Zile dedicate întâlnirilor de la Cluburile “Vocea copiilor”
14 Iulie 2021

În 12 și 13 iulie, am petrecut timp de calitate alături de copiii din Școala Gimnazială Nr 1 Cosoba și Școala Gimnazială Nicolae Crevedia pentru a ne bucura, încă o data, de activitățile desfășurate la Clubul “Vocea Copiilor”.

Am fost fascinați de momentele de animație, am parcurs un traseu experențial pentru a ne reaminti ce am învățat pe parcursul celor 3 ani de proiect. “Punem județul Giurgiu pe harta educației din România!” a adunat laolaltă o mână de oameni dedicați și câteva școli deschise să adauge educației oferite zi de zi, o serie de activități nonformale.

Unul dintre cele mai dragi proiecte, implementat din luna mai 2018 împreună cu Fundatia Estuar și Centrul educațional pentru copii isteți și derulat în 5 comunități din județul Giurgiu (Cosoba, Crevedia Mare, Stoenești, Trestieni și Cartojani) se apropie de final (octombrie 2021).

Datorită măiestriei facilitatorilor, peste 200 de copii au învățat lecția adevărului, a acceptării, a sprijinului reciproc, a creativității, bunăvoinței și încrederii in sine și în ceilalți. Și, datorită unui proces PhotoVoice dus până la capăt chiar și în condiții de pandemie, au descoperit lecția implicării comunitare și, mai ales, a lui "stă în puterea mea să schimb în bine locul în care trăiesc".
În acest sens, în Crevedia Mare, am demarat Campania de conștientizare asupra colectării selective a gunoiului, subliind importanța curățeniei în comunitate. Am pictat împreună un panou ce urmează să fie amplasat în parcul de lângă școală și am împărțit pliante care încurajează cetățenii să se uite cu mai multă grijă către natură.

Zile de vară cu multe și frumoase emoții: copiii au primit diplome și și-au luat “rămas bun de la Club!” deși, drumurile noastre împreună vor mai continua și cu alte activități.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org