Stiri

Asociatia Four Change: 12 ani de schimbări în bine și impact în comunitate
24-04-2024

Asociația Four Change sărbătorește în luna aprilie 12 ani de implicare și angajament în sprijinul comunităților locale. La începutul acestui drum am avut un vis - să creăm comunități puternice și incluzive, să oferim oportunități de învățare și servicii sociale de calitate pentru vârstnici.

 

Detalii
50 de Specialiști în Servicii Sociale din Giurgiu, Absolvenți ai Cursului de Mediator Social
08-04-2024

În cadrul Programului "Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor", finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, 50 de specialiști în servicii sociale din Giurgiu au participat la cursuri pentru Mediator Social. Această inițiativă este un exemplu concret al angajamentului și investiției în dezvoltarea comunităților locale și în creșterea calității serviciilor sociale.

Detalii
Lumea STEM și a Animațiilor digitale din proiectul #CartoonED!
05-04-2024

În ultimele luni, elevii noștri au călătorit printr-o experiență fascinantă în lumea Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM), alături de animații și instrumente digitale! Această incursiune extraordinară a fost posibilă datorită proiectului #CartoonED.

Detalii
Proiectul CULTUK - pentru conexiuni interculturale între copiii români și ucraineni
03-04-2024

În anul școlar 2023-2024, 50 de copii ucraineni s-au înscris la Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” din București. Dintre aceștia, 11 vin din #CentruldeTranzit Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB, unde Asociatia Four Change oferă servicii sociale și educaționale încă din februarie 2021.

Detalii
Nominalizare pentru Asociația Four Change la Gala Premiilor Acceleratorul de Întreprinderi Sociale
02-04-2024

Suntem extrem de bucuroși să vă împărtășim vestea că Asociația Four Change a fost nominalizată pentru Gala Premiilor "Acceleratorul de Întreprinderi Sociale", la categoria "Premiul special pentru inovare socială". Această recunoaștere reprezintă o validare a angajamentului nostru și a eforturilor noastre constante în promovarea inovației și schimbării pozitive în comunitățile noastre.

Detalii
Masă rotundă la Cosoba: Dezbateri și Soluții pentru Bunăstarea Seniorilor și a Comunității
15-03-2024

În data de 15 martie, am organizat o masă rotundă la Cosoba, județul Giurgiu și am adus împreună reprezentanți ai instituțiilor locale și județene pentru a discuta despre modalități de îmbunătățire a bunăstării seniorilor și a întregii comunități. Acest eveniment a reprezentat o bună oportunitate de a aduce în prim-plan problemele cu care se confruntă persoanele în vârstă și de a găsi soluții concrete și durabile pentru a le îmbunătăți viața.

Detalii
Cursuri de limba română dedicate refugiaților ucraineni
10-03-2024
În luna martie, am organizat șase sesiuni de cursuri de limba română dedicate refugiaților ucraineni din centrele UTCB și Edmond Nicolau. Bariera lingvistică este o problemă reală pentru mulți dintre beneficiarii noștri, limitându-le accesul la oportunități de angajare potrivite.
Detalii
Participare la Platforma națională Sprijin Umanitar DSU-GOV: 100 de Întâlniri în Slujba Ajutorului
02-03-2024

În data de 12 martie 2024, Ministerul Afacerilor Interne din România a găzduit cea de-a 100-a Întâlnire Săptămânală a participanților la "Platforma națională Sprijin Umanitar DSU-GOV". Această reuniune a marcat un moment important în eforturile continue de consolidare și coordonare a sprijinului umanitar în țară.

Detalii
Aventura Lecturii Continuă și în 2024
29-02-2024

Proiectul "Aventura prin lectură", finanțat de Fundația United Way of Romania - Drumul Împreună România, continuă să ofere susținere copiilor din familii dezavantajate din localitățile Cosoba și Crevedia din județul Giurgiu. Scopul acestui proiect este de a preveni și combate riscul de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflați în situație de vulnerabilitate prin asigurarea accesului la activități specifice de literație.

Detalii
O nouă inițiativă pentru comunitate: Asistență pentru Persoanele Vârstnice în Comuna Cosoba
03-02-2024

Suntem încântați să anunțăm lansarea unui serviciu social esențial în parteneriat cu Asociația Four Change și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin AJPIS Giurgiu, care marchează începutul unui program dedicat persoanelor în vârstă din Comuna Cosoba. Serviciul a fost lansat în a doua jumătate a anului trecut și face parte din Programul de Interes Național pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate acestei categorii de vârstă.

Detalii
Inovație în Educație în Județul Giurgiu - un nou proiect finalizat cu succes
10-01-2024

Suntem bucuroși să împărtășim cu voi rezultatele și realizările noastre în cadrul proiectului Inovație în Educație în Județul Giurgiu, o inițiativă dedicată îmbunătățirii performanțelor școlare și sprijinirii elevilor din medii vulnerabile, cu susținerea Fundației Estuar.

Detalii
Proiectul "Aventură prin lectură" s-a încheiat în Decembrie 2023
04-01-2024

 

La sfârșitul lunii decembrie 2023, s-a încheiat cu succes proiectul Aventură prin Lectură, o inițiativă United Way Romania destinată copiilor din comunitățile vulnerabile din localitatea Cosoba, județul Giurgiu. Început în luna aprilie a aceluiași an, proiectul și-a propus să prevină și să combată riscul de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflate în situații de vulnerabilitate.

 

Detalii
Asociația Four Change la Conferința Națională “Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”
04-09-2023

Ne bucurăm să participăm - alături de alți peste 100 de experți din întreaga țară - asistenți sociali, lucrători sociali și furnizori de servicii sociale, reprezentanți atât din sectorul privat, cât și din cel public, organizații neguvernamentale la nivel comunitar și platforme naționale sau internaționale dedicate vârstnicilor, instituții de referință și parteneri instituționali - la Conferința Națională “Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”

Detalii
Un nou proiect dedicat refugiatilor ucrainieni finanțat de Diakonie Katastrophenhilfe prin FONSS
23-08-2023

Suntem încântați să anunțăm că suntem parte dintr-un nou proiect finanțat de Diakonie Katastrophenhilfe, prin intermediul FONSS - Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale. Acest proiect aduce împreună eforturile noastre pentru a oferi sprijin vital refugiaților ucraineni care se confruntă cu dificultăți în perioada în care se află pe teritoriul României.

Detalii
În căutarea aventurii: Clubul de Lectură pentru copiii vulnerabili din Cosoba se mută în aer liber
17-07-2023

Clubul "Aventura prin Lectură" din localitatea Cosoba, județul Giurgiu și-a mutat activitățile în aer liber, începând cu luna iulie!  Cu entuziasm, deschidem un nou capitol al aventurii noastre de literație într-un cadru natural și plin de energie pozitivă.

Detalii
#STEM - unul dintre cele mai discutate subiecte în educație
05-06-2023
În intervalul 23-24 mai am organizat un focus grup cu elevii claselor a IX-a de la Liceul Tehnologic Sf. Antim Ivireanu. #STEM este unul dintre cele mai discutate subiecte în educație și este acronimul pentru Știință, Inginerie Tehnologică și Matematică, însă este mai mult decât atât, este despre educație formală și non-formală, despre inovație, recunoaștere și incluziune socială.
Detalii
Redirecționează 3,5% pentru Asociația Four Change
09-05-2023

Creștem comunități frumoase în județul Giurgiu! HAI alături de noi! Din 2014, NOI, la Asociația Four Change, dezvoltăm comunitățile giurgiuvene investind în proiecte pentru copii, tineri și vârstnici.

Cum te poți implica și tu? Redirecționează GRATUIT 3,5% din impozitul pe venit. Data limită 25 mai 2023.

Detalii
AVENTURĂ PRIN LECTURĂ - proiect dedicat copiilor din Giurgiu
02-05-2023

Începând cu luna aprilie 2023, derulăm un nou proiect dedicat copiilor din comunități vulnerabile la nivelul județului Giurgiu, localitatea Cosoba. Prevenim și combatem riscul de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflați în situație de vulnerabilitate, prin asigurarea accesului la activități specifice de literație.

 

Detalii
CartoonED - Promovarea educației STEM pentru tineri prin metodologii ce includ desene animate educaționale și tehnologii e-learning
03-03-2023

Începând cu luna martie, alături de alți 2 parteneri europeni din Croația și Cipru, derulăm un nou proiect dedicat tinerilor. Contribuim la procesul de transformare digitală, prin crearea unei platforme puternice de e-learning pe tema educației STEM, bazată pe abordarea desenelor animate ca metodă de predare și învățare.

Detalii
Câștigătorii Târgului Firmelor de exercițiu „Antreprenor de liceu (ediția a doua)”
23-01-2023

Anunțăm, cu bucurie, firmele de exercițiu desemnate câștigătoare în cadrul Târgului FE derulat în 25.11.2022. Sunt disponibile și vor fi acordate 10 premii în cuantum de 600 RON, fiecare. Firmele de exercițiu premiate sunt administrate de elevi ai Liceului Tehnologic de Servicii "Sfântul Apostol Andrei" din Ploiești.

Detalii
Utilizarea tehnologiilor mobile de sănătate - proiect Erasmus+
06-01-2023

Începând cu luna ianuarie, alături de parteneri din 5 țări europene, implementăm un nou proiect dedicat persoanelor cu probleme sănătate mintală. Proiectul va dezvolta abilitățile și competențele digitale ale personelor cu probleme de sănătate mintală (PPSM) în domeniul utilizării tehnologiilor mobile de sănătate.

Detalii
Implementăm un nou proiect dedicat îmbunătățirii performanțelor școlare în județul Giurgiu
12-12-2022

Alături de partenerii Fundația Estuar și Școala Gimnazială Nr 1 Vânătorii Mici, ne vom concentra eforturile pe: reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu; promovarea accesului egal la învățământ de calitate; reintegrarea în educație și formare. Beneficiarii sunt: 160 elevi din învățământul primar & 170 elevi din învățământul gimnazial și 37 persoane personal didactic & 3 persoane personal de sprijin.

Detalii
Pe final de noiembrie, am început activitățile în cadrul unui nou proiect de educație non-formală
09-12-2022

Astfel, în cadrul Liceul Tehnologic Sf. Antim Ivireanu, am organizat, cu entuziasm, primele ateliere de introducere în boardgames. 

Am aflat ce se joacă elevii, ce personaje le plac și, totodată, ce așteptări au de la proiect.

Detalii
Cum s-au derulat atelierele din noiembrie cu beneficiarii de A Doua Șansă?
07-12-2022

În prima etapă, au fost ghidați să deseneze un munte și să își imagineze că muntele este școala. Al doilea pas a fost să se gândească la drumul lor, la parcursul pe care l-au avut în anii de școală și să descrie care sunt obstacolele și reușitele lor. 

Detalii
În luna noiembrie, am sărbătorit Drepturile Copilului
06-12-2022

20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost momentul perfect pentru a le face cunoscute copiilor, drepturile lor. Am purtat discuții și am dezbătut asupra a ce înseamnă să ai drepturi, care sunt acestea, la ce se referă și cu ce responsabilități vin. 

Detalii
Haideți să fim Moș Crăciun!
05-12-2022

Ne dorim să facem lumea un loc mai frumos, zi de zi. Cu atât mai mult de Crăciun, să aducem zâmbete copiilor pe care îi cunoaștem și cu care lucrăm, în comunitățile dezavantajate. Ne puteți ajuta și voi, dacă vreți să fiți Moș Crăciun, anul acesta!

Detalii
TOUR – Together for Ukrainian Refugees
05-12-2022

Din decembrie, derulăm un nou proiect menit să vină în sprijinul refugiaților ucrainieni. 300 de refugiați cazați la Centrul de Tranzit al Universității Tehnice de Construcții  din București vor beneficia de un program de sprijin adaptat nevoilor lor, cu scopul facilitării accesului la servicii sociale și educaționale necesare pentru depășirea situației de vulnerabilitate.

Detalii
Săptămâna aceasta, a fost cu muzică!
24-11-2022

În cadrul întâlnirilor de educație non-formală derulate la Centrul de tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB și dedicate copiilor ucrainieni, imaginăm tot felul de activități care să-i bucure. Pentru săptămâna în curs, am pus la cale un atelier de muzico-terapie.

Detalii
În noiembrie, ne-am întâlnit din nou în cadrul programului de educație parentală “Școala părinților
16-11-2022

La Centrul de tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB, continuăm sesiunile de informare și consiliere pentru părinții și tutorii copiilor ucrainieni refugiați. Adulții cărora le oferim servicii de suport, se confruntă cu diverse dificultăți în relația cu copiii, iar noi suntem “umărul” pe care se pot sprijini.

Detalii
Am deschis perioada înscrierilor la Târgul FE “Antreprenor de liceu (ediția a doua)”
14-11-2022

Organizăm a doua ediție a Târgului Firmelor de Exercițiu “Antreprenor de liceu” în colaborare cu Liceul Tehnologic de Servicii “Sfântul Apostol Andrei” din Ploiești. Evenimentul va avea loc vineri, 25 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, online pe platforma ZOOM.

Detalii
În octombrie, am fost iar în mijlocul copiilor din comunități defavorizate
31-10-2022

Le-am propus un atelier de conectare cu natura, celor din Căscioarele, Florești, Izvoarele, Letca, Stoenești, Vânători, Dumbrava, Stănești. Au fost invitați: să reflecteze asupra schimbărilor care se petrec odată cu venirea frigului; să privească în jur, cum copacii își schimba culorile; să conștientizeze ciclul de viața al frunzelor.

Detalii
Punem mare preț pe formarea echipei noastre
17-10-2022

Sâmbătă 15 octombrie, am participat în cadrul a două sesiuni de formare susținute de psihologi și psihoterapeuți ParentIS. Alături de noi, au fost ochi și urechi, studenții Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB care lucrează cu refugiații ucrainieni din Centrul de Tranzit. Ziua a început cu evaluarea nevoilor noastre, pentru ca apoi să intrăm treptat, în subiecte mai “grele”.


Detalii
Începând cu luna septembrie, implementăm un nou proiect – “Prin educație schimbăm lumea”
13-10-2022

Fundația Estuar în parteneriat cu Asociatia Four Change, Școala Gimnazială Nr 142, Școala Gimnazială Sfântul Andrei și Liceul Tehnologic Sf. Antim Ivireanu implementează în București, pentru 17 luni, un nou proiect de educație non-formală. Urmărim creșterea ratei de participare în învățământul primar și secundar, îmbunătățirea competențelor personalului didactic și promovarea de servicii educaționale de calitate, orientate pe nevoile elevilor, pentru o școală incluzivă.


Detalii
Dumbrava, Florești, Găiseni, Stănești, Vânători, Letca – comunități vulnerabile vizitate în septembrie
10-10-2022

Ce am mai făcut la atelierele cu copiii din Prahova și Giurgiu?

Am vorbit despre cum se simt în diferite contexte – în familie, la școală, cu prietenii și i-am ghidat pentru a-i ajuta să se imagineze în anumite situații și să fie atenți la reacții. 

Detalii
Luna septembrie, la atelierele de educație non-formală cu beneficiarii de „A doua șansă”
08-10-2022

Toamna a venit cu un proces de autoevaluare, cu exerciții despre autoapreciere și autocritică.

În cadrul întâlnirilor, participanții au fost ghidați să-și identifice calitățile și defectele și să înțeleagă cum le pot folosi la școală, în procesul de învățare.

Detalii
Ne place joaca din care învățăm!
06-10-2022

Dezvoltăm un program de educație non-formală pentru 70 de copii refugiați din Ucraina, la Centrul de Tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB

Prin activități interactive și atractive, îi ajutăm să dezvolte cunoștințe noi, comportamente pozitive și valori umane de urmat.


Detalii
A început Școala de limba română pentru copiii ucrainieni!
05-10-2022

De 2 ori pe săptămână, la Centrul de Tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB, organizăm ateliere centrate pe dobândirea cunoștințelor de bază. 

Urmărim, desigur, participarea ulterioară a copiilor ucrainieni la activitățile educaționale ale școlilor de masa din România.

Detalii
Unii oameni ne intră adânc în suflete...
04-10-2022

Stiți despre noi că ne dorim schimbări în bine la nivelul comunităților în care acționăm. Că avem beneficiari vârstnici, adulți, tineri și copii. Că ne pasă...

