Îngrijiri la domiciliu

Pe masura ce imbatranim ne confruntam cu multiple provocari: scaderea capacitatilor fizice determina reducerea mobilitatii, scaderea resurselor financiare afecteaza stima de sine, retragerea din viata activa poate crea sentimentul de inutilitate si desprinderea copiilor de nucleul familiei sau decesul partenerului determina sentimente de abandon si izolare.

In fiecare zi din Romania zeci de mii de seniori se lupta pentru a isi satisface nevoile de baza in timp ce traiesc singuri in propria lor casa. Bolile, accidentele neprevazute sau procesul de imbatranire in sine pot transforma o zi normala intr-o situatie periculoasa. Marea majoritatea a varstnicilor isi doresc sa locuiasca in propria casa deoarece doresc sa isi pastreze sentimentul de independenta cat mai mult posibil.

In Asociatia Four Change sustinem dezvoltarea serviciilor de ingrijire la domiciliu pentru varstnici ca solutie pe termen lung pentru cresterea calitatii vietii si sperantei de viata a varstnicilor din Romania, in special a celor din mediul rural.  

Proiectele noastre promoveaza crearea serviciilor de ingrijire la domiciliu ca alternativa la institutiile rezidentiale si ca o modalitate de a raspunde nevoilor medicale si sociale pentru cele peste  3.000.000 persoane cu vârsta de peste 65 de ani din Romania.

Atasamentul si angajamentul nostru pentru initiative dedicate varstnicilor ne-au determinat sa obtinem in luna Noiembrie 2015 acreditarea ca furnizor de servicii sociale - Certificatul AF 002395 /2015.

Promovam si sustinem ingrijirea la domiciliu in urmatoarele proiecte:

Ce este ingrijirea la domiciliu?

Pentru cea mai mare partea din familiile din Romania ingrijirea pe termen lung a varstnicului presupune fie institutionalizarea persoanei in camine rezidentiale, fie sprijinul acordat de catre un membru al familiei.

 

De ce este nevoie de îngrijire la domiciliu - 10 beneficii esentiale

Serviciile de îngrijire pentru vârstnici se ofera ca urmare a pierderii autonomiei functionale din cauze fizice, psihice sau mintale, vârstnicul necesitând astfel ajutor semnificativ pentru a realiza activitatile uzuale ale vietii de zi cu zi.

Care este diferenta dintre ingrijirea sociala si cea medicala?

Ingrijirea la domiciliu presupune de obicei alternarea îngrijirii medicale cu cea sociala, în functie de nevoile beneficiarului.

Principalele probleme ale vârstnicilor, fie ca locuiesc in oras sau în mediul rural, sunt cele legate de sanatate.

Cine poate beneficia de îngrijire la domiciliu?

Toti vârstnicii din România au dreptul la îngrijiri la domiciliu, daca în urma evaluarii de specilitate se demonstreaza necesitatea acestui serviciu

"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org