3,5% pentru proiectele AFC dedicate vârstnicilor
19 Aprilie 2021

Încă de la înființare (2012), am derulat activități pentru apărarea drepturilor vârstnicilor și promovarea serviciilor socio-medicale pentru aceștia.  Am participat la elaborarea unor propuneri de politică publică pentru a le crește accesul la servicii de îngrijiri la domiciliu și am inițiat consultări cu diferite autorități centrale și locale, în această direcție.

Nevoile seniorilor sunt complexe și fondurile alocate de stat pentru dezvoltarea și furnizarea serviciilor dedicate lor, sunt insuficiente.

Pentru a veni in întâmpinarea nevoilor persoanelor vârstnice, am înființat în Județul Giurgiu (comunele Cosoba și Crevedia Mare), 2 servicii de îngrijire la domiciliu. Ne dorim ca toți vârstnicii să aibă acces la servicii sociale și de sănătate de calitate, astfel încât să-și păstreze independența cât mai mult timp și să devină membri activi în comunitățile lor.

Suntem constienți că această viziune este una ambițioasă și că nu poate deveni realitate decât în parteneriat, atât cu autoritățile, dar și cu voi.

Conform Codului Fiscal reactualizat, orice contribuabil poate alege destinația celor 3,5% din impozitul pe venit reținut de stat în anul precedent. Astfel, aveți posibilitatea să alegeți o cauză pe care să o susțineți și să redirecționați această sumă către o entitate nonprofit. Acest lucru nu presupune alte cheltuieli din partea voastră sau a angajatorilor voștri.

Formularul are deja datele noastre precompletate. E necesar ca voi să completați secțiunea I de informații (datele de identificare a contribuabilului) cu datele personale și apoi să semnați în stânga, în josul paginii.

Ulterior, ne puteți trimite documentul scanat sau fotografiat pe comunicare@4change.ro, până la 15 mai 2021 și noi îl depunem la ANAF pentru voi. Dacă preferați să ni-l trimițeți în format fizic, aceasta este adresa: Str. Vlad Dracu nr 11, bl C14, sc 3, ap 87, Sector 3, București, România, Cod postal: 031193.

Există și varianta să trimiteți online direct prin serviciul ANAF Spațiul Privat Virtual, dacă aveți semnătură electronică. Sau prin poștă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire), până la 25 mai 2021, la organul fiscal în a cărui rază teritorială aveți domiciliul.


*Formularele se pot descărca și de pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro.

Avem cont și pe redirectioneaza.ro. Poate vă e mai comod să încercați acolo.


Vă mulțumim mult pentru sprijin și vă rugăm să dați mai departe mesajul prietenilor interesați să contribuie la misiunea noastră…Să fim parte din schimbare!

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org