Ce poate nu știți este că legăm prietenii, că unii oameni ne intră mai adânc în suflete. 

Detalii
Iubim copiii și susținem activități pentru dezvoltarea și educația lor
03-10-2022

Ne-am alăturat campaniei #AɴᴛᴏɴɪᴀCɪᴛᴇs̗ᴛᴇ, iar împreună cu Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială am oferit bucurii materializate în cărți, în școlile din Letca, Găiseni, Stănești, Dumbrava și București.

Detalii
Ne-am jucat și de-a televizorul!
02-10-2022

Am pus la cale un atelier de teatru tare fain pentru copiii ucrainieni de la Centrul de Tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB. Le-am creat astfel ocazia de a explora mai ușor poziționarea într-o situație diferită de cea în care se află, în mod obișnuit. Jocul de-a televizorul propune un mic “discurs” în fața celorlalți. 

Detalii
Celebrăm împreună cu bunicii și beneficiarii noștri seniori, Ziua de astăzi!
01-10-2022

De fapt, întreaga săptămână, a fost cu energie dedicată lor. Asta pentru că, în calitate de membri fondatori ai SenioriNET, am organizat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Masa rotundă de consultări privind Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice din România. La baza organizării evenimentului, au stat 3 mari motive inspirate de ideea noastră de viață demnă, activă și frumoasă a persoanelor de 65+.

Detalii
Atelier pentru toată comunitatea la Centrul de tranzit pentru refugiații ucrainieni
29-09-2022

Am susținut, împreună cu copiii, un spectacol în toată regula. Cum ne-am pregătit?

- Am așezat decor.

- Am adus o sursă audio.

- Am avut personaje, păpuși, costume, mascote.

Detalii
Alături de Finish Romania și Bosch, echipăm cu mașini de spălat vase, centre de ajutor din România
21-09-2022

Pentru fiecare produs Finish achiziționat și înscris în campanie, organizatorul va direcționa către noi, (sponsorizare) suma de 10.000 lei pentru echiparea centrelor de ajutor din România, cu mașini de spălat vase, în limita unei sume maxime totale de 10.000 lei. Campania promoțională este organizată de RB (Hygiene Home) România SRL și este valabilă în perioada 12 septembrie – 30 noiembrie 2022.

Detalii
Stiți cum a fost sâmbătă?
19-09-2022

70 de copii ucrainieni de la Centrul de tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB au participat la Carnavalul Bucuriei. Ne-am bucurat de o zi plină cu de toate: teatru de păpuși interactiv, ateliere de muzicoterapie și o serie de jocuri și provocări ludice și de mișcare.

Detalii
Bucuria unui atelier de muzico-terapie
08-09-2022

Acțiunea e de săptămâna trecută, dar merită să vă spunem cât de tare s-au distrat copiii ucrainieni de la Centrul de tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB. A fost o întâlnire în ritmuri de tobe, dar și o călătorie despre temeri care ar putea fi vindecate prin muzică. 

Detalii
Liber la educație și pentru copiii ucrainieni!
07-09-2022

Cu sprijinul financiar al United Way, toamna a început în forță pentru ei. Printre activitățile pe care le derulăm constant în cadrul Centrului de Tranzit de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB, acum a fost mult despre procesul de îndrumare și acompaniere pentru înscrierea în sistemul educațional românesc.

Detalii
Prima zi de școală!
05-09-2022

Pentru noi a fost cu mult entuziasm și plină de bucurie la Școala Gimnazială Ienăchiță Văcărescu București din București. Azi de dimineață, am participat la ceremonia de deschidere a noului an școlar, împreună cu Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială.

Detalii
Ce am mai făcut în luna august cu beneficiarii de a doua șansă?
02-09-2022

Am derulat o nouă serie de ateliere în cadrul școlilor din București. 153, 168, 184, Rut și Ienăchiță Văcărescu sunt implicate în activitate, în acest moment. Întâlnirile de educație non-formală au fost de data aceasta despre identitate, simboluri și caracteristici ale participanților.

Detalii
Nu-i așa că vă era dor de copiii din comunitățile defavorizate cu care ne vedem lunar?
23-08-2022

August a fost plin de experiențe noi! Am derulat ateliere în care au luat contact cu timpul de descompunere al unor lucruri uzuale din jurul nostru-plastice, baterii, șervețele. Cu noile informații, am început să identificăm deșeurile din jur. Apoi, am construit împreună câte un totem, folosind deșeurile identificate.

Detalii
Activități în cadrul programului de educație “Școala părinților”
20-08-2022

Stiți deja despre contribuția noastră la buna derulare a activităților din Centrul de tranzit al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB pentru refugiații ucrainieni. Asigurăm servicii de asistență socială, furnizăm atât produse alimentare pentru micul dejun, cât și produse igienico-sanitare. Cu sprijinul financiar al United Way, o să putem face mai mult. Am început și “Școala părinților” – program de educație parentală, care implică informare și consiliere pentru 40 de părinți și tutori ai copiilor refugiați.

Detalii
Sesiune de formare de la Centrul de Refugiați al UTCB
18-08-2022

Am promis că revenim cu mai multe fotografii și informații despre sesiunea de formare de la Centrul de Refugiați al UTCB.

Suntem mândri că împreună cu Action contre la Faim (France) și Fundația Academică a Universității Tehnice de Construcții București, am făcut posibilă o întâlnire de lucru dedicată studenților voluntari din Centrul de refugiați al Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB 

Detalii
Anunt! Prelungim termenul de depunere a aplicațiilor pentru competiția planurilor de afaceri derulată în cadrul proiectului “Practica – O șansă pentru viitor”
08-08-2022

Prelungim termenul de depunere a aplicațiilor pentru competiția planurilor de afaceri derulată în cadrul proiectului “Practica – O șansă pentru viitor”.

Ziua limită de depunere a dosarului de concurs este Duminică, 14 august, ora 24.00.

Detalii
EduHope – Program de educație pentru copii ucrainieni
02-08-2022

Începând cu luna august, pentru o perioadă de 3 luni, dezvoltăm un program de sprijin în vederea facilitării accesului la educație și activități educaționale pentru 70 de copii și 40 de mame refugiați ucrainieni, găzduiți la Centrul de tranzit al Universității Tehnice de Construcții București.

Detalii
A patra grupă de cursanți a finalizat cursul “Abilitățile viitorului”
01-08-2022

S-a lucrat mult în echipă, au fost o serie de conștientizări...Momente cu încărcătură atât informațională, cât și emoțională.

Participanții la curs, cadre didactice și auxiliare din București și Ilfov au ajuns să se cunoască între ei, dar și pe sine, și-au îmbogățit cunoștințele, punând în practică o serie de abilități existente și dezvoltând altele noi.

Detalii
Experiențe de joacă și învățare în comunitățile din Giurgiu și Prahova
29-07-2022

Luna iulie, a fost una plina de experiențe noi în comunitățile din Letca Veche, Stănești, Găiseni, Vânătorii Mari, Florești-Stoenești și Dumbrava.

Alături de prietenul nostru, Jean-Baptiste Manitou am intrat in lumea fascinata a poveștilor despre curaj, încredere și iubire. În plus, am învățat cum sa cântăm fiecare in ritmul muzicii lui.

Detalii
Dezvoltarea serviciilor sociale în județul Giurgiu
28-07-2022

Astăzi, împreună cu partenerii de la DGASPC Giurgiu și Fundația Estuar am organizat la Giurgiu, un eveniment dedicat consultărilor preliminare în vederea elaborării Strategiei privind dezvoltarea serviciilor sociale în județ. Strategia va stabili prioritățile de dezvoltare a serviciilor sociale și direcțiile de acțiune, pornind de la analiza contextului social existent.

Detalii
Ateliere lunii iulie cu beneficiarii de a doua șansă
26-07-2022

Noi tematici au fost abordate în decursul lunii iulie, cu beneficiarii de la atelierele de educație non-formală derulate în școlile din București, în cadrul proiectului “Aripi spre viitor”.

Detalii
Anunț: Prelungim termenul de depunere a aplicațiilor în cadrul competiției planurilor de afaceri “Antreprenor de liceu” - sesiunea 2022
25-07-2022

Termenul limită de depunere a dosarului de concurs va fi Duminică, 31 iulie, ora 24.00.

Vor fi selectate 5 planuri de afaceri, pentru a fi premiate cu câte 1000 de lei.

Detalii
Zi de recunoaștere a eforturilor noastre în activitatea dedicată refugiaților ucrainieni
21-07-2022

Astăzi, 21 iulie, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Universității Tehnice de Construcții București, a avut loc decernarea de premii acordate susținătorilor UTCB.

S-au celebrat parteneriatele de succes, încununate de rezultate care au schimbat viețile oamenilor, în cazul acesta, refugiații ucrainieni aflați în Centrul de tranzit administrat de UTCB.

Detalii
ANUNȚ - Lansare Concurs selecție planuri de afaceri la Ploiești
11-07-2022

Asociația Four Change anunță lansarea competiției de selecție a planurilor de afaceri din cadrul proiectului „POCU 633/6/14/132107, Titlu proiect: PracticHUB – Stagii de practică pentru viitori profesioniști”, Ediția 2022.

Aplicanții eligibili se pot înscrie în cadrul concursului de selecție planuri de afaceri, respectând Regulamentul de concurs.  

Detalii
LANSĂM CONCURSUL PLANURILOR DE AFACERI la Bolintin
11-07-2022

Asociația Four Change anunță lansarea competiției de selecție a planurilor de afaceri din cadrul proiectului „POCU 633/6/14/132656, Titlu proiect: Practica – O șansă pentru viitor”.

Aplicanții eligibili se pot înscrie în cadrul concursului de selecție planuri de afaceri, respectând Regulamentul de concurs atașat.  Termen limită de transmitere a dosarului de concurs: 31.07.2022, ora 24:00. 

Detalii
O nouă întâlnire cu beneficiarii programului a doua șansă din București
04-07-2022

Vineri, 1 iulie, am reluat atelierele de educație non-formală în cadrul proiectului "Aripi spre viitor". Activitatea a vizat dezvoltarea abilităților de comunicare și gândire critică, prin aplicarea unui joc de tip Bingo. 

Detalii
Start Modul II grupa III la cursului “Abilitățile viitorului”
30-06-2022

Continuăm cursul dedicat cadrelor didactice și auxiliare din București și Ilfov susținut în cadrul proiectului "Aripi spre viitor".  Dacă am rezuma foarte pe scurt zilele de curs, am spune astfel: s-a râs mult și s-a reflectat și mai mult.

Detalii
Revedere cu micuții prieteni din Ucraina
29-06-2022

Facilitatorii noștri au fost din nou în mijlocul copiilor ucrainieni cazați la Centrul de Tranzit de la Universitatea Tehnică de Construcții București. Inițial, ne propusesem să ieșim la joacă, în parc, dar am rămas la răcoare și am inventat joculețe de animație. 

Detalii
La Găiseni și Letca, a venit varaaaa, iar noi am dat startul distracției!
24-06-2022

Pentru luna iunie am pregătit multe jocuri dinamice, un atelier de confecționat Ojo de Dios și brățări, iar la final, am încheiat prin jocuri cu apă... care au fost bucuria tuturor!

Detalii
Noi întâlniri cu beneficiarii ucrainieni
22-06-2022

Ce am mai făcut pentru prietenii noștri ucrainieni de la Centrul de tranzit UTCB? Ar fi de menționat 2 întâlniri - una privind activitatea de asistență socială, iar cealaltă prilejuită de încă un atelier de educație non-formală.

Detalii
Educație nonformală în Giurgiu și Prahova
21-06-2022

Împărtășim cu voi experiențele din cadrul celor mai recente ateliere de educație non-formală derulate în comunitățile din Giurgiu și Prahova. Am vorbit despre emoții – prin diferite jocuri, copiii au identificat tipurile de emoții și le-au asociat cu situații trăite zi de zi. La final, am lucrat în echipe și s-au punctat situații specifice și emoții resimțite – furie, frică, fericire, dezgust. 

 

Detalii
“Abilitățile viitorului” continuă cu grupa a 3-a de cursanți cadre didactice
20-06-2022

Cursul „Abilitățile viitorului” Modulul 1 – Grupa 3 se derulează de vineri până duminică (17, 18, 19 iunie) la Școala Gimnazială Ienăchiță Văcărescu București. Trainerii Cristina Koleci și Vasile Brașovanu au cucerit grupa de cursanți cu maniera de a preda și cu deschiderea cu care au încurajat învățarea prin joacă și lucrul în echipă.

Detalii
Aurelia Pasăre, speaker la dezbaterea online dedicată problemelor/efectelor singurătății
16-06-2022

În data de 16 iunie, vă invităm la o dezbatere online despre problemele și efectele singurătății unde vom discuta despre rezultate studiului „Explorarea singurătății în rândul vârstnicilor din România.”, realizat de Niciodată Singur împreună cu Kantar Romania. De asemenea, vorbim modul în care putem diminua efectele singurătății în mod integrat, în intervenții sociale.

Detalii
Participăm la Gala “De 25 de ani – Eroii din umbră!”
15-06-2022

Astăzi am petrecut timp de calitate, la evenimentul aniversar al Fundației Crucea Alb-Galbenă din România. Începând cu ora 18.00, la Teatrul Elisabeta a avut loc Gala “De 25 de ani – Eroii din umbră!” Aurelia Pasăre, președintele Asociației Four Change, a fost premiată cu "Diplomă de prieten", în semn de mulțumire și apreciere pentru sprijin și generozitate. 

Detalii
S-a încheiat prima sesiune de training în domeniul managementului de proiecte dedicată membrilor SernioriNET
07-06-2022

În perioada 10-29 mai, 20 de persoane din cadrul organizatiilor membre SenioriNET au parcurs programul de formare Manager de proiect, finalizat cu susținerea unui examen scris și prezentarea portofoliului. După cum declară înșiși participanții la curs, aceștia au “primit o adevărată trusă de instrumente pentru o serie de potențiale probleme ce pot apărea în cadrul organizațiilor.” 

Detalii
Din nou pe baricade la cursul de “Abilitățile viitorului”
06-06-2022

Grupa a doua de profesori și cadre didactice auxiliare a parcurs Modulul 2 și continuă activitatea pe platforma de e-learning dezvoltată în cadrul proiectului "Aripi spre viitor". Am lucrat în cadrul echipelor, identificând ce semnificație au cele 4 concepte-abilități care se vor construi și la clasă: comunicare, colaborare, creativitate, gândire critică.

Detalii
Ne jucăm și învățăm, fără bariere de comunicare
27-05-2022

În ultimele 2 săptămâni ne-am revăzut de câteva ori cu prietenii noștri – micuții ucrainieni de la Centrul de tranzit Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB.

Cu ce activități ne-am mai delectat?

Detalii
Organizam cursul Manager de proiect pentru capacitarea membrilor SenioriNET
26-05-2022

În calitate de partener în proiectul "Federația SenioriNET - ONGuri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România" am dat startul cursului de Manager de proiect pentru membrii rețelei. Adresăm, astfel, o serie de nevoi privind formarea profesioniștilor din domeniul serviciilor sociale. Cursul este parte din activitatea de capacitare a organizațiilor membre ale Federației.

Detalii
Noi întâlniri în cadrul atelierelor de educație non-formală
25-05-2022

Florești-Stoenești, Letca Veche, Găiseni-Căscioarele, Vânătorii Mari, Stănești, Izvoarele-Chiriacu, Dumbrava sunt comunitățile unde derulăm activități cu și pentru copiii de primar și gimnaziu. Educație prin joacă, crearea unui jurnal non-formal al Clubului pentru fiecare copil – ca spațiu unde să-și noteze ideile, să-și expună creațiile, amintirile, să noteze diferite povești, au fost pe agenda facilitatorilor.

Detalii
Grupa 2 începe cursul “Abilitățile viitorului”
24-05-2022

În zilele de 20, 21, 22 mai - am organizat primul Modul al Cursului "Abilitățile viitorului" pentru cea de-a doua grupă de cursanți – personal didactic și auxiliar din Instituții de învățământ din București și Ilfov.  Cursurile se desfășoară în cadrul proiectului Aripi spre viitor derulat în parteneriat cu Fundatia Estuar, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. 

