Stiri

Broșura GHID de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice
19-09-2019

Așa cum am promis, revenim cu varianta printată a Ghid-ului de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice.

Materialul este realizat de către Fundația de Sprijin Comunitar Bacău, în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați în cadrul proiectului “Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate.

Detalii
Film - Servicii sociale pentru fiecare vârstnic
18-09-2019

Ne bucuram să vă prezentăm filmul realizat în cadrul proiectului "Servicii sociale pentru fiecare vârstnic- pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate", de partenerii nostri de la Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău.
Materialul ilustrează impactul serviciilor de îngrijire asupra vârstnicilor uitați care asteaptă o mână de ajutor.
Este atat de important sa fim prezenți și implicați în viețile batrânilor noștri!

Detalii
Servicii sociale sub lupă - Interviu cu organizații partenere: Asociatia C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti
16-09-2019

Asociatia C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti este o asociatie neguvernamentala, de intrajutorare mutuala si protectie sociala pentru persoanele varstnice, avand in prezent peste 55.000 de membri. Misiunea Asociatiei C.A.R.P. „Omenia” este ajutorarea financiara, materiala si sociala a membrilor sai, asigurarea drepturilor acestora la un trai decent si de calitate. De asemenea, asociatia promoveaza imbatranirea activa si incurajeaza participarea varstnicilor in societate ca detinatori de drepturi, cetateni si consumatori, imbatranirea intr-o mai buna stare de sanatate fizica si mentala, posibilitatea de a lucra pentru o perioada mai lunga cu mai multe facilitati de formare si conditii de munca adaptate lor, si de a se bucura de o viata demna. Mai multe detalii pe www.carp-omenia.ro.

Detalii
Instrumente pentru dialog eficient în interesul persoanelor vârstnice
09-09-2019

Cetățenii au la dispoziție o paletă largă de mijloace și instrumente pentru a purta un dialog activ cu autoritățile din localitățile lor de domiciliu sau din zona lor de interes.

În cazul persoanelor vârstnice, subiectele de maximă importanță în acest dialog sunt legate de măsurile și serviciile de securitate socială, suport și asistență de care ele pot beneficia în comunitate, așa încât să trăiască demn și să își poată păstra autonomia o perioadă cât mai lungă de timp.

Detalii
Actorii - cheie în procesul de furnizare a serviciilor de asistență și sprijin pentru persoanele vârstnice
06-09-2019

Persoanele vârstnice (beneficiari, autoreprezentanți sau organizații ale persoanelor vârstnice) – acestea sunt cele care, odată ce nevoile lor de îngrijire și sprijin devin mai complexe, trebuie să fie încurajate să solicite sprijin specializat, pentru ca gradul lor de autonomie să fie prezervat pe o durată cât mai lungă. Chiar și atunci când deteriorarea capacităților fizice sau intelectuale este mare, persoanele vârstnice trebuie să fie susținute în a comunica modul în care doresc să fie ajutate sau îngrijite. Respectul demnității persoanelor este esențial pentru buna calitate a vieții și pentru integritatea fizică și mentală a fiecăruia.

Detalii
Diferențe de gen în orientarea pentru carieră
28-08-2019

Dezvoltarea carierei este un proces desfăşurat pe parcursul întregii vieţi, prin care individul îşi defineşte şi redefineşte viaţa şi rolurile sale de muncă. Cariera implică mai mult decât opţiunea profesională din perioada adolescenţei.

Orientarea pentru carieră include cunoaşterea intereselor individuale, a abilităţilor, talentelor, aşa cum se modifică şi se dezvoltă acestea pe parcursul experienţelor educaţionale. Restrângerea acestor experienţe şi opţiuni educaţionale la activităţi specific “feminine” sau specific “masculine” determină diferenţe şi limitări din perspectiva genului în alegerea şi dezvoltarea carierei.

Detalii
Necesitatea propunerii unei politici publice în domeniul achizițiilor de servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice
28-08-2019

Provocarea demografică reprezentată de îmbătrânirea populaţiei României necesită un răspuns activ pentru abordarea nevoilor actuale ale vârstnicilor vulnerabili socio-economic, mai ales la nivel local. Această grupă de vârstă necesită o atenţie specială, având în vedere nevoia mai mare de servicii de îngrijire pe termen lung a populaţiei în vârstă. De aceea se impune construirea accelerată a unui sistem național de servicii sociale și social medicale pentru persoanele vârstnice, accesibile, de  bună calitate, unitar reglementate, disponibile pe întreg teritoriul național. Acest lucru va deveni posibil prin dezvoltarea capacității societății civile, a mediului academic și a altor parteneri sociali relevanți care să susțină și să promoveze reforma administrației publice, formulând propuneri alternative la pachetul legislativ privind achizițiile publice.

Detalii
MODELE EUROPENE DE SERVICII PENTRU PERSOANELE VÂRSTINICE: Sistemul olandez de sănătate și îngrijire
21-08-2019

Filosofia pe care este bazat sistemul olandez de sănătate este constituită din câteva principii:

- accesul la îngrijire pentru toți, serviciile sunt integrate medicale și sociale;

- solidaritatea prin asigurarea medicală (obligatorie penru toți și disponibilă tuturor);

- servicii sănătate de înaltă calitate.

Detalii
Servicii sociale sub lupă - Interviu cu organizații partenere: Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (F.D.S.S)
19-08-2019

Înfiinţată în anul 2009 ca persoană juridică de drept privat cu scop nelucrativ, neguvernamentală, Fundaţia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (F.D.S.S.) are drept scop principal susținerea, promovarea și dezvoltarea serviciilor sociale precum și a serviciilor de asistență socială de calitate. În vederea atingerii scopului statuat, fundaţia este implicată în realizarea unei game variate şi complexe de activitaţi: furnizarea serviciilor sociale la cel mai înalt nivel de calitate pentru a răspunde nevoilor sociale, precum şi celor speciale, individuale, familiale sau de grup, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii, către toate categoriile de beneficiari.

