Buzau, Giurgiu si Bacau – judetele in care actionam pentru varstnicii in nevoie
30 Iulie 2020

In cadrul celor doua proiecte dedicate seniorilor pe care le derulam in prezent: “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!” (cu Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau) si “Servicii integrate pentru varstnicii din mediul rural in propriile comunitati” (cu FSC Bacau) desfasuram o serie de activitati menite sa ajute la depasirea situatiei de vulnerabilitate si sa imbunatateasca  calitatea vietii beneficiarilor.

Astfel, vorbim despre 165 varstnici asistati in judetele Buzau, Giurgiu si 200 in judetul Bacau.

Echipele noastre se deplaseaza constant la domiciliul acestora, atat pentru acordarea de servicii sociale si medicale, cat si pentru a acoperi nevoia de socializare, in cadrul atelierelor facilitate sau a vizitelor comunitare. Scopul vizitelor este de a le asigura bunicilor un spatiu de conversatie, de eliberare emotionala si totodata de a le verifica starea fizica, emotionala si sociala.

La fiecare vizita, respectam masurile de protectie impuse de perioada pe care o traversam.

In functie de responsabilitatile fiecarui membru al echipei Asociatiei, vorbim despre o serie de activitati intreprinse la nivelul comunitatilor: evaluare sociala si includerea beneficiarilor in grupul tinta, consiliere sociala, monitorizarea activitatii de ingrjire, aplicarea de chestionare a gradului de satisfactie in randul beneficiarilor. Toate acestea se adauga la activitatea de ingrijire propriu zisa ce presupune efectuarea toaletei generale, ajutor in gospodarie si la prepararea hranei, activitati de menaj, cumparaturi, achitarea facturilor si orice alte activitati efectuate pentru buna desfasurare a actului de ingrijire.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org