Detalii
A doua ediție a Târgului FE “Tânăr antreprenor în spațiul virtual”
23-05-2022

Vineri, 20 mai, am organizat Târgul Firmelor de exercițiu “Tânăr antreprenor în spațiul virtual” (Antreprenorul viitorului, ediția 2022). Elevi și profesori din țară din cadrul liceelor cu profil tehnologic, economic și de servicii au prezentat o serie de idei de afaceri.

Detalii
Vizită de lucru din partea finanțatorilor norvegieni
23-05-2022

Astăzi am participat la prima vizită din partea finanțatorilor norvegieni, la centrul de refugiați din cadrul Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB. În perioada 23 – 25 mai 2022, o delegație din Norvegia condusă de Dagfinn Høybråten (Director General) împreună cu Danielle Preiss (Director HA) a întalnit echipa HEKS responsabilă de implementarea operațiunilor desfășurate în România spre beneficiul refugiaților ucrainieni.

Detalii
A început primul curs "Abilitățile viitorului"
16-05-2022

Asociatia Four Change, în cadrul proiectului Aripi spre viitor, a dezvoltat programul de formare “Abilitățile viitorului” prin care ne propunem instruirea personalului didactic și auxiliar din Bucuresti și Ilfov, în vederea dezvoltării și promovării abilităților secolului 21, la clasă. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, participanții au parcurs primul modul al cursului.

Detalii
Start înscrierilor la Târgul FE “Tânăr antreprenor în spațiul virtual” (Antreprenorul viitorului, ediția 2022)
11-05-2022

Asociația Four Change în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale organizează Târgul firmelor de exercițiu “Tânăr antreprenor în spațiul virtual (Antreprenorul viitorului, ediția 2022)”. Evenimentul se va desfășura în data de 20 mai 2022, începând cu ora 10.00, online pe platforma ZOOM. Aplicanți eligibili în competiție: Firme active 2021 - 2022 pe platforma ROCT. Înscrierea firmelor de exercițiu se face în perioada 11 mai – 18 mai 2022 (ora 12.00).

Detalii
În mijlocul copiilor din Ucraina la centrul de tranzit de la UTCB
09-05-2022

Finalul săptămânii trecute ne-a găsit, din nou, în mijlocul copiilor din Ucraina la centrul de tranzit de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB. Joi și vineri, la atelierele de educație non-formală, ne-am pus pălăriile funny și ne-am pregătit de voie bună.

Detalii
Întâlnire la Ploiești cu viitori antreprenori
05-05-2022

Astăzi ne-am revăzut cu o parte dintre tinerii absolvenți ai cursului de formare în antreprenoriat, de la Liceul Tehnologic de Servicii “Sfântul Apostol Andrei” din Ploiești.

Detalii
Școlile din București și educația non-formală
04-05-2022

153, 168, 184 și Rut sunt școlile unde ne-am întâlnit cu beneficiarii proiectului Aripi spre viitor implicați în programul “A doua Șansă” în decursul lunii aprilie. 

În cadrul atelierelor, am abordat teme precum comunicarea non-verbală și diversitatea. 

Detalii
Ne jucăm și învățăm în județul Giurgiu
20-04-2022

Letca Veche, Căscioarele, Stoenești, Vânătorii Mari, Izvoarele - comunitățile în care am organizat și în luna aprilie, ateliere de educație non-formală.

Prin jocuri de cunoaștere și de echipă, creăm, de fiecare data, un climat prietenos și relaxat pentru copii.


Detalii
Activitățile noastre pentru ajutorul refugiaților din Ucraina, continuă
12-04-2022

Cu sprijinul FONSS, Centrul de Urgente Sociale și HEKS/EPER Elveția, am obținut un grant prin care susținem activitatea Centrului de tranzit pentru refugiații din Ucraina, înființat în cadrul Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB.

 

Detalii
Vineri, 8 aprilie, am organizat Târgul Firmelor de exercițiu "Antreprenor de liceu"
11-04-2022

Ne-am bucurat de o participare numeroasă a elevilor și profesorilor coordonatori din 60 de licee cu profil economic, tehnologic și de servicii din țară. Au fost prezentate o mulțime de idei de afaceri extraordinare și inovatoare: design interior, agenții de turism, firme de IT, bijuterii și parfumuri, produse bio...

Detalii
Astăzi implinim 10 ani de Four Change. Emoții pozitive și mândrie, asta simțim acum
05-04-2022

Astăzi implinim 10 ani de Four Change. Emoții pozitive și mândrie, asta simțim acum.

Dacă ar fi 10 cuvinte pentru cei 10 ani, am zice așa: Viziune | Echipă | Responsabilitate | Proiecte | Comunitate | Provocări | Inovație | Pasiune | Oportunități | Transparență.

Ne-am propus o trecere în revistă a celor 10 ani, în care menționăm cele mai importante proiecte.

Detalii
Experiențe de joacă și învățare pentru refugiați
01-04-2022

Zilele trecute, am trăit noi experiențe de joacă și învățare în cadrul unor ateliere non-formale pe care le-am organizat cu o serie de copii din Ucraina cazați la partenerii noștri de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - UTCB

Detalii
Ne-am înscris la Gala Premiilor Participarii Publice cu acțiunea Vocea Copiilor din Cosoba
31-03-2022

Campania noastră este acum în jurizare. În paralel cu etapa în care aplicațiile depuse sunt evaluate de juriu, există și “Votul Publicului”. Pe care, ne dorim mult, să-l obținem.

Până pe 13 aprilie, ne puteți susține cu voturi aici: https://galacere.ro/asociatia-4change-vocea-copiilor-din.../

Detalii
Continuăm seria atelierelor de educație non-formală în școlile din județul Giurgiu
24-03-2022

Ce s-a întâmplat până acum la club? 

Am pus accentul pe jocuri și activități atent alese pentru a le permite copiilor să exerseze ceea ce știu deja, dar și ceea ce nu cunosc încă. 

Am creat contexte din care să poată învăța prin încercare și eroare, să găsească soluții pentru diferite provocări, să identifice cele mai bune strategii de abordare, să își dezvolte încrederea în ei și în cei din jur.

Detalii
Anunțăm deschiderea înscrierilor pentru Târgul Firmelor de exercițiu “Antreprenor de liceu”
23-03-2022

Asociația Four Change în colaborare cu Liceul Tehnologic de Servicii Sfântul Apostol Andrei din Ploiești organizează Târgul fimelor de exercițiu “Antreprenor de liceu”. Evenimentul se va desfășura în data de 8 aprilie 2022, începând cu ora 10.00, online pe platforma ZOOM.

 

Detalii
Broșură și film despre procesul de Photovoice derulat la Cluburile “Vocea bunicilor”
21-03-2022

În cadrul proiectului “Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!” derulat de Asociația Four Change împreună cu partenerul Crucea Alb-Galbenă Buzău, au fost susținute o serie de activități dedicate seniorilor. Totodată, au fost organizate sesiuni de instruire a vârstnicilor pe tema implicării active în comunitate și folosirea metodei Photovoice. 

Detalii
Ajutor pentru Ucraina!
04-03-2022

În zilele acestea de mare zbucium, fără precedent pentru noi, în care ne bucurăm încă de libertate și pace, când suntem alături de cei dragi, nu am rămas indiferenți la situația din Ucraina. Motto-ul nostru „Din pasiune pentru societatea civilă!” capătă, parcă, și mai mult sens.


Detalii
Aurelia Pasăre a fost numită vicepreședinte al Federației SenioriNET
28-02-2022

Miercuri, 23 februarie, a avut loc întâlnirea membrilor Rețelei SenioriNET cu noul Consiliu Director al viitoarei Federații.În cadrul evenimentului, au fost discutate progresele realizate de la întâlnirea din iunie 2021 de la începutul proiectului și până în prezent. Totodată, membrilor rețelei le-au fost prezentați membrii Board-ului viitoarei Federații, fiecare dintre aceștia împărtășind celor prezenți cu ce gânduri pornește la drum, ce viziune are asupra parcursului Federației.

Detalii
Învățăm și ne jucăm
18-02-2022

Echipele noastre de facilitatori au fost în mijlocul copiilor din comunitățile din Giurgiu (Florești-Stoenești, Găiseni-Căscioarele, Vânătorii Mari) pentru atelierele de educație non-formală derulate în cadrul proiectului “Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale”.

Detalii
COMUNICAT DE PRESĂ - 171 de vârstnici aflați în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială au beneficiat de servicii socio-medicale integrate
09-02-2022

Asociația Four Change împreună cu partenerul Crucea Alb-Galbenă Filiala Buzău anunță finalizarea proiectului “Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!” și rezultatele obținute în perioada 19.06.2019-31.12.2021.

Detalii
Workshop de formalizare a Federației SenioriNET la Predeal
07-02-2022

În perioada 3-4 februarie, am participat la workshopul de formalizare a Federației, în calitate de partener în cadrul proiectului “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!

Detalii
Am început atelierele de educație non formală în Letca Veche, Giurgiu
26-01-2022

În proiectul “Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale” derulat în parteneriat cu DGASPC Giurgiu și Fundația Estuar, Asociația Four Change va implica 400 de copii în cele 8 cluburi. Spațiul va fi unul de tip ludotecă dotat și amenajat corespunzător, în vederea derulării de activități non-formale și de petrecere a timpului liber.

Detalii
Școala – o stație pe drumul împlinirii profesionale
12-01-2022

Un program care combate un obstacol major pe calea împlinirii profesionale, anume lipsa studiilor obligatorii, se derulează în Regiunea București-Ilfov.
Pentru toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă stabil și bine plătit, Proiectul ”Aripi spre viitor” asigură finalizarea învățământului de stat obligatoriu, ca etapă necesară a atingerii acestui deziderat.

Detalii
Start înscrieri Târgul firmelor de exercițiu “Tânăr antreprenor în spațiul virtual”
22-11-2021

Asociația Four Change în parteneriat cu Liceul Tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin-Vale organizează Târgul firmelor de exercițiu TÂNĂR ANTREPRENOR ÎN SPAȚIUL VIRTUAL în cadrul proiectului „POCU 633/6/14/132656, Practica – O șansă pentru viitor”. 

Evenimentul se va desfăşura în data de 3 decembrie 2021, începând cu ora 10.00, online pe platforma ZOOM. 

Detalii
E gataaa! Broșura “Clubul Vocea Copiilor” – material suport pentru școli, dar nu numai…
22-10-2021

În perioada 09 mai 2018 - 09 octombrie 2021, în 3 școli din județul Giurgiu (Stoenești, Crevedia Mare și Cosoba) au activat Cluburile Vocea Copiilor, în cadrul proiectului ”Punem Județul Giurgiu pe harta educației din România”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.
Broșura prezintă câteva idei care pot oferi inspirație pentru deschiderea și menținerea spațiilor de tip ludotecă în școli.

Detalii
Astăzi ne mândrim cu unul dintre profesioniștii din echipă - Mariana Oancea
07-10-2021

Coordonator al Serviciului de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Four Change și al SenioriNet – Federația furnizorilor de servicii pentru persoanele vârstnice din România.
În Newsletterul din Septembrie 2021 al CNASR (Colegiul Național al Asistenților Sociali), Mariana a răspuns la câteva întrebări legate de motivația de a fi asistent social, valorile angrenate, munca asistentului social în pandemie, precum și despre importanța și necesitatea formării profesionale continue.

Detalii
Începem Campania de fundraising “Niciun bunic nu e singur!”
01-10-2021

Astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârsnice, sărbătorim înțelepciunea și experiențele de viață ale seniorilor! Ei merită atenția, respectul și prețuirea noastră pentru tot ce reprezintă pentru noi, pentru comunitate, pentru istorie și pentru România!
Tot astăzi, începem Campania de fundraising “Niciun bunic nu e singur!” pentru beneficiarii noștri vârstnici – 45 de bătrâni bolnavi și cu o situație materială precară. Cu răni pe corp și pe suflet, își duc zilele în singurătate și suferință.

Detalii
Luni, 27 septembrie, a avut loc Conferința de lansare a proiectului: Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale
28-09-2021

Anunțam zilele trecute un nou parteneriat și implicit un nou proiect pe care urmează să îl implementăm.

Evenimentul de lansarea a proiectului s-a desfășurat la sediul Consiliului Judetean Giurgiu și a adus împreună, pe lângă membrii echipei de proiect (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Fundatia Estuar și Asociația Four Change), o serie de stakeholderi: președintele Consiliului Județean Giurgiu - Dumitru Beianu, directorul general al DGASPC Giurgiu - Daniela Ruse, conducerea Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, reprezentanți ai mass-media.

Detalii
Suntem parteneri în cadrul unui nou proiect: Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale
08-09-2021

Proiectul "Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale" este derulat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Giurgiu în parteneriat cu Fundația Estuar și Asociația Four Change.

Detalii
RAPORT EVALUARE ETAPA II – Clasamentul Competiției de planuri de afaceri “Antreprenor de liceu”
06-09-2021

Iată și planurile declarate câștigătoare în Competiția de planuri de afaceri “Antreprenor de liceu”, în urma evaluării tehnice și financiare.

Detalii
Evaluare și planuri de acțiune în urma Expozițiilor de Photovoice în proiectele dedicate seniorilor
03-09-2021

În lunile iulie și august, ne-am revăzut cu bunicii de la Bacău, Giurgiu și Buzău în cadrul atelierelor dedicate

Întâlnirile au avut ca scop purtarea de discuții pentru evaluarea Expoziților Photovoice și planificarea următorilor pași în vederea soluționării problemelor identificate la nivelul comunităților. 

Detalii
RAPORT EVALUARE ETAPA II – Competiția de planuri de afaceri “Antreprenorul viitorului”
02-09-2021

S-au afișat rezultatele obținute în urma evaluării tehnice și financiare a planurilor de afaceri pentru dosarele depuse în cadrul concursului.

Detalii
RAPORT EVALUARE ETAPA I - Competiția de planuri de afaceri “Antreprenor de liceu”
01-09-2021

Așteptarea a luat sfârșit și pentru elevii din cadrul Liceului Tehnologic “Sfântul Apostol Andrei” din Ploiești.

Ne face plăcere să anunțăm candidații declarați eligibili, ca urmare a evaluării dosarelor depuse în competiția planurilor de afaceri “Antreprenor de liceu“.

Detalii
RAPORT EVALUARE ETAPA I - Competiția de planuri de afaceri “Antreprenorul viitorului”
31-08-2021

Vești bune pentru elevii din Liceul „Dimitrie Bolintineanu” care au depus planuri de afaceri în cadrul Competiției “Antreprenorul viitorului”!

Detalii
LANSARE CONCURS SELECȚIE PLANURI DE AFACERI - Competiție planuri de afaceri “Antreprenor de liceu”
18-08-2021

Asociația Four Change anunță lansarea competiției de selecție a planurilor de afaceri din cadrul proiectului POCU 633/6/14/132107, "PracticHUB – Stagii de practică pentru viitori profesioniști".
5 (cinci) planuri de afaceri vor fi selectate și premiate cu suma de 1000 de lei fiecare.
Termen limită de transmitere a dosarului de concurs: 31.08.2021, ora 16:00.

Detalii
ANUNȚ LANSARE CONCURS SELECȚIE PLANURI DE AFACERI - Competiție planuri de afaceri “Antreprenorul viitorului”
16-08-2021

Asociația Four Change anunță lansarea competiției de selecție a planurilor de afaceri din cadrul proiectului „POCU 633/6/14/132656, Titlu proiect: Practica – O șansă pentru viitor”.
Aplicanții eligibili se pot înscrie în cadrul concursului de selecție planuri de afaceri, respectând Regulamentul de concurs.
Termen limită de transmitere a dosarului de concurs: 30.08.2021, ora 16:00.

Detalii
Astăzi, la Bacău, are loc Conferința de încheiere a proiectului “Servicii integrate pentru vârstnici în propria comunitate”
12-08-2021

Președintele Asociației Four Change, Aurelia Pasăre și coordonatorul de servicii îngrijiri la domiciliu, Mariana Oancea participă activ în cadrul evenimentului de final al unuia dintre cele mai dragi proiecte ale noastre.
Derulat pe parcursul a 2 ani (iulie 2019 – august 2021), în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (FSC), proiectul a fost destinat persoanelor vârstnice din 3 comune ale județului Bacău, în vederea depășirii situației de vulnerabilitate și îmbunătățirii calității vieții.

