PlaYouth – joaca si bucurie in educatie
10 Septembrie 2015

Ana Bacioi este beneficiar al cursului de competente antreprenoriale organizat la Bucuresti in perioada 14-30 octombrie 2014. Proiectul pe care-l demareaza –PlaYouth-este si acela cu al carui plan de afaceri a reusit sa castige unul dintre cele 5 premii in bani, acordate in cadrul „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”. Pasionata de lucrul cu copii, pune mare pret pe invatare continua si crede ca cel mai mare succes este sa te identifici cu ceea ce faci in fiecare zi.

R:Stiu ca sunteti absolventa de studii in domeniul economic. De unde ideea de a lucra cu copii?

A.B: Asa este. Am facut 5 ani de economie, cu doua mastere si mi-a placut. Am avut ocazia sa cunosc oameni extraordinari. Totusi, in perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii, n-am gasit motivatia necesara de a continua sa-mi investesc timpul in acelasi domeniu. Am analizat mult pana am acceptat faptul ca vacantele petrecute având grija de nepoți si verișori m-au ajutat să îmi găsesc pasiunea. Totodata, cred ca bunica si mama ambele învățătoare, mi-au transmis indirect din entuziasmul si dragostea de a lucra cu copiii.

R: Cum ati descrie PlaYouth?

A.B: PlaYouth s-a născut din dorinţa de a aduce joaca şi bucuria în educaţia copiilor. Este combinaţia de culori fericite, copii cu părinţi prietenoşi şi veseli, liberi în gândire şi curioşi să testeze lucruri noi. Aici nu există trebuie sau nu pot, nu reușesc sau nu știu. Fiecare copil se descoperă prin vise și dorințe, își construiește personalitatea cu ajutorul atelierelor și cursurilor la care participă. Toate acestea, ca să ”creștem mari” împreună.

PlaYouth se gândește la copilărie ca la cea mai frumoasă perioadă a vieţii. De aceea merită să păstrăm magia, distracţia, imaginaţia şi spiritul de explorator, în lumea ei.

foto 1 playouthR: Care sunt valorile pe care le promovati?

A.B: Valorile pe care le promovam sunt:

Prietenia – Impărtășim valoarea prieteniei pentru că aceasta reprezintă deschiderea către celelalte persoane şi acceptarea lor, construirea de relaţii foarte bune şi a celor mai frumoase momente din viaţă.

Respectul – Pentru noi respectul înseamnă corectitudine, bunătate, bun-simț și toleranță. Îi respectăm pe ceilalţi pentru că ne place să fim respectaţi.

Integritatea – Ne implicăm cu pasiune, dragoste, sinceritate şi căldură în educaţia copiilor. Asigurăm calitatea timpului petrecut împreună şi ne pasă de copiii care vin să ne cunoască.

Solidaritatea – Încurajăm o relație onestă și caldă pentru că vrem să ne jucăm împreună, să împărtăşim experienţe şi să învăţăm unii de la alţii.

R: Povestiti-ne putin despre oamenii din echipa si care au fost criteriile de selectie.

A.B: Oamenii din echipa noastră au multă inițiativă, iubesc copiii și pot crea un dialog frumos cu ei. Sunt pasionați de ceea ce fac și se implica cu multă dăruire. Am apreciat mult la ei respectul, libertatea de a trai, modul de a intrationa si frumusețea lor in a fi. 

R: Cum se desfasoara o zi de activitate?

A.B: O zi de activitate începe cu planificarea agendei de dimineata, împărțirea responsabilităților, pregătirea sălii pentru ateliere, contactarea trainerilor, întâmpinarea participanților.

Urmează un atelier cu creativitate si joaca, apoi o sesiune de feedback din partea copiilor si parinților. Nu pleacă nimeni pana nu vorbește cu noi. (rade) Analizam apoi atelierul si rămânem sa ne bucurăm de pozele si filmarile cu copiii. Participanții primesc pe e-mail mulțumiri si planificam următoarele evenimente / colaborări. 

foto 2 playouthR: Cum a fost primita initiativa de catre parinti?

A.B: Părinții au fost deschiși si curioși sa afle ce mai facem si care sunt toate atelierele noastre. Ținem legatura cu toți si luam in considerare feedback-ul lor. Multe din ateliere si cursuri au fost modificate datorită implicării parinților alături de copii.

R: Ce parere aveti despre prezenta in mediul online?

A.B: Cred ca este importanta prezenta online pentru interacțiunea cu părinții si vizibilitate. Totusi, eu consider ca in acest tip de activitate contează mai mult contactul offline pentru a obtine încrederea parinților si admirația din partea copiilor, dorința de a petrece timpul cu noi. 

R: Cum v-au ajutat informatiile primite la curs in dezvoltarea afacerii?

A.B: Am invatat sa gestionez eficient resursele pe care le am, sa respect termenele limita si sa ma conving ca daca vrei ceva, trebuie sa crezi si sa muncești mult. Acestea sunt ingredientele pentru a-ti construi visul. Am inteles, totodata, ca daca vrei ceva cu adevărat, orice e posibil. E necesar doar sa iti dai seama ce iti dorești. 

R: Ce sfaturi ati da celor care vor sa inceapa o afacere?

A.B In primul rând, sa își stabilească prioritățile, cel puțin o data pe luna.  Sa nu aștepte sa se întâmple lucrurile in jurul lor si sa nu rămână doar cu planuri pe hârtie. E important sa începi de undeva, chiar daca crezi ca nu ești suficient de bun, nu ai cum sa înveți doar din cărți. Apoi, sa fie curajoși. Cu totii trecem prin încercări similare, dar cu răbdare, cărămida cu cărămida, construim si casa. (rade) 

R: Care sunt direcțiile în care doriți să evoluați și ce noutăți ati dori să aduceți pieței?

A.B: Am vrea sa construim prima casa a copilăriei deschisă pentru părinți si copii de toate vârstele, in care sa aibă acces oricând. Acolo am vrea sa dam contur copilăriei plină de jocuri, învățare practica, distracție si descoperirea pasiunilor, atât copiilor cât si parinților.

Vrem sa motivam părinții sa participe împreuna cu copii la ateliere, cursuri, sa susțină ei insisi activitati daca simt ca pot impartasi cu ceilalti.

Vrem sa creștem împreuna “mari” si fericiți.

foto BAcioiMai multe informatii despre Playouth, gasiti aici: http://playouth.ro/

*****

Material realizat in cadrul proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii implementat de către  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundatia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org