Detalii
Serviciile sociale pentru vârstnici și rolul ONG-urilor în creșterea accesului la contractarea acestui tip de servicii
12-08-2019

Îmbătrânirea demografică reprezintă un fenomen social în continuă creștere în România. Conform Institutului Național de Statistică (INS), 15.4% din populația Romaniei îl reprezintă persoane vârstnice(65+), pondere în continuă creștere. Din cei peste 3.4 Mil. vârstnici din România,35% (peste 1 Mil.) prezintă risc de sărăcie și excluziune socială, aproape dublu față de UE în ansamblu (Studi EY Romania,2015). Peste 600.000 de vârstnici au nevoie de îngrijire la domiciliu și numai 6.3% beneficiază concret de aceste servicii (Rețeaua SenioriNet).

Detalii
Ghid de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice
07-08-2019

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău, în parteneriat cu Asociația four Change și Universitatea Danubius Galați lanseaza varianta online a „Ghidul de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice”, document elaborat în cadrul proiectului “Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate.

Detalii
Comunicat de presa - Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!
12-07-2019

Asociatia Four Change impreuna cu partenerul sau Crucea Alb-Galbena Filiala Buzau anunta lansarea proiectului “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!” ce se adreseaza unui numar de 165 de persoane varstnice in situatii de dependenta si/sau in risc de excluziune sociala, dintre care: 120 de persoane din comuna Bradeanu (judetul Buzau), 30 de persoane din comuna Crevedia Mare si 15 persoane din comuna Cosoba (jud Giurgiu).

Timp de 26 de luni, proiectul isi propune sa faciliteze accesul la servicii socio-medicale integrate, in concordanta cu nevoile specifice ale beneficiarilor, in vederea depasirii situatiei de vulnerabilitate si imbunatatirii calitatii vietii acestora.

 

Detalii
Comunicat de presa - PROFESIONIȘTI 2020 – Conferinta finala si rezultatele proiectului
10-07-2019

Antreprenori, manageri si angajati ai departamentelor de resurse umane din regiunea de Sud Est, au beneficiat de instruire gratuita in vederea cresterii nivelului de profesionalizare.

In cadrul Conferintei finale desfasurate la Buzau (Hotel Pietroasa), Miercuri – 26 iunie 2019, Asociatia Four Change anunta rezultatele obtinute la final de proiect.

Detalii
Comunicat de presa (POCA): Masa rotunda la Bucuresti pentru prezentarea pachetului de documente privind achizitia de servicii sociale destinate persoanelor varstnice
29-05-2019

Fundatia de Sprijin Comunitar impreuna cu partenerii sai - Asociatia Four Change si Universitatea Danubius Galati - a organizat marti 28 mai 2019, incepand cu ora 13.30 la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 Bucuresti, masa rotunda cu tema „Varstnicul – o resursa sau o povara?”.

Detalii
Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate (Newsletter IANUARIE - AUGUST 2019)
24-04-2019

Newsletterul aduce in atentia celor interesati, informatii despre situatia varstnicilor si preocuparile la nivel european si national privind incluziunea sociala a acestora.

Newsletterele elaborate vin ca suport in atingerea obiectivelor proiectului, care urmaresc cresterea capacitatii organizatiilor neguvernamentale care furnizeaza servicii sociale destinate persoanelor varstnice, de a formula si propune politici publice ce vizeaza stimularea contractarii sociale, in vederea dezvoltarii de servicii sociale pentru vârstnici in fiecare comunitate din România.

Detalii
Workshop "Surse de finanțare pentru IMM-uri" la Brăila, 8 aprilie 2019
10-04-2019

În cadrul proiectului PROFESIONIȘTI 2020 am organizat la Brăila, luni - 8 aprilie 2019 (la Hotel Saint Germanin), un nou eveniment gratuit de business, dedicat managerilor si antreprenorilor.

În sala au fost prezente 20 de persoane interesate să afle mai multe informații despre succesul în afaceri și surse de finanțare.

Detalii
Comunicat de presa - POCA - 75 de reprezentanți ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice instruiți în domeniul achizițiilor publice
07-03-2019

În cadrul proiectului Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate”, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați au organizat în perioada ianuarie-martie 2019, cursul gratuit Achizițiile publice și serviciile sociale.

Cursul s-a adresat reprezentanților ONG-uri furnizoare de servicii sociale pentru persoanele vârstnice, interesate să achiziționeze astfel de servicii de la autoritățile locale și să formuleze propuneri complementare aferente legislației, care reglementează achizițiile de servicii sociale în scopul dezvoltării de servicii sociale la nivel local.

Detalii
Newsletter august - decembrie 2018: Noutati si informatii – proiect POCA
18-01-2019

 

Realizat in perioada de implementare a proiectului Servicii sociale pentru fiecare varstnic - pachet de achizitii de servicii in fiecare comunitate, implementat de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau in parteneriat cu Asociatia Four Change si Universitatea Danubius Galati, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020.

 

Detalii
Europa îmbătrânește! Europa este pregătită?
14-01-2019

 

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați au lansat, la sfârșitul lunii noiembrie, ”Analiza privind situația achizițiilor de servicii sociale dedicate persoanelor vârstnice”, document elaborat în cadrul proiectului ”Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate” .

 

Detalii
Comunicat de presa - PROFESIONIȘTI 2020 – pachet complet de servicii dedicate managerilor și antreprenorilor din Regiunea de SE
24-10-2018

Asociația Four Change a organizat vineri, 19 octombrie 2018, în sala de conferințe a Hotelului Solar din Focșani primul eveniment local din județul Vrancea, întâlnire desfășurată în cadrul campaniei de promovare și conștientizare aferentă proiectului „Profesionişti 2020”.

Proiectul menționat este implementat de Asociația Four Change și se derulează pe parcursul a 12 luni, în perioada mai 2018 – aprilie 2019. 

Detalii
Bunicii din comuna Cosoba au nevoie de ajutorul nostru!
06-12-2017

La aproape 70 de ani, Tanti Vasilica traieste intr-o camera de 6 metri patrati din comuna Cosoba, judetul Girugiu. Ea nu are frigider sau toaleta si se incalzeste cu un godin care i-a innegrit peretii de la fum. Doar cartile ii tin companie si o ajuta sa treaca zilele mai usor.