Detalii
Răspunsul MIPE la Scrisoarea deschisa privind PNRR si serviciile dedicate vârstnicilor
20-07-2021

La începutul lunii iunie, Membrii Rețelei SenioriNET și ai FONSS adresau o scrisoare deschisă atât în atenția Ministrului Muncii și Protecției Sociale (doamna Raluca Turcan), cât și către Ministrul Investițiiilor și Proiectelor Europene (domnul Cristian Ghinea), privind eliminarea din PNRR, a oricărei măsuri de redresare și reziliență pentru persoanele cele mai afectate de pandemia Covid 19 - vârstnicii.

Detalii
Zile dedicate întâlnirilor de la Cluburile “Vocea copiilor”
14-07-2021

În 12 și 13 iulie, am petrecut timp de calitate alături de copiii din Școala Gimnazială Nr 1 Cosoba și Școala Gimnazială Nicolae Crevedia pentru a ne bucura, încă o data, de activitățile desfășurate la Clubul “Vocea Copiilor”.

Detalii
Participare la discuția consultativă cu reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale privind dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu
08-07-2021

Președintele Asociației Four Change, Aurelia Pasăre, a participat miercuri 7 iulie 2021, la o întâlnire consultativă cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în calitate de reprezentant ONG furnizor de servicii sociale care asigură îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Detalii
Primele zile din iulie dedicate Expozițiilor Photovoice din cadrul Clubului “Vocea Bunicilor”
07-07-2021

Joi, 1 iulie, ne-am reunit în cadrul proiectului „Împreună împotriva izolării vârstncilor din România!” la Muzeul din localitatea Brădeanu, județul Buzău pentru Expoziția Photovoice.
Bunicii din Brădeanu și Smîrdan de la atelierele Clubul „Vocea Bunicilor” au făcut fotografii în comunitățile lor, surprinzând atât aspecte pozitive care îi bucura și îi fac să fie mândri, cât și aspectele mai puțin plăcute, nevoi la care încă nu au primit răspuns.

Detalii
Am dat startul întâlnirilor cu membrii Rețelei SenioriNET în cadrul proiectului “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!”
23-06-2021

Marți, 22 iunie, a avut loc prima întâlnire cu membrii Rețelei SenioriNET în cadrul proiectului “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!”

 

Detalii
Revedere cu tinerii absolventi ai cursului de competențe antreprenoriale
16-06-2021

Joi 10 iunie, ne-am revăzut cu elevii claselor a XI-a si a XII-a de la Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei” din Ploiești. Cu mare bucurie, am înmânat diplomele celor care au finalizat cursul de competențe antreprenoriale în cadrul proiectului „PracticHUB - Stagii de practică pentru viitori profesioniști” (Contract POCU 633/6/14/132107) implementat în parteneriat cu Fundația Estuar.


Detalii
Cluburile „Bunicii comunității” și Expozițiile photovoice la Bacău
14-06-2021
La începutul lunii iunie, am organizat expozițiile photovoice de la Bacău ale Cluburilor „Bunicii comunității” din comunele Stănișești (7 iunie), Motoșeni (8 iunie) și Răchitoasa (9 iunie). Acestea fac parte dintr-o serie de evenimente din cadrul proiectului “Servicii integrate pentru vârstnici în propria comunitate” derulat în parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC Bacău), în perioada iulie 2019 – septembrie 2021.
Detalii
COMUNICAT DE PRESĂ: 60 de ONG-uri vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea serviciilor sociale dedicate persoanelor vârstnice
09-06-2021

Confederația Caritas România în parteneriat cu Asociația Four Change, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj au lansat proiectul „Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprjinul vârstnicilor din România!” în cadrul unei conferințe online. 

Detalii
Poziția Membrilor SenioriNET și FONSS privind faptul că MIPE și MMPS au eliminat din PNRR orice măsură de redresare și reziliență pentru persoanele cele mai afectate de pandemia Covid-19: VÂRSTNICII
07-06-2021

Peste 80 de organizații neguvernamentale furnizoare de servicii sociale și socio-medicale trag un semnal de alarmă privind excluderea reformelor dedicate persoanelor vârstnice în cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență.

Detalii
Comunicat de presă: Școala 153 te așteaptă la școală!
26-05-2021

Dacă ai întrerupt cursurile învățământului obligatoriu, ai acum șansa de a reveni și a recupera ce ai pierdut. În cadrul proiectului “Aripi spre viitor”, derulat de Fundația Estuar în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Four Change, Școala 153 din București organizează cursuri din ciclul gimnazial destinate celor care vor să revină  în sălile de curs.

Detalii
Am dat startul unui nou proiect: Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprjinul vârstnicilor din România!
22-04-2021

Proiectul este derulat de Confederația Caritas România în parteneriat cu  Asociația Four Change, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacitatii și sustenabilitatii ONG-urilor și sectorului societății civile.
Perioada de implementare a proiectului este de 32 luni (aprilie 2021 – noiembrie 2023), iar costul total eligibil estimat este de 263,383.97 Euro.

Detalii
Înscrie-te acum ! Nu rata A doua sansă!
21-04-2021

” Înscrie-te acum ! Nu rata A doua sansă!”, este sloganul prin care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 îi invită pe cetățenii din Regiunea București-Ilfov să revină la școală și să își definitiveze studiile obligatorii.
Sub numele de ”Aripi spre viitor”, proiectul în care suntem parteneri, îmbină servicii educaționale și de asistență socială, oferind beneficiarilor săi o a doua șansă la o viață independentă și un loc de muncă mai bine plătit.

Detalii
3,5% pentru proiectele AFC dedicate vârstnicilor
19-04-2021

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a fi, în continuare, sprijin vârstnicilor din Județul Giurgiu.
Orice sumă este binevenită și va fi folosită pentru ca noi să oferim și în viitor, servicii de îngrijire la domiciliu pentru cei 45 de beneficiari din Crevedia Mare și Cosoba.
Dacă vă plac proiectele noastre și vreți să ne susțineți, vă invităm să completați formularul pe care îl puteți descărca aici.

Detalii
O nouă serie de ateliere cu "bunicii"
15-04-2021

“Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!” este unul dintre proiectele noastre de suflet. Abordăm, cu seriozitate și profesionalism, implementarea activităților construite în jurul credinței că putem face bine în comunități vulnerabile din județele Giurgiu și Buzău.

Ce înseamnă pentru noi să fim alături de persoanele vârstnice?

Detalii
Expoziții photovoice în cadrul proiectului “Punem județul Giurgiu pe harta educației din România”
02-04-2021

La final de martie, cu implicarea copiilor din proiect, am organizat 3 expoziții Photovoice în comunitățile din Cosoba, Crevedia Mare și Stoenești.
Metoda este una de sensibilizare a decidenților la nivel local, prin prezentarea de fotografii vii (Photo=fotografie, voice=voce). Procesul se derulează în 2 etape: iniţial, grupul de participanţi fotografiază şi discută fotografiile, construind mesajul. Ulterior, vorbim despre momentul care presupune expunerea publică.

Detalii
Aripi spre viitor – nou proiect in parteneriat cu Fundatia Estuar, ISMB si DGASPC Sector 6
09-03-2021

Obiectivul general al proiectului este crearea in Regiunea Bucuresti-Ilfov a unui sistem de masuri integrate si sustenabile, care sa permita reintoarcerea in sistemul de educatie si formare a unui nr. de 500 de tineri care au abandonat scoala sau adulti care nu si-au finalizat educatia obligatorie. Totodata, urmarim dezvoltarea unor servicii educationale de calitate prin imbunatatirea competentelor profesionale pentru 420 persoane din sistemul de invatamant.

Detalii
Am dat startul cursurilor de competente antreprenoriale pentru tineri
16-11-2020

In weekendul 14-15 noiembrie, am dat startul cursului de competente antreprenoriale cu o parte din elevii clasei a XII-a C de la Liceul Tehnologic de Servicii Sfantul Apostol Andrei. Activitatea se desfasora in cadrul proiectului “PracticHUB – Stagii de practica pentru viitori profesionisti” (Contract POCU 633/6/14/132107) derulat in parteneriat cu Fundatia Estuar.

Detalii
Revedere cu beneficiarii varstnici
02-11-2020

In saptamana 26-30 octombrie, ne-am revazut cu beneficiarii nostri varstnici, in cadrul celor 2 proiecte adresate lor. ("Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania" derulat in parteneriat cu Fundatia Crucea Alb-Galbena Buzau si "Servicii integrate pentru varstnici in propria comunitate" desfasurat in parteneriat cu FSC Bacau)

Detalii
Derulam inca un proiect dedicat tinerilor de liceu: “Practica – o sansa pentru viitor”
07-10-2020

Implementat in parteneriat cu Fundatia Estuar si Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din orasul Bolintin-Vale, proiectul este dedicat unui numar de 185 elevi din clasele a XI-a si a XII-a din cadrul liceului.

In contextul in care rezultatele la evaluarea nationala din ultimii ani, au evidentiat o evolutie descendenta in ceea ce priveste promovabilitatea (73,1% este cel mai mic procent din ultimii 5 ani, conform EduPedu), iar sistemul profesional si tehnic cunoaste un declin considerabil,  timp de 24 de luni, ne propunem o paleta de activitati care sa ajute la solutionarea nevoilor grupului-tinta. 

Detalii
În mijlocul seniorilor noștri în cadrul Cluburilor “Vocea Bunicilor”
14-09-2020

În perioada 7-11 septembrie, ne-am bucurat să îi reîntâlnim pe bunicii din proiectul "Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România" derulat în parteneriat cu Fundația Crucea Alb Galbenă Filiala Buzău.

Detalii
6 premii pentru fiecare școală implicată în proiectul “Punem județul Giurgiu pe harta educației din România”
02-09-2020

Astăzi au fost anuntați câștigătorii concursului “Vocea Copiilor online”. Am premiat copiii cei mai activi, care au dat dovadă de implicare și creativitate în activitățile derulate pe parcursul a șase luni, în mediul virtual.

S-au acordat câte trei premii pentru clasele de învățământ primar și trei premii pentru clasele de învățământ gimnazial. Cei situați pe locul întâi au primit câte un kindle, cei de pe locul al doilea, câte un hamac, iar locul al treilea se va bucura de un joc.

Detalii
Nou proiect în desfășurare: PracticHUB - Stagii de practică pentru viitori profesioniști
17-08-2020

Fundația Estuar în parteneriat cu Asociația Four Change derulează un nou proiect destinat tinerilor de liceu: “PracticHUB - Stagii de practică pentru viitori profesioniști”.

Astfel, pe o perioadă de 2 ani, ne vom adresa unui număr de 185 elevi înmatriculați în cadrul "Liceului Tehnologic de Servicii Sfântul Apostol Andrei" din Ploiești (județul Prahova), cu obiectivul de a crea un sistem de măsuri integrate și sustenabile, care să răspunda nevoilor și problemelor acestora. Urmărim ca prin activitățile propuse în proiect, să determinăm o creștere a ratei de participare în cadrul programelor de învățare la locul de muncă.

Detalii
Vizite in comunitati si bunici bucurosi de oaspeti
14-08-2020

Inca o saptamana in care am fost prezenti in comunitatile din Giurgiu si Buzau, pentru a raspunde nevoilor de servicii socio-medicale ale beneficiarilor varstnici, dar si pentru a intampina dorinta lor de socializare, prin organizarea Cluburilor Vocea bunicilor. 

Detalii
Scrisoare deschisă PENTRU O ROMÂNIE SOLIDARĂ!
11-08-2020

Asociația Four Change - membru al FONSS face parte din organizațiile nonguvernamentale care implementează programe de asistență socială, reducere a sărăciei și dezvoltare comunitară sau integrare socială și care se alătură demersului, in calitate de promotor al obiectivelor de dezvoltare sustenabilă. 

Detalii
Anunțăm finalizarea proiectului “Șanse sporite la angajare prin calificare”
04-08-2020

La finalul lunii iulie 2020, am încheiat unul dintre proiectele dragi noua, dedicat șomerilor din Județele Giurgiu și Prahova. O serie de măsuri și activități au fost implementate pentru ca viața a 452 de persoane vulnerabile să se îmbunătățească. În cele ce urmează, prezentăm o serie de rezultate atinse în cadrul proiectului, pe o perioadă de aproximativ 2 ani.

Detalii
Buzau, Giurgiu si Bacau – judetele in care actionam pentru varstnicii in nevoie
30-07-2020

In cadrul celor doua proiecte dedicate seniorilor pe care le derulam in prezent: “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!” (cu Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau) si “Servicii integrate pentru varstnicii din mediul rural in propriile comunitati” (cu FSC Bacau) desfasuram o serie de activitati menite sa ajute la depasirea situatiei de vulnerabilitate si sa imbunatateasca  calitatea vietii beneficiarilor.

Astfel, vorbim despre 165 varstnici asistati in judetele Buzau, Giurgiu si 200 in judetul Bacau.

Detalii
Activitati in perioada 3 – 10 iulie
29-07-2020

Pe langa intalniri de lucru, noi proiecte si raportari…suntem permanent conectati la beneficiarii nostri.

In cadrul proiectului “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania”, in afara de serviciile socio-medicale pe care le oferim si de care varstnicii se bucura atat de mult, acordam atentie si componentei de socializare.

Detalii
Respectam regulile, dar nu stam departe de nevoile lor
01-07-2020

Luna iunie ne-a gasit, din nou, in mijlocul varsnicilor din judetele Buzau si Giurgiu. Impreuna cu partenerii nostri de la Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau livram sistematic bunurile necesare si ne ingrijim de starea de sanatate a beneficiarilor.

Detalii
Emotii astazi la scoala gimnaziala din Cosoba, de aceasta data pentru parinti
23-06-2020

Anuntam, cu bucurie, finalizarea ultimului curs TIC (Competente digitale de utilizare a tehnologiei informatice ca instrument de invatare si cunoastere) derulat in cadrul proiectului “Sanse sporite la angajare prin calificare” implementat impreuna cu partenerii nostri Fundatia Estuar si Logics. Centru de Pregatire Profesionala.

Detalii
Facem parte din TamTam - ONG-uri pentru Cetățean
18-06-2020

În România, ONG-urile, în special cele cu profil activist, sunt frecvent puse la zid și descrise ca reprezentând statul paralel, inamicul națiunii, vânduți ai opoziției, progresiști, sorosiști, protestatari plătiți etc. Pentru că toată această stigmă determină publicul să privească organizațiile neguvernamentale cu reticență, mai multe ONG-uri din România au simțit că este nevoie de o voce mai puternică, mai unitară, care să spună concret ce fac aceste organizații și de ce au devenit watchdogs.

Detalii
Împreuna împotriva izolării vârstnicilor din România
16-06-2020

Chiar dacă ne confruntăm cu o situație fără precedent în activitatea organizației, fiind nevoiți să reorganizam acțiunile în cadrul proiectelor în implementare, beneficiarii nostri sunt, în continuare, punctul central.

Detalii
Susține activitatea Asociației și proiectele noastre, prin redirecționarea celor 3,5% din impozit pe veniturile din 2019
12-06-2020

Comunitatea este locul unde trăim, unde creăm legături puternice, un loc pe care îl influențăm și care ne influențează existența. Atunci când oamenii au țeluri comune și se unesc într-o singură voce, pot transforma comunitățile în locuri mai bune de trait, producând schimbări acolo undeeste cel mai mult nevoie. (Aurelia Pasăre – Președinte Asociația Four Change)

REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% din impozitul pe venit și alatură-te echipei noastre în demersul de a aduce schimbari în bine la nivelul societății civile!

Detalii
Cu seniorii la telefon - consiliere pentru varstnici
11-05-2020

In luna aprilie 2020, am desfasurat sesiuni de consiliere telefonica cu seniorii din Stanisesti judetul Bacau, una dintre localitatile in care am implementat din 2019 in parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC), proiectul “Servicii integrate pentru varstnici in propria comunitate”.

