Coquete by Aura Niculae – un vis devenit realitate
14 August 2015

Are 31 de ani, locuiește în localitatea Roata de Jos din județul Giurgiu, este absolventă de studii liceale și, deși în prezent nu are un loc de muncă, este o persoană determinată să aducă o schimbare în bine pentru ea și pentru cei din jurul său.

Aura Nicolae este unul dintre câștigătorii competiției cu premii „Creștem afaceri pentru sate mai bogate – premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri” și se bucură din plin de șansa inițierii propriei afaceri, o afacere în domeniul creației vestimentare care va purta numele  Coquete by Aura Niculae.

Îndrumată și ajutată să își dezvolte propriul plan de afaceri, Aura Niculae a îndrăznit să viseze, a avut curaj să învețe, să planifice și să se mobilizeze. Astfel, după un lung proces de formare, planificare și depășirea propriilor bariere, câștigarea premiului în valoare de 9000 de lei reprezintă pentru Aura oportunitatea reală pentru inițierea afacerii și îi oferă posibilitatea financiară de a crea prima colecție Coquete. Este determinată să își cumpere materialele necesare, să creeze și să meargă la târguri de specialitate.

Premiul acesta reprezinta foarte mult pentru mine si pentru Coquete. Acum sunt cu un pas mai aproape de visul meu de a avea propria colectie de rochii de mireasa. Cu banii castigati prin intermediul premiului vreau sa imi cumpar materiale pentru rochiile de mireasa si sa particip la targuri de nunti“, a declarat Aura.

Într-o etapă următoare, Aura visează la o afacere cu 5-10 angajați, un showroom cu spațiu de expoziție dar și cu secțiuni dedicate probelor și creației vestimentare și să facă din Coquete by Aura Niculae un brand foarte cunoscut și căutat în special pentru rochiile de ocazie de lux și pentru rochiile de mireasă pe care le creează. Creatiile Aurei pot fi vizualizate pe pagina de Facebook Coquete by Aura Niculae .

Este încrezătoare în forțele proprii și este convinsă că programul de formare la care a participat în cadrul proiectului (respectiv la cursurile de antreprenoriat și contabilitate) o va ajuta să identifice părțile slabe ale afacerii și să acționeze preventiv.

Totuși, pentru Aura, a face parte din grupul țintă al proiectului a însemnat mai mult decât niște diplome și mai mult chiar și decât șansa câștigării unui premiu și oportunitatea deschiderii propriei afaceri. A însemnat însăși șansa unei mari descoperi – descoperirea propriilor calități și a propriului potențial.

Îi dorim mult succes Aurei și inspirația de a pune în slujba propriei afaceri toate experiențele și informațiile acumulate în cadrul proiectului!
***
Competiția cu premii „Creștem afaceri pentru sate mai bogate – premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri” a fost derulată în cadrul proiectului „Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia” – proiect co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.2 “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

Proiectul este implementat de Fundaţia Estuar în parteneriat cu Asociaţia Four Change şi RD Global Project Consulting şi vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din zona rurală a regiunii Sud Muntenia în vederea creşterii accesului la ocupare în domenii non-agricole pentru 432 persoane din satele şi comunele judeţului Giurgiu.

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org