„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din Odobesti
25 Septembrie 2015

 

IMAG0056In perioada 16-17 septembrie 2015, la Odobesti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocupare si informare pentru 1140 de persoane din 3 regiuni (Bucuresti-Ilfov, Sud-Est si Nord-Est), in vederea combaterii excluziunii sociale si marginalizarii persoanelor vulnerabile.

In cadrul seriei de 30 de seminarii, participanţii sunt informaţi cu privire la drepturile pe  care le au ca cetăţeni, maniera in care se pot implica in comunitate, precum și efectele pozitive pe care acțiunile lor le pot genera.

Pe parcursul intalnirii, cei prezenti au aflat mai multe detalii despre ce inseamna comunitate, voluntariat, ONG si ce presupune dezvoltarea comunitara. Ei au fost incurajati sa identifice problemele din comunitatea lor şi modul in care cred ca pot contribui la rezolvarea acestora.

Propunerile de soluţii şi măsurile de rezolvare a neajunsurilor se vor concretiza sub forma unor mini-proiect de implicare civică, urmand ca la finalul seriei de seminarii sa se organizeze un concurs în cadrul căruia vor fi premiate cele mai bune mini-proiecte comunitare.

*****

Proiectul “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate” este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Secor 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org