Perioada pandemiei de Coronavirus a restrictionat accesul beneficiarilor la intalnirile comunitare pe care le aveam planificate, iar astfel am decis sa pastram legatura prin intermediul telefonului, realizand o serie de interviuri.

Detalii
Beneficiarii nostri varstnici au nevoie sa fie ajutati, ascultati si informati
06-05-2020

O echipa formata din asistent social, ingrijitor si facilitator comunitar a mers astazi pe teren, in Cosoba, judetul Giurgiu.

Persoane peste 65 de ani cu venituri mici si diverse probleme, beneficiaza saptamanal de ajutor si asistenta, in functiile de nevoile lor. In aceasta perioada, pe langa bunurile materiale primite, li se ofera si informatii cu privire la normele de prevenire a infectarii cu COVID 19, simptome si masuri.

Detalii
Sectorul ONG a dotat spitalele cu echipamente și aparatură în valoare de 14 milioane de euro
04-05-2020

De la începutul pandemiei COVID-19, sectorul neguvernamental s-a implicat în dotarea spitalelor și protejarea personalului medical. Multe din ONG-uri au pornit noi campanii sau au modificat programele pe care le aveau în derulare, pentru a strânge fonduri pentru protejarea comunităților.

Detalii
Pagina de FB dedicata Cluburilor Vocea Copiilor din Cosoba, Crevedia Mare și Stoenești
31-03-2020

Clubul Vocea Copiilor - club de facilitare comunitara si animatie pentru copiii din Cosoba, Crevedia Mare si Stoenesti, creat in cadrul proiectului "Punem judetul Giurgiu pe harta educatiei din Romania!".

Clubul inseamna activitati lunare cu 200 de copii din cele 3 comunitati, in perioada 2018-2021, prin intermediul unei finantari acordate in cadrul POCU - Programul Operational Capital Uman. Vom folosi pagina de facebook dedicata, pentru idei de activitati educative care se pot organiza de la distanta.

Detalii
Din grija noastra pentru ei
25-03-2020

Alaturi de beneficiarii nostri varstnici, mai ales in perioada aceasta…cand grijile, nevoile si neputinta capata noi valente. Ei sunt cei mai vulnerabili, iar noi intelegem sa le fim aproape ajutandu-i cu ingrijire, administrarea tratamentelor si cumparaturile necesare.

 

Detalii
Din nou in mijlocul bunicilor…din Cosoba
07-03-2020

Vineri (6 martie) am organizat la Cosoba (Giurgiu) atelierul dedicat bunicilor din proiectul “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania”. Ne-am bucurat sa revedem o parte din cei prezenti la activitatile anterioare, insa am intalnit si persoane noi care ne-au primit cu drag in comunitate.

Detalii
Vocea Copiilor din Cosoba
06-03-2020

In cadrul proiectului “Punem judetul Giurgiu pe harta educatiei din Romania” in zilele de 5 și 6 martie am desfășurat ateliere cu grupele de primar și gimnaziu din localitatea Cosoba.

Copiii au primit o provocare sub forma unui joc numit "Misiune imposibila", unde au avut de îndeplinit mai multe sarcini - unele au fost amuzante, altele au tratat tematici relevante pentru comunitatea lor. Am urmarit ca, prin aceasta activitate, copiii sa-si dezvolte competentele de lucru in echipa, de a se adapta in functie de resursele disponibile si de a-si gestiona timpul cu succes.

Detalii
Inceput de primavara cu bunicii din Smirdan
03-03-2020

“Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania” este proiectul in cadrul caruia ne intalnim cu persoane varstnice din jud Buzau si Giurgiu.

Prin organizarea cluburilor Vocea Bunicilor ne dorim sa ii ascultam si sa invatam de la ei, sa ii implicam in diverse activitati care sa-i bucure. Vrem sa le redam increderea in ei, sa simta ca sunt inca utili si apreciati.

Detalii
De Martisor, ne-am facut cadou o intalnire cu beneficiarii de la Ulmi
01-03-2020

Duminica, 1 martie, am organizat o noua intalnire – parte a campaniei “Sanse egale pentru toti”. Aceasta isi propune informarea si constientizarea persoanelor din comunitatile cu care lucram in cadrul proiectului "Sanse sporite la angajare prin calificare" in judetele Giurgiu si Prahova.

Detalii
Stanisesti, Motoseni si Rachitoasa – intalniri in cadrul atelierelor “Bunicii comunitatii”
24-02-2020

Sambata 22 februarie, am petrecut intreaga zi cu persoanele varstnice din Bacau (comunele Stanisesti, Motoseni si Rachitoasa) organizat atelierele “Bunicii comunitatii” cu persoanele varstnice .

Activitatile se desfasoara in cadrul proiectului “Servicii integrate pentru varstnici in propria comunitate” implementat de catre Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacau si Asociatia Four Change pe o perioada de doi ani - incepand cu luna iulie 2019 - si se adreseaza unui numar de 200 de persoane varstnice. Proiectul este cofintat din FSE, POCU, Axa prioritara 4.

Detalii
Seminar antidiscriminare in randul giurgiuvenilor
23-02-2020

“Sanse sporite la angajare prin calificare” este proiectul implementat in parteneriat cu Fundatia Estuar si Logics. Centru de pregatire profesionala in cadrul caruia organizam seminariile de informare si constientizare pe tematica antidiscrimianrii si egalitatii de sanse si de gen.

Detalii
O alta intalnire reusita cu bunicii din Cosoba
21-02-2020

Clubul “Vocea Bunicilor” organizat in cadrul proiectului “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!” a reusit sa aduca din nou impreuna, o parte din bunicii din comuna Cosoba, judetul Giurgiu. Intalnirile facilitate de catre expertii Asociatiei Four Change sunt destinate dezvoltarii comunitare si implicarii civice.

Persoanele din grupul tinta sunt persoane varstnice in situatii de dependenta si/sau in risc de excluziune sociala, ce urmeaza a fi sustinute prin activitati concrete care sa conduca la depasirea situatiei de vulnerabilitate a acestora.

Detalii
Inca o zi petrecuta in mijlocul copiilor de la scoala din Cosoba
20-02-2020

In cadrul proiectului “Punem judetul Giurgiu pe harta educatiei din Romania” au loc, inca din 2018, intalniri sistematice cu elevi din invatamantul primar si gimnazial din comunele Cosoba, Crevedia Mare si Stoenesti. Este vorba despre zone geografice sarace, cu servicii putine, cu un numar ridicat de persoane aflate in risc de marginalizare sociala si un sistem de educatie cu multe probleme: personal necalificat, programe scolare invechite sau neadaptate cerintelor pietei si implicit, copii care nu au aceleasi oportunitati ca in alte arii geografice mai dezvoltate.

Prin intermediul intalnirilor din cadrul Clubului “Vocea copiilor” in spatii amenajate special tip ludoteca, acestia au pentru prima data acces la mijloace moderne si inovatoare de invatare ce faciliteaza familiarizarea cu noi concepte.

Detalii
In perioada 19 ianuarie – 14 februarie, am sustinut al 12-lea curs de TIC la Cartojani
14-02-2020

Dupa ce au fost calificati in ocupatia de ospatar, beneficiarii nostri participa la cursul de competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere (cursuri de competente medii in utilizarea calculatorului). Astfel, invata despre concepte de baza ale tehnologiei informatice, despre utilizarea computerului si organizarea fisierelor, informatie si comunicare, aplicatii MS Office, utilizarea platformei eangajare.ro unde isi creeaza cont si isi incarca cv-urile.

Scopul final al activităților este, desigur, facilitarea accesului pe piața muncii și implicit facilitarea angajarii, acolo unde este posibil.

 


Detalii
Masa rotunda “Platforma eangajare.ro – targ virtual de locuri de munca”
12-02-2020

Astazi, incepand cu ora 10, la sediul AJOFM Prahova, am organizat Masa rotunda “Platforma eangajare.ro – targ virtual de locuri de munca.” Ne-am bucurat sa intalnim o serie de angajatori din judet, deschisi la colaborare si excelenti parteneri de discutie.

Evenimentul a avut ca scop cunoasterea nevoilor acestora si, totodata, prezentarea platformei eangajare.ro realizata in cadrul proiectului “Sanse sporite la angajare prin calificare” implementat impreuna cu Fundatia Estuar si Logics. Centru de Pregatire Profesionala, in judetele Prahova si Giurgiu.

Detalii
Nou seminar antidiscriminare la Ploiesti
02-02-2020

Grupuri vulnerabile si piata muncii, angajabilitate, bariere, sanse egale, discriminare, stereotipuri si prejudecati sunt doar cateva dintre temele abordate in cadrul seminarului de la Ploiesti.

Desfasurat in cadrul campaniei de informare si constientizare “Sanse egale pentru toti!” doreste sa atraga atentia asupra unor probleme sensibile cum ar fi: segregarea , egalitatea de sanse si de gen, dreptul la munca etc.

Detalii
In mijlocul beneficiarilor in cadrul seminariilor antidiscriminare
31-01-2020

Luna ianuarie ne-a adus din nou in mijlocul beneficiarilor, in cadrul seminariilor antidiscriminare sustinute dupa urmatorul calendar: Giurgiu (17.01), Cartojani (19.01) si Albesti (27.01).

Pe parcursul celor 2 ore aferente fiecarei intalniri, am avut timp sa ne cunoastem si sa ne jucam BINGO pentru diversitate. Totodata, am urmarit impreuna filmul “Accepta, pentru a fi acceptat!” parte a campaniei SANSE EGALE PENTRU TOTI derulata in cadrul proiectului Sanse sporite la angajare prin calificare. Cei prezenti au primit materialele informative cu focus pe tematica antidiscriminarii, egalitatii de sanse si de gen, eliminarea stereotipurilor etc.

Detalii
Am inceput seria intalnirilor cu beneficiarii din proiectul “Impreună impotriva izolarii varstnicilor din Romania!”
29-01-2020

Suntem bucurosi sa anuntam inceputul seriei de intalniri cu beneficiarii nostri in cadrul proiectului "Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!" implementat impreuna cu Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau.

Detalii
Comunicat de presa: Final de Proiect "Servicii sociale pentru fiecare varstnic - pachet de achizitii de servicii in fiecare comunitate"
16-12-2019

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați prezintă rezultatele proiectului ”Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii in fiecare comunitate”.

Aproximativ 6-7% din populația în vârstă a României are nevoie de servicii sociale, însă doar 0,23% beneficiază efectiv de astfel de servicii.

Serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice sunt insuficiente comparativ cu nevoile reale ale beneficiarilor și sunt extrem de rare în zonele rurale si orașele mici.

Sectorul serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice este în continuare subdezvoltat și subfinanțat.

Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice este mecansimul de finanțare cel mai puțin utilizat pentru susținerea serviciilor sociale, atât din perspectiva ONG-urilor cât și a autorităților locale. 

Detalii
Servicii sociale sub lupă – Interviu cu organizații partenere: Asociația Samaritenii Orăștieni
10-12-2019

Asociația Samaritenii Orăștieni are sediul în municipiul Orăștie. În incinta punctului de lucru funcționează și serviciul Centru Rezidențial pentru persoane vârstnice care acomodează un număr de 30 beneficiari, care provin atât din județul Hunedoara, cât și din județele Brașov, Timiș, Alba, Vaslui. Asociația funcționează din anul 2005 și a luat ființă la inițiativa a 16 membri fondatori, unii dintre aceștia fiind astăzi membri ai Consiliului Director. În prezent, ASO are 44 membri, 10 salariați angajați cu contract individual de muncă și 10 voluntari implicați activ, încă de la începuturi.

Dintre obiectivele noastre, menționăm: realizarea unor activități în domeniul asistenței medicale de urgență, social și al tineretului; sprijinirea unor spitale, lăcașe de cult, cămine de bătrâni, persoane cu handicap; informarea sanitară, dezvoltarea culturii, sănătății; sprijinirea sistemului de educație și formare, precum și a altor ONG-uri. 

Detalii
Europa îmbătrânește! România este pregătită? - Conferința de închidere a proiectului "Servicii sociale pentru fiecare vârstnic - pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate"
04-12-2019

Persoanele vârstnice (peste 65 de ani) reprezentau la 1 ianuarie 2018, 18% din totalul populației României (Conform INS). Dintre acestea, 212.000 de persoane (sau 6,5% dintre persoanele de 65 de ani şi peste) se confruntă cu limitări serioase sau totale, dar nu beneficiază de ajutorul familiei şi, prin urmare, au nevoie de sprijin pentru realizarea activităților lor zilnice. Estimările arată că în anul 2050, procentul populației vârstnice va ajunge la 30% din totalul populației.  

Fundația de Sprijin Comunitar împreună cu partenerii săi, Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați au organizat în data de 28 noiembrie 2019, la Hotel Parliament în București, conferința de închidere a proiectului Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii in fiecare comunitate”.

Detalii
ACCEPTĂ, PENTRU A FI ACCEPTAT!
21-11-2019

Film realizat în cadrul campaniei “Șanse egale pentru toți” care cuprinde interviuri cu inițiatorii proiectului, beneficiari și angajatori ai persoanelor din grupuri defavorizate, cu focus pe problematica discriminării și a egalității de șanse și de gen.

Prin intermediul acestuia ne dorim creșterea gradului de informare a cetățenilor privind importanța aplicării constante a principiului egalității de șanse și antidiscriminare la nivelul comunităților din care fac parte, contribuind astfel la coeziunea socială.

Totodată, ne propunem să ajutăm la dezvoltarea unei culturi a oportunităților egale și să promovăm incluziunea socială prin acțiuni care atrag atenția asupra importanței combaterii discriminării și integrarea în societate a grupurilor vulnerabile care se confruntă cu riscul marginalizării sociale.

Detalii
Servicii sociale sub lupă – Interviu cu organizații partenere: HOSPICE Casa Speranței
14-10-2019

HOSPICE Casa Speranței este o organizație nonprofit înființată în 1992 la Brașov. Fondatorul ei, Graham Perolls, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România, replicând modelul fundațiilor umanitare din Marea Britanie. Este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acet tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor dignosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite ăn centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. De asemenea, HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

 

Detalii
Comunicat de presă - Conferința de lansare a proiectului "Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!"
01-10-2019

Asociația Four Change și Fundația Crucea Alb-Galbenă Buzău au organizat Conferința de lansare a proiectului Împreună împotriva izolării vârstnicilor din România!, luni 30 septembrie 2019, la sediul Consiliului Județean Buzău.

Conferinţa planificată în preajma zilei internaționale a vârstnicului a reunit reprezentanţi ai Consiliului Județean Buzău, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, precum și reprezentanți ai autorităților locale și furnizori de servicii sociale destinate vârstnicilor.

Detalii
Broșura GHID de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice
19-09-2019

Așa cum am promis, revenim cu varianta printată a Ghid-ului de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice.

Materialul este realizat de către Fundația de Sprijin Comunitar Bacău, în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați în cadrul proiectului “Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate.

Detalii
Film - Servicii sociale pentru fiecare vârstnic
18-09-2019

Ne bucuram să vă prezentăm filmul realizat în cadrul proiectului "Servicii sociale pentru fiecare vârstnic- pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate", de partenerii nostri de la Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău.
Materialul ilustrează impactul serviciilor de îngrijire asupra vârstnicilor uitați care asteaptă o mână de ajutor.
Este atat de important sa fim prezenți și implicați în viețile batrânilor noștri!

Detalii
Servicii sociale sub lupă - Interviu cu organizații partenere: Asociatia C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti
16-09-2019

Asociatia C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti este o asociatie neguvernamentala, de intrajutorare mutuala si protectie sociala pentru persoanele varstnice, avand in prezent peste 55.000 de membri. Misiunea Asociatiei C.A.R.P. „Omenia” este ajutorarea financiara, materiala si sociala a membrilor sai, asigurarea drepturilor acestora la un trai decent si de calitate. De asemenea, asociatia promoveaza imbatranirea activa si incurajeaza participarea varstnicilor in societate ca detinatori de drepturi, cetateni si consumatori, imbatranirea intr-o mai buna stare de sanatate fizica si mentala, posibilitatea de a lucra pentru o perioada mai lunga cu mai multe facilitati de formare si conditii de munca adaptate lor, si de a se bucura de o viata demna. Mai multe detalii pe www.carp-omenia.ro.

