Lansarea Desenelor Animate CartoonEd la București - Promovarea educației STEM pentru Copii
21 Mai 2024

Despre Proiectul CartoonEd

Proiectul CartoonEd a fost inițiat pentru a crea resurse educaționale atractive și accesibile pentru copii, folosind desene animate ca principal mijloc de comunicare. Aceste desene animate sunt concepute pentru a încuraja incluziunea și a face STEM mai accesibil și interesant pentru tinerii elevi. Finanțat prin programul Erasmus+ KA2 al Uniunii Europene, proiectul a beneficiat de colaborarea între Asociația Four Change, organizația One Youth din Croația, RITE din Cipru și elevii de la Școala Gimnazială din Cosoba.

Detalii Eveniment

Evenimentul de lansare va oferi participanților o privire detaliată asupra parcursului proiectului CartoonEd, de la primele etape de cercetare și dezvoltare până la producția finală a desenelor animate. Agenda evenimentului va include:

  • Prezentări și discuții: Reprezentanți ai organizațiilor partenere vor prezenta etapele proiectului, provocările întâmpinate și soluțiile găsite pentru a aduce la viață desenele animate CartoonEd.
  • Proiecții de desene animate: Vor fi difuzate episoade din seria CartoonEd, oferind o primă vizionare a materialelor create.
  • Activități interactive: Participanții vor putea lua parte la activități practice și distractive legate de STEM, cum ar fi quiz-uri, jocuri educative și experimente interactive.
  • Networking și socializare: Evenimentul va oferi oportunități de networking și discuții informale între participanți, alături de gustări și băuturi.

Pentru mai multe informații despre proiectul CartoonEd și pentru a urmări evoluția acestuia, vizitați site-ul oficial al proiectului la www.cartooned.jednamladost.hr. De asemenea, puteți găsi noutăți și actualizări pe rețelele sociale Instagram și Facebook, folosind numele CartoonEd.

Evenimentul de lansare a desenelor animate CartoonEd promite să fie o ocazie deosebită pentru a celebra succesul acestui proiect inovator și pentru a inspira noi generații de copii să se implice în domeniile STEM, într-un mod inclusiv și captivant.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org