Un nou proiect dedicat refugiatilor ucrainieni finanțat de Diakonie Katastrophenhilfe prin FONSS
23 August 2023

Activitățile noastre, în cadrul acestui proiect, au ca scop să ofere un sprijin comprehensiv și bine structurat:

  1. Informarea în funcție de situația socială: Ne propunem să oferim informații relevante și adaptate nevoilor fiecărui refugiat în parte. Înțelegem că fiecare persoană are propriile cerințe și provocări, iar prin furnizarea de informații corecte și actualizate, dorim să facilităm procesul de integrare.

  2. Ajutorul în mediere pe piața muncii: Prin activitățile de mediere, vom identifica oportunități de angajare potrivite pentru fiecare refugiat în funcție de abilitățile și experiența lor. În acest fel, încurajăm independența financiară și integrarea în comunitatea locală.

  3. Sprijin financiar prin distribuirea de vouchere pe familie: Furnizarea de vouchere pe familie oferă un sprijin financiar concret pentru nevoile de bază ale refugiaților și familiilor lor. Aceasta include alimentație, îmbrăcăminte și alte necesități esențiale.

  4. Serviciile de cazare temporară sau pe termen lung: Asigurarea unui adăpost adecvat și sigur este esențială pentru crearea unui mediu în care refugiații se pot simți în siguranță și pot începe procesul de refacere și reintegrare.

Suntem conștienți că aceste servicii oferă nu doar un sentiment de siguranță, ci și un suport esențial pentru refugiați în timpul șederii lor în România. Împreună cu Diakonie Katastrophenhilfe și FONSS, ne străduim să aducem un impact pozitiv și semnificativ în viața acestor persoane aflate într-o situație dificilă.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org