  și Jedna Mladost Split Croația pentru a dezvolta desene animate inovatoare, menite să promoveze incluziunea și educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) pentru tineri, prin utilizarea metodologiilor e-learning.

La finalul proiectului, am organizat în cele trei țări un festival intitulat "Let's Get Animated". În cadrul acestui eveniment, ne-am întâlnit cu elevi și profesori, am vizionat desene animate dedicate matematicii, fizicii și chimiei și am discutat despre parcursul proiectului, provocările întâmpinate și impactul acestuia în școală.

 

 

09.04.2024 - Comunicat de presa proiect Mobile Money

Într-o lume în continuă evoluție digitală, dorim să ne asigurăm că niciun membru al comunității noastre nu este lăsat în urmă. De aceea, suntem încântați să vă anunțăm lansarea unei inițiative de consolidare a pregătirii digitale dedicată persoanelor vârstnice.

Scopul acestei inițiative este de a dezvolta abilitățile și competențele digitale ale persoanelor vârstnice, în special în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor mobile pentru gestionarea banilor și efectuarea tranzacțiilor. În acest sens, ne propunem să creăm un Instrument de Formare Mobile Money specializat, menit să promoveze achiziția directă a competențelor și independența în utilizarea acestor tehnologii, sub umbrela Erasmus+.

 

 

16.03.2024 - Comunicat de presă - Serviciul Social de Asistență Comunitară pentru Persoanele Vârstnice din Comuna Cosoba, Județul Giurgiu. Proiect PIN pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale

Proiectul "Serviciul Social de Asistență Comunitară pentru Persoanele Vârstnice din Comuna Cosoba, Județul Giurgiu" vine în completarea activităților de îngrijire realizate în cadrul Serviciului social - Unitatea de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice din Comuna Cosoba. Proiectul propune o paletă de activități care să contribuie la soluționarea necesităților specifice ale seniorilor 65+, altele decât îngrijirea la domiciliu.

 

 

04.12.2023 - Comunicat de presă final de proiect Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprjinul vârstnicilor din România!

Proiect cu rezultate semnificative în promovarea drepturilor persoanelor vârstnice și conștientizarea civică cu privire la rolul esențial al organizațiilor neguvernamentale în acest domeniu.

Desfășurat în perioada 1 aprilie 2021 - 30 noiembrie 2023, proiectul a implicat direct peste 500 de persoane și a avut un impact semnificativ în comunitățile din Sud Muntenia, Centru și Estul țării. Prin acest proiect ne-am propus să creștem capacitatea organizațiilor neguvernamentale care furnizează servicii sociale destinate persoanelor vârstnice de a formula și propune politici publice ce vizează stimularea contractării sociale în vederea dezvoltării de servicii sociale pentru vârstnici în fiecare comunitate din România.

Cu o premieră în România, SenioriNET a elaborat Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice, promovată printr-o extinsă campanie de conștientizare. Această inițiativă a adunat aproximativ 23.400 semnături atât online, cât și în format fizic, subliniind sprijinul comunității pentru drepturile persoanelor vârstnice.

 

 

23.06.2023 - Comunicatul de presă  lansare proiect CartoonED

Promovarea educației STEM pentru tineri prin metodologii ce includ desene animate educaționale și tehnologii e-learning  derulat de către Asociația Four Change în parteneriat cu Jedna Mladost - One youth (Croatia) și RITE Research Institute for Technological Evolution (Cipru)

Este un proiect de parteneriat pentru cooperare cu beneficiari multipli în cadrul Programului ERASMUS+ cu finanțare din partea Uniunii Europene în perioada martie 2023 – iunie 2024, în care ne propunem să creăm o platformă puternică de e-learning pe tema educației STEM, bazată pe abordarea desenelor animate, ca metodă de predare și învățare.

 

 

 

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org