Comunicat de presă: Te ajutăm să-ți creezi propriile desene animate incluzive!

Începând cu luna martie 2023, Asociația Four Change împreună cu alte 2 organizații non-profit din Croația și Cipru derulează proiectul CartoonEd - Promovarea educației STEM pentru tineri prin metodologii ce includ desene animate educaționale și tehnologii e-learning.

CartoonED vrea să contribuie la transformarea digitală prin crearea unei platforme puternice de e-learning pe tema educației STEM, bazată pe abordarea desenelor animate, ca metodă de predare și învățare.

Conform rezultatelor PISA, mai mult de unul din cinci copii de 15 ani din UE nu poate finaliza nici măcar sarcini simple în domeniul testat (22,4 % matematică & 21,6 % științe). Printre primele cinci țări cu rezultate slabe se numără Croația, Cipru și România. Acest lucru arată că sistemul nostru de educație este încă insuficient în domeniile STEM și că putem contribui la îmbunătățirea rezultatelor educaționale.” (Aurelia Pasăre, Președinte Asociația Four Change)

Pentru o perioadă de 16 luni, cu sprijinul unei finanțări Erasmus+ KA2 din partea Uniunii Europene, fiecare dintre organizațiile partenere va efectua cercetări la nivel local pentru a determina: modul în care tinerii înțeleg ce înseamnă educație STEM, ce materii consideră mai puțin interesante, care dintre ei sunt mai predispuși la excluziune socială și ce desene animate urmăresc.

Detalii


Comunicat de presă: 171 de vârstnici aflați în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială au beneficiat de servicii socio-medicale integrate

Furnizarea serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu pentru 49  de persoane vârstnice din județul Giurgiu a fost asigurată de către Asociația Four Change. Ritmul de degradare psiho-somatică a scăzut, crescând atât nivelul de interacțiune cu îngrijitoarele, cât și speranța de viață, în urma activității de consiliere.

Crucea Alb-Galbenă Filiala Buzău a acordat servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu în comuna Brădeanu, pentru 122 de vârstnici. Diagnosticarea precoce a patologiilor și intervențiile personalizate au condus la un nivel crescut de independență, sănătate fizică și psihică îmbunătățită, capacitatea seniorilor de a se implica în diverse activități zilnice.

În ceea ce privește implicarea comunitară și măsurile de inovare socială, participarea vârstnicilor la Cluburile Vocea bunicilor, a contribuit la o mai mare interacțiune între membrii comunităților.

Vârstnicii sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale, care se confruntă cu deprivare materială, acces limitat la servicii medicale și sociale, dar și singurătate. Și nu de puține ori, chiar desconsiderare, atât din partea comunității, cât și a familiei. Prin intermediul proiectului implementat alături de partenerii noștri, ne-am propus, pe de-o parte, să le oferim sprijinul medical și socio-medical de care au nevoie, iar pe de altă parte, să îi valorificăm și să dovedim că experiența lor nu este în zadar. (Aurelia Pasăre, Președinte Asociația Four Change)

Detalii


Comunicat de presă: Școala 153 te așteaptă la școală!

Dacă ai întrerupt cursurile învățământului obligatoriu, ai acum șansa de a reveni și a recupera ce ai pierdut. În cadrul proiectului “Aripi spre viitor”, derulat de Fundația Estuar în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change, Școala 153 din București organizează cursuri din ciclul gimnazial destinate celor care vor să revină  în sălile de curs.
 
Proiectul mai oferă programe de educație parentală, servicii de consiliere și orientare a carierei, ateliere de educație nonformală centrate pe învățare prin experiență.

Pentru fiecare beneficiar, finalizarea unui ciclu de învățământ va fi răsplătită cu suma de 1800 de lei, cu titlu de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor și a implicării în program.

Detalii


Comunicat de presă: Am dat startul unui nou proiect: Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprjinul vârstnicilor din România!

Proiectul este derulat de Confederația Caritas România în parteneriat cu  Asociația Four Change, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității ONG-urilor și sectorului societății civile.

Perioada de implementare a proiectului este de 32 luni (aprilie 2021 – noiembrie 2023), iar costul total eligibil estimat este de 263,383.97 Euro.

Detalii


Comunicat de presă: Final de proiect "Servicii sociale pentru fiecare varstnic - pachet de achizitii de servicii in fiecare comunitate"

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați prezintă rezultatele proiectului ”Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii in fiecare comunitate”.

