Proiectul "Aventură prin lectură" s-a încheiat în Decembrie 2023
4 Ianuarie 2024

 

Fundația United Way Romania a fost partenerul generos care a susținut financiar această inițiativă, oferind copiilor șansa de a dezvolta abilități de lectură și scris, contribuind astfel la creșterea nivelului de alfabetizare. Printre activitățile specifice de literație s-au numărat ateliere interactive, sesiuni de lectură în grup și accesul la resurse educaționale de înaltă calitate.

Echipa dedicată implementării proiectului a lucrat îndeaproape cu elevii, părinții și comunitatea locală pentru a asigura o participare activă și implicarea tuturor în procesul de învățare. "Aventura prin Lectură" nu s-a axat doar pe îmbunătățirea abilităților de lectură ale copiilor, ci și pe cultivarea dragostei acestora pentru cărți și învățare.

Principalele rezultate ale proiectului includ:

Un Club de Lectură Înființat: Proiectul a contribuit la înființarea unui club de lectură în comunitate, oferind copiilor un spațiu prietenos și atrăgător pentru a descoperi și împărtăși bucuria lecturii.

63 de Copii Dezvoltă Abilități de Literație: Cel puțin 63 de copii aflați în situații de vulnerabilitate au beneficiat de evaluarea nivelului de literație și au participat activ la activitățile specifice proiectului. Aceste intervenții au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării abilităților lor de citire și scriere.

Formare Profesională pentru 3 Cadre Didactice: Trei cadre didactice au participat la un curs de formare profesională dedicat dezvoltării abilităților de literație la elevi. Această inițiativă are ca scop asigurarea unei abordări didactice eficiente și adaptate nevoilor specifice ale copiilor din comunitate.

Implicarea a 11 Voluntari: Unsprezece voluntari s-au alăturat proiectului, contribuind activ la desfășurarea activităților și la crearea unei atmosfere propice în cadrul clubului de lectură și al altor inițiative.

30 de Părinți Implicați: 30 de părinți au participat la activități de conștientizare și au fost implicați în activitățile de lectură alături de copiii lor, un rol esențial în consolidarea sprijinului familial pentru educația copiilor.

Mulțumim Fundației United Way - Romania pentru generozitatea și sprijinul acordat în facilitarea colaborării între comunitate, cadre didactice și voluntari în cadrul acestui proiect. Asemenea inițiative educaționale pot aduce transformări semnificative în viața copiilor și pot contribui decisiv la modelarea unui viitor mai promițător.

 

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org