Detalii
Informatii, noutati, aspecte utile – 18 luni de la finalizarea proiectului
11-08-2017

Realizat în cadrul perioadei de post-implementare a proiectului Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre modalitatile de promovare a unei afaceri prin intermediul aplicatiilor Google, caracteristicile marketingului specific serviciilor, metode de comunicare interna prin intermediul memo-urilor, locurile de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES, informatii despre activitatile derulate in cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului, precum si rezultate atinse. 

Detalii
Newsletter - Noutati, sfaturi si informatii interesante
27-07-2017

Realizat în cadrul perioadei de post-implementare a proiectului Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabilă a comunității din Regiunea Sud Munteania implementat de Fundația Estuar în parteneriat cu Asociația Four Change și RD Global Project Consulting, newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre cum sa depasesti dezavantajul lipsei de experienta la interviu, despre portalul posturilor de munca vacante in Administratia Publica din Romania, cum sa negociezi salariul la angajare, locuri de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES precum și alte informații utile pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă sau interesați de piața forței de muncă din România. 

Detalii
Echipa Butonul Rosu a organizat seminarul “Inovatie si tehnologie in sistemul de ingrijiri la domiciliu”
14-06-2017

Prin proiectul Butonul Roşu, Fundația Crucea Alb Galbenă România, Asociația Four Change, Fundația Crucea Alb Galbenă Buzău și Fundația Crucea Alb Galbenă Constanța au adus în România un sistem inovativ de teleasistență destinat persoanelor vârstnice. Sistemul a fost testat în regiunile București-Ilfov, Giurgiu, Constanța și Buzău.

Pentru a ne asigura că impactul proiectului şi modelul de teleasistenţă pentru vârstnici vor fi preluate şi susţinute de specialişti, organizaţii şi autorităţi, am organizat pe 9 iunie, la Constanţaseminarul “BUTONUL ROȘU – Inovație și tehnologie în sistemul de îngrijiri la domiciliu”.

Detalii
Bloggerul Cristian Florea promoveaza Butonul Rosu
08-06-2017

La finalul lunii mai, bloggerul Cristian Florea a scris un articol despre proiectul Butonul Roşu, special pentru cititorii lui: “Despre Butonul Roșu și cei 200 de bătrâni care au acum o viață mai liniștită“.  Vă invităm să îl citiţi mai jos sau, în varianta originală, pe cristianflorea.ro.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 4
18-05-2017

Doamna Maria G. are 90 “şi ceva de ani, locuieşte singură în Bucureşti şi a lucrat 37 de ani la APACA. Deşi nu suferă de vreo boală, din cauza vârstei nu a mai ieşit din casă de doi ani şi nu se poate descurca fără ajutor. Aici, intervine echipa Butonul Roşucare, pe lângă brăţara cu buton de panică şi telefonul mobil, îi oferă doamnei Maria îngrijiri la domiciliu, analize periodice şi confort psihic.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 3
10-05-2017

Articolele din seria “Viaţa cu Butonul Roşu” vă prezintă poveştile de viaţă ale persoanelor care folosesc kit-ul de urgenţă şi serviciile sociomedicale oferite de proiectul Butonul Roşu. În acest episod, vă aducem în atenţie situaţia Elenei V.

Detalii
Ce au in comun pacientii programului Butonul Rosu?
29-04-2017

Pentru unele dintre cele 200 de persoane vârstnice înscrise în programul Butonul Roşu, dificultăţile sunt foarte mari: dependenţă de oxigen, obezitate, mobilitate redusă. Totuşi, ele ne demonstrează în fiecare zi că o stare de spirit bună te ajută să treci peste orice greutăţi îţi aduce viaţa.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 2
20-04-2017

Seria de articole “Viaţa cu Butonul Roşu” surprinde frânturi din vieţile beneficiarilor programului Butonul Roşu şi prezintă impactul pe care acesta îl are asupra lor.

În Episodul 1 aţi aflat povestea doamnei N. Lucia, din Bucureşti. Astăzi, vă invităm să citiţi despre o doamnă curajoasă din Buzău, care a are o viaţă cu multe provocări: Eliza G.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 1
05-04-2017

Proiectul Butonul Roşu ajută 200 de vârstnici din Bucureşti, Buzău, Constanţa şi Giurgiu să aibă o viaţă mai bună, prin telemedicină şi îngrijiri la domiciliu. Poveştile de viaţă ale persoanelor care beneficiază de Butonul Roşu sunt impresionante şi ne arată cum putem ajuta mai mult şi mai bine. În seria de articole “Viaţa cu Butonul Roşu” vom surprinde frânturi din vieţile beneficiarilor programului Butonul Roşu şi vom prezenta impactul pe care acesta l-a avut asupra lor.

Detalii
Pentru 14 vârstnici din comuna Cosoba, astăzi este “ziua în care vin fetele”
22-12-2016

Pentru tanti Sanda, nea’ Ionel, tanti Stanca şi alţi 11 vârstnici din localitatea Cosoba, Judeţul Giurgiu, astăzi este “ziua în care vin fetele”: Mariana (asistenta medicală), Ramona (îngrijitoarea la domiciliu), Ileana (asistenta socială), Aurelia, Diana şi Rodica (de la Asociaţia Four Change). 

Detalii
Persoanele varstnice din mediul rural merita sansa la o batranete decenta
05-12-2016

Tanti Sanda are 90 de ani si locuieste singura in Cosoba, comuna aflata la granita dintre judetele Giurgiu si Ilfov. Este vaduva de multi ani, nu are copii si cel mai greu ii este iarna, cand trebuie sa taie lemne sau sa faca poteca prin zapada. Cand am cunoscut-o, singurii companioni ii erau aparatul de radio si un cocos batran care o urma peste tot cand iesea din casa. Stie ca are tensiune mare,  dar la medicul de familie ajunge greu pentru ca ii este greu sa mearga pe jos atata drum.

Detalii
COMUNICAT DE PRESĂ - Asociația Four Change lansează serviciul “Niciun vârstnic singur la țară” - primul serviciu de îngrijiri la domiciliu din judeţul Giurgiu
22-11-2016

20 de vârstnici în dificultate din comuna Cosoba care trăiesc singuri sau care se confruntă cu o problemă medicală sau socială vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu 

Începând cu luna septembrie 2016, Asociaţia Four Change cu sprijinul Primăriei Cosoba lansează serviciul “Niciun vârstnic singur la ţară”, primul serviciu de îngrijire la domiciliu din mediul rural din judeţul Giurgiu.