Proiectul și-a propus creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale care furnizează servicii sociale destinate persoanelor vârstnice de a formula și propune politici publice ce vizează stimularea contractării sociale în vederea dezvoltării de servicii sociale pentru vârstnici, în fiecare comunitate din România. Mai mult, consorțiul de parteneri și-a asumat elaborarea și aprobarea unei politici publice în domeniul dezvoltării serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, prin mecanismul achizițiilor publice. 

În cadrul proiectului a fost realizată o analiză privind situația achizițiilor de servicii sociale dedicate persoanelor vârstnice, care a evidențiat că Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice este mecansimul de finanțare cel mai puțin utilizat pentru susținerea serviciilor sociale, atât din perspectiva ONG-urilor cât și a autorităților locale, pe de-o parte datorită nivelului scăzut de cunoștere a procedurii de căre ONG-uri și pe de altă parte datorită reticenței autorităților locale de a utiliza această procedură.

Detalii


Comunicat de presă - Conferință lansare proiect "Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!"

Asociația Four Change și Fundația Crucea Alb-Galbenă Buzău au organizat Conferința de lansare a proiectului “Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!”, luni 30 septembrie 2019, la sediul Consiliului Județean Buzău.

Conferinţa planificată în preajma zilei internaționale a vârstnicului a reunit reprezentanţi ai Consiliului Județean Buzău, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, precum și reprezentanți ai autorităților locale și furnizori de servicii sociale destinate vârstnicilor.

În cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul “Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!”, care își propune dezvoltarea a trei servicii de îngrijire la domiciliu pentru 165 de persoane vârstnice din judetețe Buzău (comuna Brădeanu) și Giurgiu (comunele Cosoba și Crevedia Mare). 

Detalii


Comunicat de presa Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!

Asociatia Four Change impreuna cu partenerul sau Crucea Alb-Galbena Filiala Buzau anunta lansarea proiectului “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!” ce se adreseaza unui numar de 165 de persoane varstnice in situatii de dependenta si/sau in risc de excluziune sociala, dintre care: 120 de persoane din comuna Bradeanu (judetul Buzau), 30 de persoane din comuna Crevedia Mare si 15 persoane din comuna Cosoba (jud Giurgiu).

Timp de 26 de luni, proiectul isi propune sa faciliteze accesul la servicii socio-medicale integrate, in concordanta cu nevoile specifice ale beneficiarilor, in vederea depasirii situatiei de vulnerabilitate si imbunatatirii calitatii vietii acestora.

“In contextul unei Europe si a unei Romanii care se confrunta cu o pondere din ce in ce mai semnificativa a populatiei varstnice, este necesar sa avem in vedere ca speranta de viata este considerabil mai mare pentru persoanele cu un grad ridicat de independenta. In acest sens, subliniem beneficiile ingrijirii asistate la domiciliul varstnicului, cu scopul de a creste calitatea vietii si, totodata, de a reduce pe termen lung costurile de ingrijire medicala si sociala. (Aurelia Pasare, Presedinte Asociatia Four Change)

Detalii


Comunicat de presa - PROFESIONISTI 2020 - Conferinta finala si rezultatele proiectului

Antreprenori, manageri si angajati ai departamentelor de resurse umane din Regiunea de Sud Est au beneficiat de instruire gratuita in vederea cresterii nivelului de profesionalizare.

In cadrul Conferintei finale desfasurate la Buzau (Hotel Pietroasa), Miercuri – 26 iunie 2019, Asociatia Four Change anunta rezultatele obtinute la final de proiect.

Dintre acestea putem aminti: 

Peste 400  persoane beneficiare ale cursurilor de formare in domenii precum: management, manager de proiect, dezvoltare competente antreprenoriale si inspector resurse umane.

  • 16 cursuri de formare profesionala de scurta durata derulate si peste 864 ore de training.
  • 211 companii informate cu privire la necesitatea derulării programelor de formare continua in randul salariatilor si implicate efectiv in proces.
  • 13 evenimente de constientizare privind importanta si necesitatea participarii la programe de formare continua.
  • 100 persoane participante in procesul de business coaching individual, 500 ore consiliere.
  • 2 sesiuni de Mini MBA strategic pentru 50 de manageri/ antreprenori.
  • 40 de companii beneficiare ale procesului complex de planificare strategica.
  • Antreprenor 2020 - 1 aplicatie interactiva ce permite grupului tinta sa isi elaboreze planurile de afaceri si sa testeze propriile decizii de business.
  • 6 judete acoperite: Buzau, Vrancea, Braila, Galati, Constanta, Tulcea.

