Masa rotunda “Platforma eangajare.ro – targ virtual de locuri de munca”
12 Februarie 2020

 

Astazi, incepand cu ora 10, la sediul AJOFM Prahova, am organizat Masa rotunda “Platforma eangajare.ro – targ virtual de locuri de munca.” Ne-am bucurat sa intalnim o serie de angajatori din judet, deschisi la colaborare si excelenti parteneri de discutie.

Evenimentul a avut ca scop cunoasterea nevoilor acestora si, totodata, prezentarea platformei eangajare.ro realizata in cadrul proiectului “Sanse sporite la angajare prin calificare” implementat impreuna cu Fundatia Estuar si Logics. Centru de Pregatire Profesionala, in judetele Prahova si Giurgiu.

Prin intermediul platformei online dorim sa punem in legatura beneficiarii nostri – someri de lunga durata, persoane inactive, persoane cu dizabilitati, persoane din mediul rural, cu nivel scazut de educatie sau persoane apartinand minoritatii rome – cu angajatorii din zona.

Persoanele din grupul tinta sunt sprijinite prin oferirea de programe de calificare in diferite ocupatii, cum ar fi: patiser, camerista, agent de curatenie, lucrator in comert, agent de securitate, bucatar, brutar si ospatar. Ulterior sunt implicate in cursuri de competente digitale unde sunt ajutate sa isi creeze un cont de angajat si sa isi incarce cv-urile in platforma.

Scopul final al activitatilor, este, desigur, facilitarea accesului acestor persoane pe piata muncii si implicit angajabilitatea lor, acolo unde este posibil. Din acest motiv, suportul angajatorilor in acest demers, este foarte valoros si un motiv de bucurie pentru noi.

Avantajele prezentei angajatorilor pe platforma ar fi date de faptul ca intalnesc potentiali angajati care sunt pe de o parte calificati, iar pe de alta parte consiliati si instruiti de catre o serie de experti (consilieri vocationali, psihologi, responsabili cu medierea muncii) in vederea accesarii si mentinerii unui loc de munca, a relatiei cu angajatorul. Totodata, crearea de cont angajator si publicarea locurilor de munca disponibile se fac fara niciun cost, prezenta pe platforma fiind gratuita atat pentru conturile de angajat, cat si pentru cele de angajator.

 

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org