Detalii
Newsletter - Un an de la finalizarea proiectului – rezultate si activitati!
14-10-2016

Realizat în cadrul perioada de post-implementare a proiectului Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil implementat de Consiliul Judetean Buzau in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, RD Global Project Consulting SRL, Consiliul Judetean Mures, Tecseo SRL si SC Dechiro Consulting SRL , newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre care sunt pasii si ce trebuie sa stii in momentul in care te hotarasti sa infiintezi un PFA sau un SRL-D, cum sa realizezi un Comunicat de presa corect, locurile de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES, precum si informatii despre afacerile infiintate in cadrul concursului cu premii „Sunt antreprenor!” 

Detalii
Primul bilant al sistemului unic de teleasistenta al proiectului "Butonul Rosu - Servicii integrate de ingrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenta"
07-10-2016

Miercuri, 5 octombrie 2016, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, s-a intalnit cu ambasadorul  Belgiei in Romania,  Thomas Baekelandt, care a participat la  Seminarul regional „ Butonul Rosu - Inovatie si tehnologie in sistemul de ingrijiri la domiciliu”, organizat de  Crucea Alb-Galbena  cu sprijinul  Consiliului Judetean Buzau . Autoritatea locala buzoiana sustine proiectul de monitorizare prin teleasistenta dezvoltat de  Fundatia Crucea Alb-Galbena Romania  prin filialele din  Bucuresti, Buzau, Ilfov si Constanta,  in parteneriat cu  Asociatia Four Change, co-finantat  printr-un grant din partea  Elvetiei,  prin intermediul  Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Detalii
Newsletter - 9 luni de la finalizarea proiectului Antreprenoriat rural
12-06-2016

Realizat în cadrul perioada de post-implementare a proiectului Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabilă a comunității din Regiunea Sud Munteania implementat de Fundația Estuar în parteneriat cu Asociația Four Change și RD Global Project Consulting, newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre ce e bine să iei în calcul atunci când aplici pentru un loc de muncă, informatii privind serviciile de preconcediere, ce poate sa faca o persoana atunci cand angajatorul se afla in situatia de insolventa, precum si alte informatii.

Detalii
1 iunie – Concursuri si bucurie pe chipurile copiilor din Comuna Cosoba , Judetul Giurgiu
02-06-2016

1 iunie a fost un prilej de bucurie pentru cei 390 de copii din localitatea Cosoba, judetul Giurgiu, care cu mic si mare au participat la activitatile si concursurile organizate special pentru ei de catre Scoala Generala din localitate.

Detalii
Newsletter - 6 luni de la implementarea proiectului
26-05-2016

Realizat în cadrul perioada de post-implementare a proiectului Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil implementat de Consiliul Judetean Buzau in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, RD Global Project Consulting SRL, Consiliul Judetean Mures, Tecseo SRL si SC Dechiro Consulting SRL , newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre care sunt pasii si ce trebuie sa stii in momentul in care angajezi pe cineva la tine in firma, care sunt pasii de infiintare a unei entitati juridice, locuri de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES  .

Detalii
Comunicat de Presa - Serviciile de ingrijire la domiciliu dedicate persoanelor varstnice, intre nevoia reala si decizia politica
21-04-2016

Asociatia Caritas Alba Iulia – Asistenta Medicala si Sociala, in parteneriat cu Asociatia Four Change, anunta rezultatele proiectului „Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania.

Detalii
Nevoile sociale pot deveni o prioritate pentru agenda publica si politica a autoritatilor locale
13-04-2016

In perioada 23 Martie - 8 Aprilie 2016, reprezentanti ai autoritatilor locale din 15 comunitati rurale si urbane din judetele Giurgiu, Calarasi si Buzau au participat la programul de formare DEVOLTAREA SERVICIILOR DE INGRIJIRE PENTRU VARSTNICI. In cele 15 comunitati selectate nu exista niciun serviciu de ingrijire la domiciliu pentru varstnici. Prin acest program s-a urmarit cresterea capacitatii autoritatilor locale de a planifica, dezvolta si implementa servicii de ingrijire la domiciliu pentru varstnici

Detalii
SenioriNet, de la retea informala la Federatia Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu din Romania
24-03-2016

Reprezentantii membrilor retelei SenioriNet, impreuna cu Comitetul de Coordonare s-au intalnit in perioada 16 – 18 martie 2016, la Sumuleu Ciuc, pentru a decide formalizarea SenioriNet– retea ONG de servicii dedicate vârstnicilor.

Detalii
Servicii sociale vs. infrastructura, dilema autoritatilor din mediul rural
23-02-2016

Comuna Chiliile se afla la 49 de km de Buzau, la capatul unui drum de pamant de peste 15 km.   Cele 500 de suflete ale comunei sunt raspandite in sapte sate rasfirate in Masivul Ivanetu din Muntii Buzaului. Mai mult de jumatate din populatia comunei a implinit varsta de 65 de ani. Primavara cand apele se revarsa comuna ramane izolata.

Detalii
Egalitatea de sanse in randul femeilor din Romania
16-12-2015

România s-a angajat să respecte drepturile fundamentale privind nediscriminarea şi egalitatea de şanse pentru toţi. Egalitatea de şanse vizează combaterea stereotipurilor şi rolurilor atribuite femeilor indiferent de etnie, religie, dizabilităţi, vârstă şi orientare sexuală.

Detalii
Cursuri de formare și instruire pentru profesioniști și aparţinători ai bolnavilor de Alzheimer
15-12-2015

În cadrul proiectului Dezvoltam reţele interegionale pentru acces crescut la servicii sociale în Romȃnia se organizează cursuri de instruire și pregătire a celor care intră în contact cu bolnavi suferind de demenţă.

Detalii
Leadeship feminin
11-12-2015

Cum să definim cât mai simplu noţiunea de leadership? Criteriile dominante nu sunt ele încă, în mare parte, de natură masculină?