Detalii
Instrumente pentru dialog eficient în interesul persoanelor vârstnice
09-09-2019

Cetățenii au la dispoziție o paletă largă de mijloace și instrumente pentru a purta un dialog activ cu autoritățile din localitățile lor de domiciliu sau din zona lor de interes.

În cazul persoanelor vârstnice, subiectele de maximă importanță în acest dialog sunt legate de măsurile și serviciile de securitate socială, suport și asistență de care ele pot beneficia în comunitate, așa încât să trăiască demn și să își poată păstra autonomia o perioadă cât mai lungă de timp.

Detalii
Actorii - cheie în procesul de furnizare a serviciilor de asistență și sprijin pentru persoanele vârstnice
06-09-2019

Persoanele vârstnice (beneficiari, autoreprezentanți sau organizații ale persoanelor vârstnice) – acestea sunt cele care, odată ce nevoile lor de îngrijire și sprijin devin mai complexe, trebuie să fie încurajate să solicite sprijin specializat, pentru ca gradul lor de autonomie să fie prezervat pe o durată cât mai lungă. Chiar și atunci când deteriorarea capacităților fizice sau intelectuale este mare, persoanele vârstnice trebuie să fie susținute în a comunica modul în care doresc să fie ajutate sau îngrijite. Respectul demnității persoanelor este esențial pentru buna calitate a vieții și pentru integritatea fizică și mentală a fiecăruia.

Detalii
Diferențe de gen în orientarea pentru carieră
28-08-2019

Dezvoltarea carierei este un proces desfăşurat pe parcursul întregii vieţi, prin care individul îşi defineşte şi redefineşte viaţa şi rolurile sale de muncă. Cariera implică mai mult decât opţiunea profesională din perioada adolescenţei.

Orientarea pentru carieră include cunoaşterea intereselor individuale, a abilităţilor, talentelor, aşa cum se modifică şi se dezvoltă acestea pe parcursul experienţelor educaţionale. Restrângerea acestor experienţe şi opţiuni educaţionale la activităţi specific “feminine” sau specific “masculine” determină diferenţe şi limitări din perspectiva genului în alegerea şi dezvoltarea carierei.

Detalii
Necesitatea propunerii unei politici publice în domeniul achizițiilor de servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice
28-08-2019

Provocarea demografică reprezentată de îmbătrânirea populaţiei României necesită un răspuns activ pentru abordarea nevoilor actuale ale vârstnicilor vulnerabili socio-economic, mai ales la nivel local. Această grupă de vârstă necesită o atenţie specială, având în vedere nevoia mai mare de servicii de îngrijire pe termen lung a populaţiei în vârstă. De aceea se impune construirea accelerată a unui sistem național de servicii sociale și social medicale pentru persoanele vârstnice, accesibile, de  bună calitate, unitar reglementate, disponibile pe întreg teritoriul național. Acest lucru va deveni posibil prin dezvoltarea capacității societății civile, a mediului academic și a altor parteneri sociali relevanți care să susțină și să promoveze reforma administrației publice, formulând propuneri alternative la pachetul legislativ privind achizițiile publice.

Detalii
MODELE EUROPENE DE SERVICII PENTRU PERSOANELE VÂRSTINICE: Sistemul olandez de sănătate și îngrijire
21-08-2019

Filosofia pe care este bazat sistemul olandez de sănătate este constituită din câteva principii:

- accesul la îngrijire pentru toți, serviciile sunt integrate medicale și sociale;

- solidaritatea prin asigurarea medicală (obligatorie penru toți și disponibilă tuturor);

- servicii sănătate de înaltă calitate.

Detalii
Servicii sociale sub lupă - Interviu cu organizații partenere: Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (F.D.S.S)
19-08-2019

Înfiinţată în anul 2009 ca persoană juridică de drept privat cu scop nelucrativ, neguvernamentală, Fundaţia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (F.D.S.S.) are drept scop principal susținerea, promovarea și dezvoltarea serviciilor sociale precum și a serviciilor de asistență socială de calitate. În vederea atingerii scopului statuat, fundaţia este implicată în realizarea unei game variate şi complexe de activitaţi: furnizarea serviciilor sociale la cel mai înalt nivel de calitate pentru a răspunde nevoilor sociale, precum şi celor speciale, individuale, familiale sau de grup, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii, către toate categoriile de beneficiari.

Detalii
Serviciile sociale pentru vârstnici și rolul ONG-urilor în creșterea accesului la contractarea acestui tip de servicii
12-08-2019

Îmbătrânirea demografică reprezintă un fenomen social în continuă creștere în România. Conform Institutului Național de Statistică (INS), 15.4% din populația Romaniei îl reprezintă persoane vârstnice(65+), pondere în continuă creștere. Din cei peste 3.4 Mil. vârstnici din România,35% (peste 1 Mil.) prezintă risc de sărăcie și excluziune socială, aproape dublu față de UE în ansamblu (Studi EY Romania,2015). Peste 600.000 de vârstnici au nevoie de îngrijire la domiciliu și numai 6.3% beneficiază concret de aceste servicii (Rețeaua SenioriNet).

Detalii
Ghid de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice
07-08-2019

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău, în parteneriat cu Asociația four Change și Universitatea Danubius Galați lanseaza varianta online a „Ghidul de consolidare a dialogului civic pentru intervenții eficiente în beneficiul persoanelor vârstnice”, document elaborat în cadrul proiectului “Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate.

Detalii
Comunicat de presa - Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!
12-07-2019

Asociatia Four Change impreuna cu partenerul sau Crucea Alb-Galbena Filiala Buzau anunta lansarea proiectului “Impreuna impotriva izolarii varstnicilor din Romania!” ce se adreseaza unui numar de 165 de persoane varstnice in situatii de dependenta si/sau in risc de excluziune sociala, dintre care: 120 de persoane din comuna Bradeanu (judetul Buzau), 30 de persoane din comuna Crevedia Mare si 15 persoane din comuna Cosoba (jud Giurgiu).

Timp de 26 de luni, proiectul isi propune sa faciliteze accesul la servicii socio-medicale integrate, in concordanta cu nevoile specifice ale beneficiarilor, in vederea depasirii situatiei de vulnerabilitate si imbunatatirii calitatii vietii acestora.

 

Detalii
Comunicat de presa - PROFESIONIȘTI 2020 – Conferinta finala si rezultatele proiectului
10-07-2019

Antreprenori, manageri si angajati ai departamentelor de resurse umane din regiunea de Sud Est, au beneficiat de instruire gratuita in vederea cresterii nivelului de profesionalizare.

In cadrul Conferintei finale desfasurate la Buzau (Hotel Pietroasa), Miercuri – 26 iunie 2019, Asociatia Four Change anunta rezultatele obtinute la final de proiect.

Detalii
Comunicat de presa (POCA): Masa rotunda la Bucuresti pentru prezentarea pachetului de documente privind achizitia de servicii sociale destinate persoanelor varstnice
29-05-2019

Fundatia de Sprijin Comunitar impreuna cu partenerii sai - Asociatia Four Change si Universitatea Danubius Galati - a organizat marti 28 mai 2019, incepand cu ora 13.30 la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 Bucuresti, masa rotunda cu tema „Varstnicul – o resursa sau o povara?”.

Detalii
Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate (Newsletter IANUARIE - DECEMBRIE 2019)
24-04-2019

Newsletterul aduce in atentia celor interesati, informatii despre situatia varstnicilor si preocuparile la nivel european si national privind incluziunea sociala a acestora.

Newsletterele elaborate vin ca suport in atingerea obiectivelor proiectului, care urmaresc cresterea capacitatii organizatiilor neguvernamentale care furnizeaza servicii sociale destinate persoanelor varstnice, de a formula si propune politici publice ce vizeaza stimularea contractarii sociale, in vederea dezvoltarii de servicii sociale pentru vârstnici in fiecare comunitate din România.

Detalii
Workshop "Surse de finanțare pentru IMM-uri" la Brăila, 8 aprilie 2019
10-04-2019

În cadrul proiectului PROFESIONIȘTI 2020 am organizat la Brăila, luni - 8 aprilie 2019 (la Hotel Saint Germanin), un nou eveniment gratuit de business, dedicat managerilor si antreprenorilor.

În sala au fost prezente 20 de persoane interesate să afle mai multe informații despre succesul în afaceri și surse de finanțare.

Detalii
Comunicat de presa - POCA - 75 de reprezentanți ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice instruiți în domeniul achizițiilor publice
07-03-2019

În cadrul proiectului Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate”, Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați au organizat în perioada ianuarie-martie 2019, cursul gratuit Achizițiile publice și serviciile sociale.

Cursul s-a adresat reprezentanților ONG-uri furnizoare de servicii sociale pentru persoanele vârstnice, interesate să achiziționeze astfel de servicii de la autoritățile locale și să formuleze propuneri complementare aferente legislației, care reglementează achizițiile de servicii sociale în scopul dezvoltării de servicii sociale la nivel local.

Detalii
Newsletter august - decembrie 2018: Noutati si informatii – proiect POCA
18-01-2019

 

Realizat in perioada de implementare a proiectului Servicii sociale pentru fiecare varstnic - pachet de achizitii de servicii in fiecare comunitate, implementat de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau in parteneriat cu Asociatia Four Change si Universitatea Danubius Galati, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020.

 

Detalii
Europa îmbătrânește! Europa este pregătită?
14-01-2019

 

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Asociația Four Change și Universitatea Danubius Galați au lansat, la sfârșitul lunii noiembrie, ”Analiza privind situația achizițiilor de servicii sociale dedicate persoanelor vârstnice”, document elaborat în cadrul proiectului ”Servicii sociale pentru fiecare vârstnic – pachet de achiziții de servicii în fiecare comunitate” .

 

Detalii
Comunicat de presa - PROFESIONIȘTI 2020 – pachet complet de servicii dedicate managerilor și antreprenorilor din Regiunea de SE
24-10-2018

Asociația Four Change a organizat vineri, 19 octombrie 2018, în sala de conferințe a Hotelului Solar din Focșani primul eveniment local din județul Vrancea, întâlnire desfășurată în cadrul campaniei de promovare și conștientizare aferentă proiectului „Profesionişti 2020”.

Proiectul menționat este implementat de Asociația Four Change și se derulează pe parcursul a 12 luni, în perioada mai 2018 – aprilie 2019. 

Detalii
Bunicii din comuna Cosoba au nevoie de ajutorul nostru!
06-12-2017

La aproape 70 de ani, Tanti Vasilica traieste intr-o camera de 6 metri patrati din comuna Cosoba, judetul Girugiu. Ea nu are frigider sau toaleta si se incalzeste cu un godin care i-a innegrit peretii de la fum. Doar cartile ii tin companie si o ajuta sa treaca zilele mai usor.

Detalii
Informatii, noutati, aspecte utile – 18 luni de la finalizarea proiectului
11-08-2017

Realizat în cadrul perioadei de post-implementare a proiectului Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre modalitatile de promovare a unei afaceri prin intermediul aplicatiilor Google, caracteristicile marketingului specific serviciilor, metode de comunicare interna prin intermediul memo-urilor, locurile de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES, informatii despre activitatile derulate in cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului, precum si rezultate atinse. 

Detalii
Newsletter - Noutati, sfaturi si informatii interesante
27-07-2017

Realizat în cadrul perioadei de post-implementare a proiectului Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabilă a comunității din Regiunea Sud Munteania implementat de Fundația Estuar în parteneriat cu Asociația Four Change și RD Global Project Consulting, newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre cum sa depasesti dezavantajul lipsei de experienta la interviu, despre portalul posturilor de munca vacante in Administratia Publica din Romania, cum sa negociezi salariul la angajare, locuri de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES precum și alte informații utile pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă sau interesați de piața forței de muncă din România. 

Detalii
Echipa Butonul Rosu a organizat seminarul “Inovatie si tehnologie in sistemul de ingrijiri la domiciliu”
14-06-2017

Prin proiectul Butonul Roşu, Fundația Crucea Alb Galbenă România, Asociația Four Change, Fundația Crucea Alb Galbenă Buzău și Fundația Crucea Alb Galbenă Constanța au adus în România un sistem inovativ de teleasistență destinat persoanelor vârstnice. Sistemul a fost testat în regiunile București-Ilfov, Giurgiu, Constanța și Buzău.

Pentru a ne asigura că impactul proiectului şi modelul de teleasistenţă pentru vârstnici vor fi preluate şi susţinute de specialişti, organizaţii şi autorităţi, am organizat pe 9 iunie, la Constanţaseminarul “BUTONUL ROȘU – Inovație și tehnologie în sistemul de îngrijiri la domiciliu”.

Detalii
Bloggerul Cristian Florea promoveaza Butonul Rosu
08-06-2017

La finalul lunii mai, bloggerul Cristian Florea a scris un articol despre proiectul Butonul Roşu, special pentru cititorii lui: “Despre Butonul Roșu și cei 200 de bătrâni care au acum o viață mai liniștită“.  Vă invităm să îl citiţi mai jos sau, în varianta originală, pe cristianflorea.ro.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 4
18-05-2017

Doamna Maria G. are 90 “şi ceva de ani, locuieşte singură în Bucureşti şi a lucrat 37 de ani la APACA. Deşi nu suferă de vreo boală, din cauza vârstei nu a mai ieşit din casă de doi ani şi nu se poate descurca fără ajutor. Aici, intervine echipa Butonul Roşucare, pe lângă brăţara cu buton de panică şi telefonul mobil, îi oferă doamnei Maria îngrijiri la domiciliu, analize periodice şi confort psihic.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 3
10-05-2017

Articolele din seria “Viaţa cu Butonul Roşu” vă prezintă poveştile de viaţă ale persoanelor care folosesc kit-ul de urgenţă şi serviciile sociomedicale oferite de proiectul Butonul Roşu. În acest episod, vă aducem în atenţie situaţia Elenei V.

Detalii
Ce au in comun pacientii programului Butonul Rosu?
29-04-2017

Pentru unele dintre cele 200 de persoane vârstnice înscrise în programul Butonul Roşu, dificultăţile sunt foarte mari: dependenţă de oxigen, obezitate, mobilitate redusă. Totuşi, ele ne demonstrează în fiecare zi că o stare de spirit bună te ajută să treci peste orice greutăţi îţi aduce viaţa.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 2
20-04-2017

Seria de articole “Viaţa cu Butonul Roşu” surprinde frânturi din vieţile beneficiarilor programului Butonul Roşu şi prezintă impactul pe care acesta îl are asupra lor.

În Episodul 1 aţi aflat povestea doamnei N. Lucia, din Bucureşti. Astăzi, vă invităm să citiţi despre o doamnă curajoasă din Buzău, care a are o viaţă cu multe provocări: Eliza G.

Detalii
Viata cu Butonul Rosu - Episodul 1
05-04-2017

Proiectul Butonul Roşu ajută 200 de vârstnici din Bucureşti, Buzău, Constanţa şi Giurgiu să aibă o viaţă mai bună, prin telemedicină şi îngrijiri la domiciliu. Poveştile de viaţă ale persoanelor care beneficiază de Butonul Roşu sunt impresionante şi ne arată cum putem ajuta mai mult şi mai bine. În seria de articole “Viaţa cu Butonul Roşu” vom surprinde frânturi din vieţile beneficiarilor programului Butonul Roşu şi vom prezenta impactul pe care acesta l-a avut asupra lor.

Detalii
Pentru 14 vârstnici din comuna Cosoba, astăzi este “ziua în care vin fetele”
22-12-2016

Pentru tanti Sanda, nea’ Ionel, tanti Stanca şi alţi 11 vârstnici din localitatea Cosoba, Judeţul Giurgiu, astăzi este “ziua în care vin fetele”: Mariana (asistenta medicală), Ramona (îngrijitoarea la domiciliu), Ileana (asistenta socială), Aurelia, Diana şi Rodica (de la Asociaţia Four Change). 

