O nouă inițiativă pentru comunitate: Asistență pentru Persoanele Vârstnice în Comuna Cosoba
3 Februarie 2024

Comuna Cosoba, situată în județul Giurgiu, se confruntă cu provocări specifice legate de îmbătrânirea populației, migrația către orașe mari sau alte țări, gradul crescut de dependență al persoanelor în vârstă și nivelul ridicat de marginalizare al populației cu vârsta peste 65 de ani. Cu o populație de 2.611 locuitori, dintre care aproximativ 460 sunt persoane în vârstă, este esențial să se ofere sprijin și îngrijire adecvată acestui segment vulnerabil al comunității.

În acest context, Asociația Four Change a jucat un rol crucial prin înființarea în anul 2016 a primului serviciu de îngrijire la domiciliu din mediul rural din județul Giurgiu - Unitatea de Îngrijiri la Domiciliu pentru Persoane Vârstnice din Comuna Cosoba, în parteneriat cu Primăria Cosoba. Pe parcursul celor 7 ani de funcționare a serviciului, 30 de persoane în vârstă, afectate de diverse patologii cronice și cu un grad crescut de dependență, au beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu, monitorizare a stării de sănătate prin sistemul de tele-asistență Butonul Roșu, consiliere socială și activități de implicare comunitară și socializare.

Proiectul vine în completarea activităților de îngrijire realizate în cadrul Serviciului social - Unitatea de îngrijiri la domiciliu persoane vârstnice din Comuna Cosoba - și propune o paletă de activități care să contribuie la soluționarea necesităților specifice ale grupului țintă, altele decât îngrijirea la domiciliu.

Proiectul Serviciului Social de Asistență Comunitară pentru Persoanele Vârstnice din Comuna Cosoba, județul Giurgiu, se axează pe îmbunătățirea calității vieții și asigurarea sprijinului necesar pentru persoanele vulnerabile în vârstă. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu vârsta peste 65 de ani, afectate de boli cronice, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Beneficiarii vor avea acces la servicii de consiliere socială și psihologică, management de caz personalizat, cursuri de competențe digitale, campanii de conștientizare a drepturilor persoanelor vârstnice și o rețea de voluntari pentru sprijin și companie.

Mai multe informații despre proiect AICI 

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org