Leadership-ul este înainte de orice, capacitatea de a ispiti oamenii pentru a urca la bord cu tine și este foarte mult legat de ceea ce inspiră persoana liderului.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA -Peste 840 de persoane au beneficiat de cursuri de calificare
08-12-2015

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 împreună cu partenerii săi Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL și Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău anunţă rezultatele proiectului „ȘANSA – Sprijin pentru autocunoaștere și autodepășire a situaţiei de vulnerabilitate”, ID 142962.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din București
07-12-2015

În luna decembrie 2015, la București,  a avut loc seminarul de implicare civică și conduită responsabilă în societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat în cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Responsabilitatea socială reinventează strategia de marketing
04-12-2015

Termenul de CSR (Corporate Social Responsibility) a devenit tot mai popular în ultimii ani, ușor-ușor făcându-și loc și în strategiile de dezvoltare ale companiilor mai mici. Ne îndreptăm către un simplu SR (Social Responsibility). Precum multe alte schimbări din strategiile de marketing și PR ale ultimilor ani, acest fapt se datorează atât globalizării, cât și a creșterii puterii socialului o dată cu facilitarea comunicării la nivel global (Web – Rețele Sociale).

Detalii
50 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ONG-urilor din Galati au identificat provocari si solutii ale sistemului de asistenta sociala
02-12-2015

50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-uri din Galati au participat miercuri, 25 noiembrie 2015, in incinta Hotelului Vega din Galati, la Întâlnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”.

 

Detalii
COMUNICAT DE PRESA – Peste 1000 de femei au beneficiat de cursuri de calificare si formare profesionala
27-11-2015

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 impreuna cu partenerii sai Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL anunţă rezultatele proiectului „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”, ID 125842.

Detalii
Fii schimbarea in comunitatea ta – seminar pentru persoane vulnerabile din Bucuresti
24-11-2015

In luna noiembrie 2015, la Bucuresti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Cultura antreprenoriala in Romania
24-11-2015

Formarea unei culturi antreprenoriale, bazatӑ pe valori specifice societӑṭii democratice, libertatea şi libera iniţiativӑ, munca şi respectul pentru rezultatele ei, recunoaṣterea meritelor, egalitatea de şanse ṣi accesul egal la oportunitӑṭi, constituie o necesitate şi o prioritate pentru România.

Detalii
Serviciile de ingrijire la domiciliu au nevoie de finantare de la bugetul de stat
23-11-2015

In luna noiembrie 2015, in cadrul proiectului ”Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, reprezentantii Asociatiei Four Change au sustinut intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale din judetul Valcea. Prin realizarea acestor intrevederi s-a urmarit cresterea nivelului de constientizare privind necesitatea de a dezvolta servicii sociale, in special ingrijirea la domiciliu pentru batrani si persoane adulte aflate in situatii de incapacitatea fizica.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA – Peste 900 de femei au beneficiat de cursuri de calificare profesionala in meseria de infirmier
20-11-2015

Fundatia Caritas Alba Iulia impreuna cu partenerii sai Asociatia Four Change si Centrul Diecezan Caritas Iasi anunţă rezultatele proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”, ID 127320.

 

Detalii
Sa cunoastem animalele de la tara: mini-proiect in comunitate
18-11-2015

Proorocu Elena este una dintre castigatoarele concursului cu premii “Comunitatea se schimba prin tine”.

„Sunt multe de facut pentru comunitate, dar eu as vrea sa merg cu un grup de 10 copii cu probleme la o ferma in apropierea Bucurestiului. E important sa se familiarizeze cu activitatile de la ferma. Unii dintre ei nu stiu ce animale sunt in gospodarie, cu ce se hranesc. Vom face si plimbare cu caruta, iar la final vor servi o masa cu preparate traditionale.”

Detalii
50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ONG-urilor din Bacau au identificat soluţii pentru îmbunătăţirea situatiei grupurilor vulnerabile
16-11-2015

50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-uri din Bacau au participat vineri, 13 noiembrie 2015, la Hotel Dumbrava din Bacau la Întâlnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”.

Detalii
Contractul de munca - clauze esentiale
11-11-2015

Semnarea unui contract de muncă reprezintă, în cele mai multe dintre cazuri, un motiv de bucurie și sărbătoare; este un moment care reprezintă cheia de trecere către locul de muncă dorit și realizările mult așteptate; este un document care întruchipează speranța unui viitor profesional dar și personal mai bun.

Detalii
Intalnire cu beneficiarii SANSA, la Bacau
10-11-2015

Reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit, la Bacau, cu o parte dintre beneficiarii proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Intalnirea a avut ca scop sa ofere informatii despre lansarea concursului cu premii Comunitatea se schimba prin tine, ce vizeaza premierea celor mai bune proiecte comunitare.

Detalii
Follow-up Conferinta Transforma-ti viata: eveniment pentru femei motivate
09-11-2015

Joi, 5 noiembrie 2015, la Hotel Capital Plaza in Bucuresti a avut loc conferinta cu tema Transformă-ţi viaţa: eveniment pentru femei motivate. Aceasta a fost organizata de catre Asociația Four Change în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 in cadrul proiectului ”EVA – Evoluție Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii”.

Detalii
INTALNIRE DE LUCRU „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”, Bacau 2015
09-11-2015

Fundatia de Sprijin Comunitar impreuna cu Asociatia Four Change organizeaza, vineri 13 noiembrie 2015,  Intalnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”.

Detalii
Transformă-ţi viaţa: eveniment pentru femei motivate
03-11-2015

Eşti o femeie de carieră?

Eşti preocupată de găsirea echilibrului între viaţa de familie şi munca ta?

Vrei să afli cum o femeie de carieră poate avea totul – Dragoste şi Succes?

Detalii
Beneficiarii SANSA si povestile lor de viata – Partea a 2-a
03-11-2015

In luna octombrie 2015, reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit cu o parte dintre beneficiarii proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Ne-am propus, pe de o parte, sa oferim informatii celor prezenti despre Concursul cu premii “Comunitatea se schimba prin tine”, iar pe de alta parte sa cunoastem beneficiarii proiectului.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA - 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ONG-urilor din Bucureşti au identificat soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii persoanelor vulnerabile
29-10-2015

50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-uri din Bucureşti au participat miercuri, 28 octombrie 2015, la Hotel Capital Plaza-Bucuresti la Întâlnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”.