Detalii
Persoanele varstnice din mediul rural merita sansa la o batranete decenta
05-12-2016

Tanti Sanda are 90 de ani si locuieste singura in Cosoba, comuna aflata la granita dintre judetele Giurgiu si Ilfov. Este vaduva de multi ani, nu are copii si cel mai greu ii este iarna, cand trebuie sa taie lemne sau sa faca poteca prin zapada. Cand am cunoscut-o, singurii companioni ii erau aparatul de radio si un cocos batran care o urma peste tot cand iesea din casa. Stie ca are tensiune mare,  dar la medicul de familie ajunge greu pentru ca ii este greu sa mearga pe jos atata drum.

Detalii
COMUNICAT DE PRESĂ - Asociația Four Change lansează serviciul “Niciun vârstnic singur la țară” - primul serviciu de îngrijiri la domiciliu din judeţul Giurgiu
22-11-2016

20 de vârstnici în dificultate din comuna Cosoba care trăiesc singuri sau care se confruntă cu o problemă medicală sau socială vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu 

Începând cu luna septembrie 2016, Asociaţia Four Change cu sprijinul Primăriei Cosoba lansează serviciul “Niciun vârstnic singur la ţară”, primul serviciu de îngrijire la domiciliu din mediul rural din judeţul Giurgiu.

Detalii
Newsletter - Un an de la finalizarea proiectului – rezultate si activitati!
14-10-2016

Realizat în cadrul perioada de post-implementare a proiectului Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil implementat de Consiliul Judetean Buzau in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, RD Global Project Consulting SRL, Consiliul Judetean Mures, Tecseo SRL si SC Dechiro Consulting SRL , newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre care sunt pasii si ce trebuie sa stii in momentul in care te hotarasti sa infiintezi un PFA sau un SRL-D, cum sa realizezi un Comunicat de presa corect, locurile de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES, precum si informatii despre afacerile infiintate in cadrul concursului cu premii „Sunt antreprenor!” 

Detalii
Primul bilant al sistemului unic de teleasistenta al proiectului "Butonul Rosu - Servicii integrate de ingrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenta"
07-10-2016

Miercuri, 5 octombrie 2016, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, s-a intalnit cu ambasadorul  Belgiei in Romania,  Thomas Baekelandt, care a participat la  Seminarul regional „ Butonul Rosu - Inovatie si tehnologie in sistemul de ingrijiri la domiciliu”, organizat de  Crucea Alb-Galbena  cu sprijinul  Consiliului Judetean Buzau . Autoritatea locala buzoiana sustine proiectul de monitorizare prin teleasistenta dezvoltat de  Fundatia Crucea Alb-Galbena Romania  prin filialele din  Bucuresti, Buzau, Ilfov si Constanta,  in parteneriat cu  Asociatia Four Change, co-finantat  printr-un grant din partea  Elvetiei,  prin intermediul  Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Detalii
Newsletter - 9 luni de la finalizarea proiectului Antreprenoriat rural
12-06-2016

Realizat în cadrul perioada de post-implementare a proiectului Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabilă a comunității din Regiunea Sud Munteania implementat de Fundația Estuar în parteneriat cu Asociația Four Change și RD Global Project Consulting, newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre ce e bine să iei în calcul atunci când aplici pentru un loc de muncă, informatii privind serviciile de preconcediere, ce poate sa faca o persoana atunci cand angajatorul se afla in situatia de insolventa, precum si alte informatii.

Detalii
1 iunie – Concursuri si bucurie pe chipurile copiilor din Comuna Cosoba , Judetul Giurgiu
02-06-2016

1 iunie a fost un prilej de bucurie pentru cei 390 de copii din localitatea Cosoba, judetul Giurgiu, care cu mic si mare au participat la activitatile si concursurile organizate special pentru ei de catre Scoala Generala din localitate.

Detalii
Newsletter - 6 luni de la implementarea proiectului
26-05-2016

Realizat în cadrul perioada de post-implementare a proiectului Program de interventii integrate pentru someri – certitudinea unui viitor durabil implementat de Consiliul Judetean Buzau in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, RD Global Project Consulting SRL, Consiliul Judetean Mures, Tecseo SRL si SC Dechiro Consulting SRL , newsletter-ul de față aduce în atenția tuturor celor interesați informații utile despre care sunt pasii si ce trebuie sa stii in momentul in care angajezi pe cineva la tine in firma, care sunt pasii de infiintare a unei entitati juridice, locuri de muncă disponibile la nivelul Uniunii Europene prin intermediul rețelei EURES  .

Detalii
Comunicat de Presa - Serviciile de ingrijire la domiciliu dedicate persoanelor varstnice, intre nevoia reala si decizia politica
21-04-2016

Asociatia Caritas Alba Iulia – Asistenta Medicala si Sociala, in parteneriat cu Asociatia Four Change, anunta rezultatele proiectului „Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014 in cadrul Fondului ONG in Romania.

Detalii
Nevoile sociale pot deveni o prioritate pentru agenda publica si politica a autoritatilor locale
13-04-2016

In perioada 23 Martie - 8 Aprilie 2016, reprezentanti ai autoritatilor locale din 15 comunitati rurale si urbane din judetele Giurgiu, Calarasi si Buzau au participat la programul de formare DEVOLTAREA SERVICIILOR DE INGRIJIRE PENTRU VARSTNICI. In cele 15 comunitati selectate nu exista niciun serviciu de ingrijire la domiciliu pentru varstnici. Prin acest program s-a urmarit cresterea capacitatii autoritatilor locale de a planifica, dezvolta si implementa servicii de ingrijire la domiciliu pentru varstnici

Detalii
SenioriNet, de la retea informala la Federatia Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu din Romania
24-03-2016

Reprezentantii membrilor retelei SenioriNet, impreuna cu Comitetul de Coordonare s-au intalnit in perioada 16 – 18 martie 2016, la Sumuleu Ciuc, pentru a decide formalizarea SenioriNet– retea ONG de servicii dedicate vârstnicilor.

Detalii
Servicii sociale vs. infrastructura, dilema autoritatilor din mediul rural
23-02-2016

Comuna Chiliile se afla la 49 de km de Buzau, la capatul unui drum de pamant de peste 15 km.   Cele 500 de suflete ale comunei sunt raspandite in sapte sate rasfirate in Masivul Ivanetu din Muntii Buzaului. Mai mult de jumatate din populatia comunei a implinit varsta de 65 de ani. Primavara cand apele se revarsa comuna ramane izolata.

Detalii
Egalitatea de sanse in randul femeilor din Romania
16-12-2015

România s-a angajat să respecte drepturile fundamentale privind nediscriminarea şi egalitatea de şanse pentru toţi. Egalitatea de şanse vizează combaterea stereotipurilor şi rolurilor atribuite femeilor indiferent de etnie, religie, dizabilităţi, vârstă şi orientare sexuală.

Detalii
Cursuri de formare și instruire pentru profesioniști și aparţinători ai bolnavilor de Alzheimer
15-12-2015

În cadrul proiectului Dezvoltam reţele interegionale pentru acces crescut la servicii sociale în Romȃnia se organizează cursuri de instruire și pregătire a celor care intră în contact cu bolnavi suferind de demenţă.

Detalii
Leadeship feminin
11-12-2015

Cum să definim cât mai simplu noţiunea de leadership? Criteriile dominante nu sunt ele încă, în mare parte, de natură masculină?

Leadership-ul este înainte de orice, capacitatea de a ispiti oamenii pentru a urca la bord cu tine și este foarte mult legat de ceea ce inspiră persoana liderului.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA -Peste 840 de persoane au beneficiat de cursuri de calificare
08-12-2015

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 împreună cu partenerii săi Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL și Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău anunţă rezultatele proiectului „ȘANSA – Sprijin pentru autocunoaștere și autodepășire a situaţiei de vulnerabilitate”, ID 142962.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din București
07-12-2015

În luna decembrie 2015, la București,  a avut loc seminarul de implicare civică și conduită responsabilă în societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat în cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Responsabilitatea socială reinventează strategia de marketing
04-12-2015

Termenul de CSR (Corporate Social Responsibility) a devenit tot mai popular în ultimii ani, ușor-ușor făcându-și loc și în strategiile de dezvoltare ale companiilor mai mici. Ne îndreptăm către un simplu SR (Social Responsibility). Precum multe alte schimbări din strategiile de marketing și PR ale ultimilor ani, acest fapt se datorează atât globalizării, cât și a creșterii puterii socialului o dată cu facilitarea comunicării la nivel global (Web – Rețele Sociale).

Detalii
50 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ONG-urilor din Galati au identificat provocari si solutii ale sistemului de asistenta sociala
02-12-2015

50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-uri din Galati au participat miercuri, 25 noiembrie 2015, in incinta Hotelului Vega din Galati, la Întâlnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”.

 

Detalii
COMUNICAT DE PRESA – Peste 1000 de femei au beneficiat de cursuri de calificare si formare profesionala
27-11-2015

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 impreuna cu partenerii sai Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL anunţă rezultatele proiectului „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”, ID 125842.

Detalii
Fii schimbarea in comunitatea ta – seminar pentru persoane vulnerabile din Bucuresti
24-11-2015

In luna noiembrie 2015, la Bucuresti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Cultura antreprenoriala in Romania
24-11-2015

Formarea unei culturi antreprenoriale, bazatӑ pe valori specifice societӑṭii democratice, libertatea şi libera iniţiativӑ, munca şi respectul pentru rezultatele ei, recunoaṣterea meritelor, egalitatea de şanse ṣi accesul egal la oportunitӑṭi, constituie o necesitate şi o prioritate pentru România.

Detalii
Serviciile de ingrijire la domiciliu au nevoie de finantare de la bugetul de stat
23-11-2015

In luna noiembrie 2015, in cadrul proiectului ”Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, reprezentantii Asociatiei Four Change au sustinut intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale din judetul Valcea. Prin realizarea acestor intrevederi s-a urmarit cresterea nivelului de constientizare privind necesitatea de a dezvolta servicii sociale, in special ingrijirea la domiciliu pentru batrani si persoane adulte aflate in situatii de incapacitatea fizica.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA – Peste 900 de femei au beneficiat de cursuri de calificare profesionala in meseria de infirmier
20-11-2015

Fundatia Caritas Alba Iulia impreuna cu partenerii sai Asociatia Four Change si Centrul Diecezan Caritas Iasi anunţă rezultatele proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”, ID 127320.

 

Detalii
Sa cunoastem animalele de la tara: mini-proiect in comunitate
18-11-2015

Proorocu Elena este una dintre castigatoarele concursului cu premii “Comunitatea se schimba prin tine”.

„Sunt multe de facut pentru comunitate, dar eu as vrea sa merg cu un grup de 10 copii cu probleme la o ferma in apropierea Bucurestiului. E important sa se familiarizeze cu activitatile de la ferma. Unii dintre ei nu stiu ce animale sunt in gospodarie, cu ce se hranesc. Vom face si plimbare cu caruta, iar la final vor servi o masa cu preparate traditionale.”

Detalii
50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ONG-urilor din Bacau au identificat soluţii pentru îmbunătăţirea situatiei grupurilor vulnerabile
16-11-2015

50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-uri din Bacau au participat vineri, 13 noiembrie 2015, la Hotel Dumbrava din Bacau la Întâlnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”.

Detalii
Contractul de munca - clauze esentiale
11-11-2015

Semnarea unui contract de muncă reprezintă, în cele mai multe dintre cazuri, un motiv de bucurie și sărbătoare; este un moment care reprezintă cheia de trecere către locul de muncă dorit și realizările mult așteptate; este un document care întruchipează speranța unui viitor profesional dar și personal mai bun.

Detalii
Intalnire cu beneficiarii SANSA, la Bacau
10-11-2015

Reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit, la Bacau, cu o parte dintre beneficiarii proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Intalnirea a avut ca scop sa ofere informatii despre lansarea concursului cu premii Comunitatea se schimba prin tine, ce vizeaza premierea celor mai bune proiecte comunitare.

Detalii
Follow-up Conferinta Transforma-ti viata: eveniment pentru femei motivate
09-11-2015

Joi, 5 noiembrie 2015, la Hotel Capital Plaza in Bucuresti a avut loc conferinta cu tema Transformă-ţi viaţa: eveniment pentru femei motivate. Aceasta a fost organizata de catre Asociația Four Change în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 in cadrul proiectului ”EVA – Evoluție Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii”.

Detalii
INTALNIRE DE LUCRU „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”, Bacau 2015
09-11-2015

Fundatia de Sprijin Comunitar impreuna cu Asociatia Four Change organizeaza, vineri 13 noiembrie 2015,  Intalnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”.

Detalii
Transformă-ţi viaţa: eveniment pentru femei motivate
03-11-2015

Eşti o femeie de carieră?

Eşti preocupată de găsirea echilibrului între viaţa de familie şi munca ta?

Vrei să afli cum o femeie de carieră poate avea totul – Dragoste şi Succes?

Detalii
Beneficiarii SANSA si povestile lor de viata – Partea a 2-a
03-11-2015

In luna octombrie 2015, reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit cu o parte dintre beneficiarii proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Ne-am propus, pe de o parte, sa oferim informatii celor prezenti despre Concursul cu premii “Comunitatea se schimba prin tine”, iar pe de alta parte sa cunoastem beneficiarii proiectului.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA - 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ONG-urilor din Bucureşti au identificat soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii persoanelor vulnerabile
29-10-2015

50 de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ONG-uri din Bucureşti au participat miercuri, 28 octombrie 2015, la Hotel Capital Plaza-Bucuresti la Întâlnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hârtie vs nevoi reale”.

 

Detalii
Aplică la un job cu un dosar de candidatură complet
27-10-2015

Nu de puține ori se întâmplă ca persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să transmită numeroase aplicații fără ca măcar să fie invitate la un prim interviu de angajare. Acest lucru se poate întâmpla din multiple cauze însă, dacă excludem posibilitatea unei incompatibilități sau a lipsei totale de experiență cerută de angajator, unul dintre motivele principale poate fi chiar faptul că nu ați fost suficient de convingători sau că nu ați prezentat într-o manieră corespunzătoare informațiile necesare.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din Bacau
26-10-2015

In luna octombrie 2015, la Bacau,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Munca trebuie sa fie respectata, apreciata si remunerata corect
26-10-2015

Martonca Nicoleta este asistent medical principal, are 36 de ani si locuieste in Sabaoani-Roman. A fost prezenta la intalnirea de Planificare Strategica ANI din august 2015, la Mamaia, in calitate de membru al Asociatiei Nationale a Infirmierelor.

Detalii
Beneficiarii SANSA si povestile lor de viata
22-10-2015

In luna octombrie 2015, reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit cu o serie de beneficiari ai proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Ne-am propus, pe de o parte, sa oferim informatii celor prezenti despre Concursul cu premii “Comunitatea se schimba prin tine”, iar pe de alta parte sa cunoastem beneficiarii proiectului.

Detalii
Leadership feminin într-o lume în schimbare
22-10-2015

Pentru femeile lider este importantă conştientizarea provocărilor la care sunt expuse şi sprijinirea lor în a identifica soluţii adaptate care să le permită valorificarea propriului potenţial mental şi emoţional pentru depăşirea obstacolelor. Odată ce femeile recunosc efectele psihologice subtile şi ambivalente adânc înrădăcinate în stereotipurile de gen, care persistă deopotrivă în organizaţii şi în societate în ansamblu, nu se mai identifică în postura de victimă şi acţionează eficient în această nouă lume, care cere un nou tip de lideri, capabili să promoveze diversitatea de gen şi egalitatea în asumarea responsabilităţilor şi satisfacţiilor leadershipului.

Detalii
Lista castigatorilor concursului cu premii “COMUNITATEA SE SCHIMBA PRIN TINE”
21-10-2015

Au fost desemnati castigatorii concursului cu premii „COMUNITATEA SE SCHIMBA PRIN TINE” desfasurat in cadrul proiectului SANSA- Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA Intalnire de lucru: „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”, Bucuresti 2015
19-10-2015

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 impreuna cu Asociatia Four Change organizeaza intalnirea de lucru „Grupuri vulnerabile – nevoi pe hartie vs nevoi reale”.