Comunicat de presă - Masa rotunda la Bucuresti pentru prezentarea pachetului de documente privind achizitia de servicii sociale destinate persoanelor varstnice

Fundatia de Sprijin Comunitar impreuna cu partenerii sai - Asociatia Four Change si Universitatea Danubius Galati - a organizat marti 28 mai 2019, incepand cu ora 13.30 la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 Bucuresti, masa rotunda cu tema „Varstnicul – o resursa sau o povara?”.

Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului Servicii sociale pentru fiecare varstnic – pachet de achizitii de servicii in fiecare comunitate, cofinantat din Fondul Social European, Programul Operational Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Scopul intalnirii a fost acela de a prezenta si dezbate o propunere de pachet legislativ tertiar – ca solutie pentru contractarea de servicii sociale destinate persoanelor varstnice, in vederea dezvoltarii unui sistem national de servicii sociale dedicat persoanelor varstnice, disponibil in orice comunitate si adaptat nevoilor reale ale beneficiarilor.

Detalii


Comunicat de presă - 75 de reprezentanți ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice, instruiți în domeniul achizițiilor publice

În cadrul proiectului Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate”, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați au organizat în perioada ianuarie-martie 2019, cursul gratuit Achizițiile publice și serviciile sociale.

Cursul s-a adresat reprezentanților ONG-uri furnizoare de servicii sociale pentrupersoanelevârstnice, interesate să achiziționeze astfel de servicii de la autoritățile locale și să formuleze propuneri complementare aferente legislației, care reglementează achizițiile de servicii sociale în scopul dezvoltării de servicii sociale la nivel local.

75 de participanți au fost instruiți în domeniul achizițiilor publice, dobândind cunoștințe privind organizarea propriu-zisă a procedurilor de achiziții, elaborarea caietelor de sarcini și a ofertelor, criterii de atribuire, elaborarea modelelor de contracte, precum și utilizarea platformei SEAP.

Detalii


Comunicat de presă - Europa îmbătrânește! România este pregătită?

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați a lansat, la sfârșitul lunii noiembrie, ”Analiza privind situația achizițiilor de servicii sociale dedicate persoanelor vârstnice”, document elaborat în cadrul proiectului ”Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate” .

Analiza apare în contextul în care problematica persoanelor vârstnice nu reprezintă încă o prioritate pe agenda politică, deși semnalele de alarmă cu privire la impactul îmbătrânirii demografice sunt cunoscute de cel puțin 10 ani. Creșterea pensiilor, fără o dezvoltare echilibrată a serviciilor de suport pentru persoanele vârstnice (inclusiv a serviciilor de îngrijire de lunga durată), conduce progresiv la o povară nesustenabilă pentru bugetul de stat.

Detalii


Comunicat de presă - Eveniment de conștientizare în Tulcea

Vineri, 9 noiembrie 2018, în sala Constantin Gavenea a Hotelului Delta din Tulcea, a avut loc prima întâlnire la nivel local din județul Tulcea.

Workshopul organizat de Asociația Four Change în cadrul campaniei de promovare și conștientizare a proiectului „Profesionişti 2020”,  a fost dedicat managerilor și antreprenorilor interesați să afle mai multe informații despre oportunitățile de care pot beneficia în cadrul programului.

Detalii


Comunicat de presa - Workshop "Mecanisme de finanțare ale mediului de afaceri"

Asociația Four Change a organizat vineri, 2 noiembrie 2018, în sala de conferințe a Hotelului Oxford din Constanța, Workshopul intitulat "Mecanisme de finanțare ale mediului de afaceri".

Au fost abordate subiecte, precum: metodologia de selecție și procedura de înscriere a grupului-țintă din cadrul proiectului Profesioniști 2020, importanța și provocările formării profesionale a angajaților, precum și mecanismele accesibile de finanțare ale mediului de afaceri.