 

Detalii
Aplică la un job cu un dosar de candidatură complet
27-10-2015

Nu de puține ori se întâmplă ca persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să transmită numeroase aplicații fără ca măcar să fie invitate la un prim interviu de angajare. Acest lucru se poate întâmpla din multiple cauze însă, dacă excludem posibilitatea unei incompatibilități sau a lipsei totale de experiență cerută de angajator, unul dintre motivele principale poate fi chiar faptul că nu ați fost suficient de convingători sau că nu ați prezentat într-o manieră corespunzătoare informațiile necesare.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din Bacau
26-10-2015

In luna octombrie 2015, la Bacau,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Munca trebuie sa fie respectata, apreciata si remunerata corect
26-10-2015

Martonca Nicoleta este asistent medical principal, are 36 de ani si locuieste in Sabaoani-Roman. A fost prezenta la intalnirea de Planificare Strategica ANI din august 2015, la Mamaia, in calitate de membru al Asociatiei Nationale a Infirmierelor.

Detalii
Beneficiarii SANSA si povestile lor de viata
22-10-2015

In luna octombrie 2015, reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit cu o serie de beneficiari ai proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Ne-am propus, pe de o parte, sa oferim informatii celor prezenti despre Concursul cu premii “Comunitatea se schimba prin tine”, iar pe de alta parte sa cunoastem beneficiarii proiectului.

Detalii
Leadership feminin într-o lume în schimbare
22-10-2015

Pentru femeile lider este importantă conştientizarea provocărilor la care sunt expuse şi sprijinirea lor în a identifica soluţii adaptate care să le permită valorificarea propriului potenţial mental şi emoţional pentru depăşirea obstacolelor. Odată ce femeile recunosc efectele psihologice subtile şi ambivalente adânc înrădăcinate în stereotipurile de gen, care persistă deopotrivă în organizaţii şi în societate în ansamblu, nu se mai identifică în postura de victimă şi acţionează eficient în această nouă lume, care cere un nou tip de lideri, capabili să promoveze diversitatea de gen şi egalitatea în asumarea responsabilităţilor şi satisfacţiilor leadershipului.

Detalii
Lista castigatorilor concursului cu premii “COMUNITATEA SE SCHIMBA PRIN TINE”
21-10-2015

Au fost desemnati castigatorii concursului cu premii „COMUNITATEA SE SCHIMBA PRIN TINE” desfasurat in cadrul proiectului SANSA- Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA Intalnire de lucru: „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”, Bucuresti 2015
19-10-2015

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 impreuna cu Asociatia Four Change organizeaza intalnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”.

Detalii
Arata ca esti candidatul ideal!
16-10-2015

Vă aflați în căutarea unui loc de muncă, ați aplicat pentru locul de muncă dorit și sunteți chemat(ă) la un prim interviu de angajare. Acesta este momentul dumneavoastră, șansa de a demonstra ce știți să faceți și cine sunteți cu adevărat.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din Braila
14-10-2015

In luna octombrie 2015, la Braila,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

 

Detalii
Succesul in afaceri presupune…
13-10-2015

Cea mai importanta resursa a afacerii tale si cea care face posibil succesul acesteia esti TU. De la tine porneste totul. TU esti caramida de la baza piramidei, elementul primordial care face totul posibil. De la tine porneste ideea, conceptul, strategia, alegerea echipei; TU esti rotita care pune in miscare intregul mecanism.

Detalii
Intalnire cu beneficiarii SANSA, in Galati
12-10-2015

Miercuri, 7 octombrie 2015, reprezentantii Asociatiei Four Change au sustinut intalniri cu beneficiarii proiectului SANSA-Sprijin pentru autocunoastere si autodepasirea situatiei de vulnerabilitate – POSDRU/165/6.2/S/142962, absolventi ai cursului de tehnician maseur la Galati.

Detalii
Motivatie-Inventivitare-Rabdare
12-10-2015

Madalina Palie este din Husi, are 30 de ani si lucreaza ca ingrijitor batrani la domiciliu. Este una dintre participantele la cursul de calificare in meseria de infirmier si totodata, membra a ANI – Asociatia Nationala a Infirmierelor.

Detalii
La Odorheiul Secuiesc a fost lansat primul serviciu din Romania dedicat exclusiv persoanelor varstnice afectate de dementa
08-10-2015

In luna martie 2015, odata cu cu lansarea proiectului Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania, in Municipiul Odorheiu Secuiesc a fost demarata infiintarea primului serviciu de ingrijire si asistenta permanenta pentru persoane varstnice afectate de dementa.

Detalii
Seminar SA DAM SPERANTA VIITORULUI-Acces pentru servicii de ingrijire pentru toti varstnicii
07-10-2015

Marti, 6 octombrie 2015, la Consiliul Judetean Buzau, a avut loc seminarul SA DAM SPERANTA VIITORULUI-Acces pentru servicii de ingrijire pentru toti varstnicii.

Detalii
O noua intalnire cu beneficiarii SANSA, in Bucuresti
05-10-2015

Vineri, 2 octombrie 2015, in incinta Complexului de Servicii Sociale ,,Floare Roşie” (DGASPC), reprezentantii Asociatiei Four Change au organizat o intalnire cu o parte din beneficiarii proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Detalii
Vorba dulce, mult aduce
30-09-2015

Capraru Andreea are 25 de ani si locuieste in Husi. Este una dintre participantele la cursul de calificare in meseria de infirmier si, in acelasi timp, membra a ANI – Asociatia Nationala a Infirmierelor. A facut Scoala post-liceala cu specializarea asistent de farmacie, dar este pasionata si de domeniul de ingrijire corporala si infrumusetare.

Detalii
Inteligenţă emoţională şi business
30-09-2015

Este poate general acceptat că femeile sunt mai emoţionale şi s-a dovedit că partea sensibilă este mai bine dezvoltată (organic vorbind) la femei. Apoi, odată cu maturizarea ajung să fie cultivate chiar aceste diferenţe genetice, de structură, accentuate prin modul de creştere, de educaţie, prin intermediul societăţii. Poate că dacă am trăi în pădure am fi în egală măsura obligaţi să mergem după lemne, să facem focul, să ne construim un acoperiş – şi atunci nu ar mai exista diferenţe de gen. Deşi trupul robust al unui bărbat nu va putea concura decât în puţine situaţii cu cel al femeii (poate după antrenamente şi doar în anumite situaţii de efort fizic).