Detalii
Arata ca esti candidatul ideal!
16-10-2015

Vă aflați în căutarea unui loc de muncă, ați aplicat pentru locul de muncă dorit și sunteți chemat(ă) la un prim interviu de angajare. Acesta este momentul dumneavoastră, șansa de a demonstra ce știți să faceți și cine sunteți cu adevărat.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din Braila
14-10-2015

In luna octombrie 2015, la Braila,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

 

Detalii
Succesul in afaceri presupune…
13-10-2015

Cea mai importanta resursa a afacerii tale si cea care face posibil succesul acesteia esti TU. De la tine porneste totul. TU esti caramida de la baza piramidei, elementul primordial care face totul posibil. De la tine porneste ideea, conceptul, strategia, alegerea echipei; TU esti rotita care pune in miscare intregul mecanism.

Detalii
Intalnire cu beneficiarii SANSA, in Galati
12-10-2015

Miercuri, 7 octombrie 2015, reprezentantii Asociatiei Four Change au sustinut intalniri cu beneficiarii proiectului SANSA-Sprijin pentru autocunoastere si autodepasirea situatiei de vulnerabilitate – POSDRU/165/6.2/S/142962, absolventi ai cursului de tehnician maseur la Galati.

Detalii
Motivatie-Inventivitare-Rabdare
12-10-2015

Madalina Palie este din Husi, are 30 de ani si lucreaza ca ingrijitor batrani la domiciliu. Este una dintre participantele la cursul de calificare in meseria de infirmier si totodata, membra a ANI – Asociatia Nationala a Infirmierelor.

Detalii
La Odorheiul Secuiesc a fost lansat primul serviciu din Romania dedicat exclusiv persoanelor varstnice afectate de dementa
08-10-2015

In luna martie 2015, odata cu cu lansarea proiectului Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania, in Municipiul Odorheiu Secuiesc a fost demarata infiintarea primului serviciu de ingrijire si asistenta permanenta pentru persoane varstnice afectate de dementa.

Detalii
Seminar SA DAM SPERANTA VIITORULUI-Acces pentru servicii de ingrijire pentru toti varstnicii
07-10-2015

Marti, 6 octombrie 2015, la Consiliul Judetean Buzau, a avut loc seminarul SA DAM SPERANTA VIITORULUI-Acces pentru servicii de ingrijire pentru toti varstnicii.

Detalii
O noua intalnire cu beneficiarii SANSA, in Bucuresti
05-10-2015

Vineri, 2 octombrie 2015, in incinta Complexului de Servicii Sociale ,,Floare Roşie” (DGASPC), reprezentantii Asociatiei Four Change au organizat o intalnire cu o parte din beneficiarii proiectului SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

Detalii
Vorba dulce, mult aduce
30-09-2015

Capraru Andreea are 25 de ani si locuieste in Husi. Este una dintre participantele la cursul de calificare in meseria de infirmier si, in acelasi timp, membra a ANI – Asociatia Nationala a Infirmierelor. A facut Scoala post-liceala cu specializarea asistent de farmacie, dar este pasionata si de domeniul de ingrijire corporala si infrumusetare.

Detalii
Inteligenţă emoţională şi business
30-09-2015

Este poate general acceptat că femeile sunt mai emoţionale şi s-a dovedit că partea sensibilă este mai bine dezvoltată (organic vorbind) la femei. Apoi, odată cu maturizarea ajung să fie cultivate chiar aceste diferenţe genetice, de structură, accentuate prin modul de creştere, de educaţie, prin intermediul societăţii. Poate că dacă am trăi în pădure am fi în egală măsura obligaţi să mergem după lemne, să facem focul, să ne construim un acoperiş – şi atunci nu ar mai exista diferenţe de gen. Deşi trupul robust al unui bărbat nu va putea concura decât în puţine situaţii cu cel al femeii (poate după antrenamente şi doar în anumite situaţii de efort fizic).

Detalii
Seminar de Planificare strategica in cadrul EVANetwork
29-09-2015

In urma constientizarii problemelor discriminarii de gen si a dorintei de a fi alaturi de femeile din Romania pentru a le facilita accesul pe piata muncii si in mediul de afaceri, pentru a beneficia de drepturi egale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb-Galbena, SC GREEN TEAM ACTUAL SRL, Centrul de Consultanta si Studii Europene, Fundatia de Sprijin Comunitar au creat proiectul EVA-Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii. In cadrul proiectului, a luat nastere comunitatea EVANetwork, prima retea interprofesionala a femeilor antreprenor din Romania.

Detalii
A inceput cursul de Manager de Proiect pentru doamnele din regiunea Bucuresti-Ilfov
25-09-2015

Marti, 15 septembrie 2015, a inceput un nou curs de formare profesionala organizat in cadrul proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii.

Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupaţia de Manager de proiect.

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” – seminar pentru persoanele vulnerabile din Odobesti
25-09-2015

In perioada 16-17 septembrie 2015, la Odobesti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”. 

Detalii
Atribute feminine care influenţează spiritul antreprenorial sau managementul la feminin
24-09-2015

Să fii femeie antreprenor într-o societate cu tradiţie patriarhală seculară, în vremuri de dinamică economică crescută şi într-un mediu concurenţial acerb, patronat preponderent de bărbaţi, este o continuă provocare. O provocare căreia, poate femeile îi răspund cel mai bine, prin prisma firii lor luptătoare moştenite de la zeiţa Artemis.

Detalii
Lansarea concursului de premii „COMUNITATEA SE SCHIMBA PRIN TINE”
22-09-2015

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Four Change, Centrul de Consultanta si Studii Europene si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau implementeaza proiectul SANSA – Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate POSDRU/165/6.2/S/142962.

In cadrul proiectului lansam concursul cu premii Comunitatea se schimba prin tine, ce vizeaza premierea celor mai bune proiecte comunitare.

Detalii
Comunicat de presă – Şanse egale din domeniul social şi sănătate
21-09-2015

Astăzi, 21 septembrie 2015, la Sala de conferinţa Jakab Antal, din Miercurea Ciuc, a avut loc seminarul regional “Şanse egale din domeniul social şi sănătate”.

Detalii
Pozitia de infirmiera nu poate fi suplinita
15-09-2015

In cadrul intalnirii de Planificare Strategica a ANI (Asociatia Nationala a Infirmierelor) organizata in perioda 21-23 august la Mamaia, am stat de vorba cu beneficari ai cursului de calificare in meseria de infirmier.

Bolea Angela are 28 de ani, este din Husi si lucreaza ca asistent social in cadrul Caritas Iasi. Are o personalitate calda si prietenoasa, este deschisa si optimista.

Detalii
MODESIGN – Din pasiune pentru frumos
14-09-2015

Delia Gavriliu a sustinut cursul de competente antreprenoriale la Galati, in octombrie 2014. Pasionata de design vestimentar, a realizat unul dintre cele 5 planurile de afaceri castigatoare ale unui premiu in bani.

In viziunea ei, hotararea de a incepe o afacere vine cateodata din inspiratie si alterori din nevoie.

Detalii
PlaYouth – joaca si bucurie in educatie
10-09-2015

Ana Bacioi este beneficiar al cursului de competente antreprenoriale organizat la Bucuresti in perioada 14-30 octombrie 2014. Proiectul pe care-l demareaza –PlaYouth-este si acela cu al carui plan de afaceri a reusit sa castige unul dintre cele 5 premii in bani, acordate in cadrul „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”. Pasionata de lucrul cu copii, pune mare pret pe invatare continua si crede ca cel mai mare succes este sa te identifici cu ceea ce faci in fiecare zi.

Detalii
COMUNICAT DE PRESA – Peste 450 de persoane din mediul rural din Judeţul Giurgiu au beneficiat de programe de informare, consiliere şi formare profesională
09-09-2015

Astazi, 9 septembrie 2015, la Consiliul Judetean Giurgiu, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului ”Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia”.

Detalii
Servicii de ingrijire la domiciliu – o necesitate iminenta
08-09-2015

In perioada septembrie 2015, in cadrul proiectului ”Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, reprezentantii Asociatiei Four Change au sustinut intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale din judetul Buzau. Acestea au avut ca scop prezentarea proiectului si cresterea nivelului de constientizare privind necesitatea de a dezvolta servicii sociale, cu precadere ingrijirea la domiciliu pentru batrani si persoane adulte aflate in situatii de incapacitatea fizica.

Detalii
Lista finala a castigatorilor in cadrul concursului “Construim afaceri durabile pentru viitor”
07-09-2015

In urma evaluarilor realizate de comisia de evaluare in cadrul concursului cu premii “Construim afaceri durabile pentru viitor” si afisarii rezultatelor au fost primite 2 contestatii din partea doamnei Anton Mariana (locul 11) si a domnului Borcan Valeriu (locul 13).

Detalii
EuroDance School – un nou concept pe piața de business din România
03-09-2015

Pentru a intra cu un concept nou pe piața de business din România îți trebuie o doză bună de curaj, o doza de pasiune, o doză de convingere și o oportunitate care să îți de elanul, încrederea și sprijinul de care ai nevoie la începutul unui drum nou.

O astfel de oportunitate o reprezintă pentru Ioana Pană câștigarea unuia dintre cele 10 premii în valoare de 9000 de lei acordate în cadrul competiției cu premii „Creștem afaceri pentru sate mai bogate – premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri” derulată în cadrul proiectului „Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia”.

Detalii
Cel mai mult mi-a placut cursul de kinaesthetics
03-09-2015

Marcela Jiga este una dintre participantele la cursul de calificare in meseria de infirmier in cadrul proiectului Calificarea femeilor in meseria de infirmier: o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate. Fiind prezenta la intalniriea de Planificare Strategica ANI (21-23 august 2015), am rugat-o sa ne impartaseasca impresii despre curs si sa ne povesteasca de ce a ales o meserie in domeniul serviciilor medicale.

Detalii
Castigatorii concursului “Construim afaceri durabile pentru viitor”
03-09-2015

Au fost desemnati cei 17 caştigători ai celor mai bune planuri de afaceri, care vor participa în vizita de studiu organizată în Italia de catre Partenerul 5 Tecseo SRL. De asemenea, 10 din cei 17 beneficiari selectati vor intra in posesia unui premiu de 10.000 Ron, cu taxele incluse.

Detalii
Mademoiselle Lara te provoacă să fii șic! Interviu Laura Ducu
02-09-2015

Laura Ducu a participat la cursul de competente antreprenoriale sustinut in Bucuresti, in octombrie 2014. Planul de afaceri propus de ea a reusit sa o situeze printre cei 5 castigatori ai unui premiu consistent, in bani. Premiul este menit sa sprijine afacerea pe care ea doreste s-o vada inflorind. Pasionata de accesorii hand-made si constienta de importanta responsabilitatii sociale, isi doreste sa faca lumea un loc mai bun.

Detalii
Relansam concursul cu premii: “Construim afaceri durabile pentru viitor”
02-09-2015

Pentru a desemna cele 9 persoane care vor ocupa locurile disponibile în vizita de studiu organizată în Italia, Asociatia Four Change relanseaza concursul Construim afaceri durabile pentru viitor – Sesiunea a II- a. Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului „Program de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Detalii
Pink Berry Consulting – o afacere pentru sate mai bogate
01-09-2015

După 20 de ani experiență în administrarea propriei gospodării, doamna Ciorica Veronica a îndrăznit, în urma participării la cursul de antreprenoriat derulat în cadrul proiectului „Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabila a comunitatii din regiunea Sud Muntenia”, să viseze la propria afacere și să creeze, la rândul ei, locuri de muncă pentru alte persoane.

Astfel, elaborarea unui plan de afaceri și înscrierea lui în compeția cu premii „Creștem afaceri pentru sate mai bogate – premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri” a venit ca un pas firesc pe care doamna Ciorica Veronica l-a făcut.

Detalii
Anunț selecție participante curs Manager de proiect – EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii
31-08-2015

Asociația Four Change anunță lansarea procedurii de selecție pentru participantele la cursul de formare Manager de proiect” organizat în cadrul  proiectului ” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, proiect co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Detalii
Am vrut sa invat sa fac bine
31-08-2015

In cadrul intalnirii de Planificare Strategica ANI, din perioada 21-23 august 2015, am stat de vorba cu o parte dintre beneficiarele care urmeaza cursurile de calificare in meseria de infirmier in cadrul proiectului „Calificarea femeilor in meseria de infirmier: o sansa pentru servicii medicale si sociale de calitate”.

Membra a Asociatiei Nationale a Infirmierelor, Barabas Iren, in varsta de 47 ani, este infirmiera la Spitalul judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc. Deschisa si binevoitoare a fost de acord sa ne impartaseasca din experienta ca si angajat, dar si ca beneficiar al cursului.

Detalii
Training de calitate pentru cetateni straini. Interviu cu Botezatu Gabriela
27-08-2015

Gabriela Botezatu, participanta la cursul de competente antreprenoriale organizat la Bucuresti, in luna octombrie 2014 (sustinut in cadrul proiectului EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii), ...

Detalii
A II-a Intalnire de planificare strategica a Asociatiei Nationale a Infirmierelor
25-08-2015

In perioada 21-23 august 2015, la Mamaia-Hotel Mercur a avut loc ce-a de-a doua intalnire a Asociatiei Nationale a Infirmierelor. Evenimentul si-a propus pe de o parte, trecerea in revista a misiunii, viziunii si valoril...

Detalii
Mierea – elixirul tineretii! Interviu cu Bertea Mariana
20-08-2015

In luna mai 2015, Bertea Mariana a participat la unul dintre cursurile de competente antreprenoriale sustinute in cadrul proiectului EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii, organizat la Bacau....

Detalii
INNOVO – povestea unei schimbări și a aspirațiilor devenite realitate
19-08-2015

A participat la cursurile de antreprenoriat și contabilitate derulate în cadrul proiectului „Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabilă a comunității din regiunea Sud Muntenia”, a beneficiat mai apoi de consultanță...

Detalii
Varstnicii din mediul rural au dreptul de servicii de ingrijire la domiciliu
14-08-2015

În luna august 2015, in cadrul proiectului ”Dezvoltam retele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale in Romania”, reprezentantii Asociatiei Four Change s-au intalnit cu reprezentanti ai autoritatilor loca...

Detalii
Coquete by Aura Niculae – un vis devenit realitate
14-08-2015

Are 31 de ani, locuiește în localitatea Roata de Jos din județul Giurgiu, este absolventă de studii liceale și, deși în prezent nu are un loc de muncă, este o persoană determinată să aducă o schimbare în bine pentru ea ș...

Detalii
„Fii schimbarea în comunitatea ta!” pentru persoanele vulnerabile din Bucuresti
13-08-2015

In data de 12 august 2015, la Bucuresti,  a avut loc seminarul de implicare civică si conduita responsabila in societate „Fii schimbarea în comunitatea ta!” organizat in cadrul Proiectului  “ŞANSA – Sprijin pentru autocu...

Detalii
Asociatia Four Change anunta lansarea procedurii de selectie pentru programul de formare ”EVA - Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de success ale femeilor”.
08-09-2014

Vineri, 5 Septembrie 2014 in Galati la sediul CCSE Asociatia Four Change a organizat in cadrul proiecului „ŞANSA - Sprijin pentru autocunoaştere şi autodepăşire a situaţiei de vulnerabilitate”, ID 142962, cel de-al patrulea Focus Grup adresat expertilor care lucreaza cu grupuri vulnerabile in regiunea Sud Est.

Detalii
EVA – Femeia de azi - antreprenoarea de maine
12-08-2014

Asociatia Four Change anunta lansarea procedurii de selectie pentru programul de formare ”EVA - Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de success ale femeilor”. Programul ”EVA - Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de success ale femeilor” este realizat in cadrul proiectului ” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, proiect co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Detalii
Mediul rural este pregatit pentru dezvoltarea initiativelor antreprenoriale
11-08-2014

Initiativele antreprenoriale vor continua sa aiba succes in mediul rural – aceasta este concluzia vizitelor de informare pe care partenerii proiectului „Antreprenoriatul rural - dezvoltarea sustenabilă a comunităţii din regiunea Sud Muntenia” - Fundatia Estuar, Asociatia Four Change si SC RD Global Project Consulting SRL-  le-au realizat in satele si comunele din judetul Giurgiu, pe parcursul lunii iulie 2014.

Detalii
"Dezvoltăm rețele interregionale pentru acces crescut la servicii sociale în România"
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul fondului ONG România
Perioada de implementare: martie 2014 - aprilie 2016

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială
a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii
și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org