„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din București
7 Decembrie 2015

În luna decembrie 2015, la București,  a avut loc seminarul de implicare civică și conduită responsabilă în societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat în cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocupare și informare pentru 1140 de persoane din 3 regiuni (Bucuresti-Ilfov, Sud-Est si Nord-Est), în vederea combaterii excluziunii sociale și marginalizării persoanelor vulnerabile.

În cadrul seriei celor 30 de seminarii susţinute în cadrul proiectului, participanţii au fost informaţi cu privire la: drepturile lor ca cetăţeni, modul în care se pot implica în comunitate, efectele pozitive pe care acțiunile lor le pot genera.

În timpul întȃlnirii, cei prezenţi au aflat mai multe despre comunitate, voluntariat, ONG și dezvoltare comunitară. Au fost, totodata, încurajaţi să identifice problemele din comunităţile cărora le aparţin şi modul în care estimează că pot contribui la rezolvarea acestora.

Astfel: lipsa centrelor de consiliere, blocuri nereabilitate, subsoluri nereparate, gropi neasfaltate, spaţii murdare în jurul blocului, lipsa rampelor de acces, lipsa unor locuri special amenajate pentru animale de companie, insuficiente spaţii de depozitare a deșeurilor reciclabile, sunt nevoi ce se doresc adresate.

Pe parcursul discuţiilor, au luat naștere idei de acţiuni care pot fi întreprinse in direcţia rezolvării problemelor ridicate.

*****

Proiectul “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate” este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Secor 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org