Detalii
Seminar de Planificare strategica in cadrul EVANetwork
29-09-2015

In urma constientizarii problemelor discriminarii de gen si a dorintei de a fi alaturi de femeile din Romania pentru a le facilita accesul pe piata muncii si in mediul de afaceri, pentru a beneficia de drepturi egale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb-Galbena, SC GREEN TEAM ACTUAL SRL, Centrul de Consultanta si Studii Europene, Fundatia de Sprijin Comunitar au creat proiectul EVA-Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii. In cadrul proiectului, a luat nastere comunitatea EVANetwork, prima retea interprofesionala a femeilor antreprenor din Romania.

Detalii
A inceput cursul de Manager de Proiect pentru doamnele din regiunea Bucuresti-Ilfov
25-09-2015

Marti, 15 septembrie 2015, a inceput un nou curs de formare profesionala organizat in cadrul proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii.

Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupaţia de Manager de proiect.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din Odobesti
25-09-2015

In perioada 16-17 septembrie 2015, la Odobesti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Atribute feminine care influenţează spiritul antreprenorial sau managementul la feminin
24-09-2015

Să fii femeie antreprenor într-o societate cu tradiţie patriarhală seculară, în vremuri de dinamică economică crescută şi într-un mediu concurenţial acerb, patronat preponderent de bărbaţi, este o continuă provocare. O provocare căreia, poate femeile îi răspund cel mai bine, prin prisma firii lor luptătoare moştenite de la zeiţa Artemis.

Detalii
Lansarea concursului de premii „COMUNITATEA SE SCHIMBA PRIN TINE”
22-09-2015

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Four Change, Centrul de Consultanta si Studii Europene si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau implementeaza proiectul SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

In cadrul proiectului lansam concursul cu premii Comunitatea se schimba prin tine, ce vizeaza premierea celor mai bune proiecte comunitare.

Detalii
Comunicat de presă – Şanse egale din domeniul social şi sănătate
21-09-2015

Astăzi, 21 septembrie 2015, la Sala de conferinţa Jakab Antal, din Miercurea Ciuc, a avut loc seminarul regional “Şanse egale din domeniul social şi sănătate”.

Detalii
Pozitia de infirmiera nu poate fi suplinita
15-09-2015

In cadrul intalnirii de Planificare Strategica a ANI (Asociatia Nationala a Infirmierelor) organizata in perioda 21-23 august la Mamaia, am stat de vorba cu beneficari ai cursului de calificare in meseria de infirmier.

Bolea Angela are 28 de ani, este din Husi si lucreaza ca asistent social in cadrul Caritas Iasi. Are o personalitate calda si prietenoasa, este deschisa si optimista.

Detalii
MODESIGN – Din pasiune pentru frumos
14-09-2015

Delia Gavriliu a sustinut cursul de competente antreprenoriale la Galati, in octombrie 2014. Pasionata de design vestimentar, a realizat unul dintre cele 5 planurile de afaceri castigatoare ale unui premiu in bani.

In viziunea ei, hotararea de a incepe o afacere vine cateodata din inspiratie si alterori din nevoie.

Detalii
PlaYouth – joaca si bucurie in educatie
10-09-2015

Ana Bacioi este beneficiar al cursului de competente antreprenoriale organizat la Bucuresti in perioada 14-30 octombrie 2014. Proiectul pe care-l demareaza –PlaYouth-este si acela cu al carui plan de afaceri a reusit sa castige unul dintre cele 5 premii in bani, acordate in cadrul „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”. Pasionata de lucrul cu copii, pune mare pret pe invatare continua si crede ca cel mai mare succes este sa te identifici cu ceea ce faci in fiecare zi.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA – Peste 450 de persoane din mediul rural din Judeţul Giurgiu au beneficiat de programe de informare, consiliere şi formare profesională
09-09-2015

Astazi, 9 septembrie 2015, la Consiliul Judetean Giurgiu, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului ”Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia”.

Detalii
Servicii de ingrijire la domiciliu – o necesitate iminenta
08-09-2015

In perioada septembrie 2015, in cadrul proiectului ”Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, reprezentantii Asociatiei Four Change au sustinut intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale din judetul Buzau. Acestea au avut ca scop prezentarea proiectului si cresterea nivelului de constientizare privind necesitatea de a dezvolta servicii sociale, cu precadere ingrijirea la domiciliu pentru batrani si persoane adulte aflate in situatii de incapacitatea fizica.

Detalii
Lista finala a castigatorilor in cadrul concursului “Construim afaceri durabile pentru viitor”
07-09-2015

In urma evaluarilor realizate de comisia de evaluare in cadrul concursului cu premii “Construim afaceri durabile pentru viitor” si afisarii rezultatelor au fost primite 2 contestatii din partea doamnei Anton Mariana (locul 11) si a domnului Borcan Valeriu (locul 13).

Detalii
EuroDance School – un nou concept pe piața de business din România
03-09-2015

Pentru a intra cu un concept nou pe piața de business din România îți trebuie o doză bună de curaj, o doza de pasiune, o doză de convingere și o oportunitate care să îți de elanul, încrederea și sprijinul de care ai nevoie la începutul unui drum nou.

O astfel de oportunitate o reprezintă pentru Ioana Pană câștigarea unuia dintre cele 10 premii în valoare de 9000 de lei acordate în cadrul competiției cu premii „Creștem afaceri pentru sate mai bogate – premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri” derulată în cadrul proiectului „Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia”.

Detalii
Cel mai mult mi-a placut cursul de kinaesthetics
03-09-2015

Marcela Jiga este una dintre participantele la cursul de calificare in meseria de infirmier in cadrul proiectului Calificarea femeilor in meseria de infirmier: o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate. Fiind prezenta la intalniriea de Planificare Strategica ANI (21-23 august 2015), am rugat-o sa ne impartaseasca impresii despre curs si sa ne povesteasca de ce a ales o meserie in domeniul serviciilor medicale.