Detalii


Comunicat de presa - PROFESIONISTI 2020 - pachet complet de servicii dedicate managerilor si antreprenorilor din Regiunea de SE 

Asociația Four Change a organizat vineri, 19 octombrie 2018, însala de conferințe Hotelului  Solar din Focșani primul eveniment local din județul Vrancea, întâlnire desfășurată în cadrul campaniei de promovare și conștientizare aferentă proiectului „Profesionişti 2020”.

Proiectul menționat este implementat de Asociația Four Change și se derulează pe parcursul a 12 luni, în perioada mai 2018 – aprilie 2019.

Detalii


Comunicat de presa Vârstnicii din România au dreptul la servicii sociale în fiecare comunitate

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați au organizat, luni, 1 octombrie 2018, la sediul Consiliului județean Bacău, Conferința de deschidere a proiectului ”Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii in fiecare comunitate”. Evenimentul a promovat proiectul în rândul ONG-urilor furnizoare de servicii sociale, crescând astfel nivelul de interes al acestora, privind participarea în proiect.

Detalii


Comunicat de presa -  Serviciile de ingrijire la domiciliu dedicate persoanelor varstnice, intre nevoia reala si decizia politica

Asociatia Caritas Alba Iulia - Asistenta Medicala si Sociala, in parteneriat cu Asociatia Four Change, anunta rezultatele proiectului „Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania", finantat prin granturile SEE 2009 - 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania.

Detalii


Comunicat de presa - 200 de persoane vârstnice aflate în situatie de vulnerabilitate vor beneficia de sistemul de teleasistenta Butonul Rosu

Fundatia Crucea Alb Galbena România, în parteneriat cu Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb Galbena Constanta si Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau lanseaza Butonul Rosu, un sistem unic de teleasistenta destinat persoanelor vârstnice din România.

Detalii


Comunicat de presa – Peste 840 de persoane au beneficiat de cursuri de calificare

In data de 8 decembrie 2015, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 împreuna cu partenerii sai Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau anunta rezultatele proiectului „SANSA - Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate", ID 142962.

Detalii


Comunicat de presa - Peste 1000 de femei au beneficiat de cursuri de calificare si formare profesionala

In data de 27 noiembrie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 impreuna cu partenerii sai Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL anunta rezultatele proiectului „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, ID 125842 in cadrul conferintei de inchidere.

Detalii


Comunicat de presa - Peste 900 de femei au beneficiat de cursuri de calificare profesionala in meseria de infirmier

In cadrul conferintei din 19 noiembrie 2015, Fundatia Caritas Alba Iulia impreuna cu partenerii sai Asociatia Four Change si Centrul Diecezan Caritas Iasi anunta rezultatele proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate", ID 127320.

Detalii


50 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ONG-urilor din Bucuresti au identificat solutii pentru îmbunatatirea vietii persoanelor vulnerabile 

50 de reprezentanti ai autoritatilor locale si ONG-uri din Bucuresti au participat miercuri, 28 octombrie 2015, la Hotel Capital Plaza-Bucuresti la Întâlnirea de lucru „Grupuri vulnerabile - nevoi pe hârtie vs nevoi reale". Evenimentul a fost organizat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 împreuna cu Asociatia Four Change

Detalii


Comunicat de presa - Peste 450 de persoane din mediul rural din Judetul Giurgiu au beneficiat de programe de informare, consiliere si formare profesionala

In data de 9 septembrie 2015, la Consiliul Judetean Giurgiu, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului "Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia". Fundatia Estuar, împreuna cu partenerii sai Asociatia Four Change si RD Global Project Consulting anunta rezultatele proiectului POSDRU/138/5.2/G/135226 „Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia".

Detalii


Comunicat de presa -  SenioriNET - Reteaua Furnizorilor de Îngrijire la Domiciliu - rezultate dupa 2 ani de functionare

Confederatia Caritas România si partenerii sai, Asociatia Four Change Fundatia Crucea Alb Galbena, Asociatia Habilitas si Asociatia ADAM anunta rezultatele proiectului „SenioriNet - retea ONG de servicii dedicate persoanelor vârstnice". Proiectul desfasurat în perioada 1 iulie 2013 - 30 octombrie 2015 si-a propus consolidarea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din sectorul social si sustinerea participarii lor active în domeniul politicilor publice în vederea cresterii accesului vârstnicilor din România la servicii de îngrijire la domiciliu.

Detalii


"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org