Proiectul CULTUK - pentru conexiuni interculturale între copiii români și ucraineni
3 Aprilie 2024

Dintre acești copii, 11 provin din #CentruldeTranzit al Universității Tehnice de Construcții București (UTCB), unde Asociația Four Change oferă servicii sociale și educaționale încă din februarie 2021. Aici, acești tineri beneficiază de sprijin și îndrumare pentru a se integra în mediul școlar și pentru a-și dezvolta abilitățile.

Proiectul #CULTUK aduce împreună copiii români și ucraineni cu scopul de a crea o conexiune interculturală autentică prin intermediul atelierelor de educație non-formală și de muzico-terapie. Aceste activități nu doar că îi ajută pe copii să-și descopere și să-și exprime creativitatea, dar și să înțeleagă și să aprecieze diversitatea culturală.

La finalul acestui proiect, va avea loc un târg intercultural axat pe diversitate, unde sunt așteptați atât copiii, cât și cadrele didactice și părinții. Toți vor avea oportunitatea să participe la workshop-uri de interculturalitate și să se bucure de produse tradiționale românești și ucrainene, contribuind astfel la promovarea și înțelegerea reciprocă între cele două culturi.

Proiectul #CULTUK este derulat de Asociația Four Change și finanțat prin programul #EfectivCivic, dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation. Este o inițiativă care aduce speranță și promovează valorile incluziunii și diversității în educație și în comunitate.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org