Detalii
Castigatorii concursului “Construim afaceri durabile pentru viitor”
03-09-2015

Au fost desemnati cei 17 caştigători ai celor mai bune planuri de afaceri, care vor participa în vizita de studiu organizată în Italia de catre Partenerul 5 Tecseo SRL. De asemenea, 10 din cei 17 beneficiari selectati vor intra in posesia unui premiu de 10.000 Ron, cu taxele incluse.

Detalii
Mademoiselle Lara te provoacă să fii șic! Interviu Laura Ducu
02-09-2015

Laura Ducu a participat la cursul de competente antreprenoriale sustinut in Bucuresti, in octombrie 2014. Planul de afaceri propus de ea a reusit sa o situeze printre cei 5 castigatori ai unui premiu consistent, in bani. Premiul este menit sa sprijine afacerea pe care ea doreste s-o vada inflorind. Pasionata de accesorii hand-made si constienta de importanta responsabilitatii sociale, isi doreste sa faca lumea un loc mai bun.

Detalii
Relansam concursul cu premii: “Construim afaceri durabile pentru viitor”
02-09-2015

Pentru a desemna cele 9 persoane care vor ocupa locurile disponibile în vizita de studiu organizată în Italia, Asociatia Four Change relanseaza concursul Construim afaceri durabile pentru viitor – Sesiunea a II- a. Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului „Program de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Detalii
Pink Berry Consulting – o afacere pentru sate mai bogate
01-09-2015

După 20 de ani experiență în administrarea propriei gospodării, doamna Ciorica Veronica a îndrăznit, în urma participării la cursul de antreprenoriat derulat în cadrul proiectului „Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia”, să viseze la propria afacere și să creeze, la rândul ei, locuri de muncă pentru alte persoane.

Astfel, elaborarea unui plan de afaceri și înscrierea lui în compeția cu premii „Creștem afaceri pentru sate mai bogate – premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri” a venit ca un pas firesc pe care doamna Ciorica Veronica l-a făcut.

Detalii
Anunț selecție participante curs Manager de proiect – EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii
31-08-2015

Asociația Four Change anunță lansarea procedurii de selecție pentru participantele la cursul de formare Manager de proiect” organizat în cadrul  proiectului ” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, proiect co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Detalii
Am vrut sa invat sa fac bine
31-08-2015

In cadrul intalnirii de Planificare Strategica ANI, din perioada 21-23 august 2015, am stat de vorba cu o parte dintre beneficiarele care urmeaza cursurile de calificare in meseria de infirmier in cadrul proiectului „Calificarea femeilor in meseria de infirmier: o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate”.

Membra a Asociatiei Nationale a Infirmierelor, Barabas Iren, in varsta de 47 ani, este infirmiera la Spitalul judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc. Deschisa si binevoitoare a fost de acord sa ne impartaseasca din experienta ca si angajat, dar si ca beneficiar al cursului.

Detalii
Training de calitate pentru cetateni straini. Interviu cu Botezatu Gabriela
27-08-2015

Gabriela Botezatu, participanta la cursul de competente antreprenoriale organizat la Bucuresti, in luna octombrie 2014 (sustinut in cadrul proiectului EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii), ...

Detalii
A II-a Intalnire de planificare strategica a Asociatiei Nationale a Infirmierelor
25-08-2015

In perioada 21-23 august 2015, la Mamaia-Hotel Mercur a avut loc ce-a de-a doua intalnire a Asociatiei Nationale a Infirmierelor. Evenimentul si-a propus pe de o parte, trecerea in revista a misiunii, viziunii si valoril...

Detalii
Mierea – elixirul tineretii! Interviu cu Bertea Mariana
20-08-2015

In luna mai 2015, Bertea Mariana a participat la unul dintre cursurile de competente antreprenoriale sustinute in cadrul proiectului EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii, organizat la Bacau....

Detalii
INNOVO – povestea unei schimbări și a aspirațiilor devenite realitate
19-08-2015

A participat la cursurile de antreprenoriat și contabilitate derulate în cadrul proiectului „Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabilă a comunității din regiunea Sud Muntenia”, a beneficiat mai apoi de consultanță...

Detalii
Varstnicii din mediul rural au dreptul de servicii de ingrijire la domiciliu
14-08-2015

În luna august 2015, in cadrul proiectului ”Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit cu reprezentanti ai autoritatilor loca...

Detalii
Coquete by Aura Niculae – un vis devenit realitate
14-08-2015

Are 31 de ani, locuiește în localitatea Roata de Jos din județul Giurgiu, este absolventă de studii liceale și, deși în prezent nu are un loc de muncă, este o persoană determinată să aducă o schimbare în bine pentru ea ș...

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” pentru persoanele vulnerabile din Bucuresti
13-08-2015

In data de 12 august 2015, la Bucuresti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocu...

Detalii
Asociatia Four Change anunta lansarea procedurii de selectie pentru programul de formare ”EVA - Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de success ale femeilor”.
08-09-2014

Vineri, 5 Septembrie 2014 in Galati la sediul CCSE Asociatia Four Change a organizat in cadrul proiecului „ŞANSA - Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”, ID 142962, cel de-al patrulea Focus Grup adresat expertilor care lucreaza cu grupuri vulnerabile in regiunea Sud Est.

Detalii
EVA – Femeia de azi - antreprenoarea de maine
12-08-2014

Asociatia Four Change anunta lansarea procedurii de selectie pentru programul de formare ”EVA - Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de success ale femeilor”. Programul ”EVA - Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de success ale femeilor” este realizat in cadrul proiectului ” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, proiect co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Detalii
Mediul rural este pregatit pentru dezvoltarea initiativelor antreprenoriale
11-08-2014

Initiativele antreprenoriale vor continua sa aiba succes in mediul rural – aceasta este concluzia vizitelor de informare pe care partenerii proiectului „Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabilă a comunităţii din regiunea Sud Muntenia” - Fundatia Estuar, Asociatia Four Change si SC RD Global Project Consulting SRL-  le-au realizat in satele si comunele din judetul Giurgiu, pe parcursul lunii iulie 2014.

Detalii
"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org