Luni, 27 septembrie, a avut loc Conferința de lansare a proiectului: Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale
28 Septembrie 2021

Anunțam zilele trecute un nou parteneriat și implicit un nou proiect pe care urmează să îl implementăm.

Evenimentul de lansarea a proiectului s-a desfășurat la sediul Consiliului Judetean Giurgiu și a adus împreună, pe lângă membrii echipei de proiect (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Fundatia Estuar și Asociația Four Change), o serie de stakeholderi: președintele Consiliului Județean Giurgiu - Dumitru Beianu, directorul general al DGASPC Giurgiu - Daniela Ruse, conducerea Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, reprezentanți ai mass-media.

Persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile din șase localități rurale ale județului Giurgiu (Vânătorii Mici, Florești- Stoenești, Stănești, Izvoarele, Găiseni, Letca Nouă) vor fi beneficiari. În plus, proiectul adresează și persoane care aparțin grupurilor vulnerabile din două localități rurale din județul Prahova (Bucov și Dumbrava). 1265 de persoane vor fi implicate în într-un proces complex de activități suport, în funcție de nevoile lor.

În cadrul conferinței, Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a subliniat că este nevoie de dezvoltarea de servicii sociale moderne în comunități, exprimându-și deschiderea pentru realizarea de categorii de proiecte adresate copiilor, persoanelor cu dizabilități și persoanelor vârstnice, proiecte cu aplicabilitate pe un număr mare de persoane vulnerabile.

Proiectul "Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale" beneficiază de un grant în valoare de 2.088.669 Euro în cadrul programului “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

http://opiniagiurgiu.ro/conferinta-de-lansare-a-proiectului-servicii-integrate-pentru-grupuri-vulnerabile-o-punte-pentru-dezvoltarea-comunitatilor-locale/

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org